W tym dwugodzinym filmiku z bankier TV, Woźniak chyba powiedział, że w 5D3 będzie f5.6, a w 1DX f8 (nie chce mi się oglądać drugi raz, ale na 90% wydaje mi się, że tak mówił)
Ogólnie do tej pory CW zawsze na to pytanie odpowiadał, że AF 1DX będzie dużo lepszy, szczególnie w servo od poprzednich jedynek przez dodanie sensora RGB i osobnego procka do AFa. Punktów jest więcej i szerzej rozmieszczonych oraz więcej jest krzyżowych. Ulepszono opcje ustawień i dano do nich bezpośredni dostęp.

Wracając jeszcze do wideo z bankier TV to filmik ogólnie fajny. Sporo pokazali i wyjaśnili.
Co do komentarzy, że wkurzający jest Patrycy i komentarze o Nikonie:
Poza wyrazem twarzy przedstawiającym ból, cierpienie i wieczne niezadowolenie to mnie Patrycy nie wnerwiał. To ten drugi ciągle wrzucał komentarze o Nikonie, no ale panowie. Do czego porównywać mamy Canona? Tutaj na forum co chwile przecież tylko się mówiło, że 5D2 to a D700 tamto. Przecież wiadomo, że C wpuszczając 5D3 zrobił to co Nikon już dawno (AF z flagshipa w niższym modelu).
W sumie to chyba Nikon zaprezentował puszkę (D800), taką jak większość się spodziewała, że będzie wyglądał nowy 5D, a Canon pokazał 5D3, jakiego większość by obstawiała jako następca D700
A Woźniak na wszelkie nawet czasem lekko prowokacyjne złośliwości odpowiadał bardzo zgrabnie i rzeczowo wraz z uśmiechem.