"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Masz rację, napisałem z czystej ciekawości aby poznać co mi odpisze , potem dałem sobie spokój z ta gazetą :P
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
81:00
"Nie chcę mówić w jakiej firmie [...], ale już znam cenę jaka została przygotowana do jednej z sieci sprzedaży i ona będzie oscylowała w granicach 15u tysięcy. Brutto. Za sam korpus."
'jak czlowiek umrze, to nie zyje' kurt vonnegut, jr.
Masz Dropboxa? Nie? To masz: http://goo.gl/wDbXq + 500MB dodatkowo ;-)
Kiedyś urządził w fotokurierze test aberracji chromatycznych. Zestawił stare EF 20/2.8 z nikkorem 105/2.8 micro.. Zgadnijcie kto wygrał.
Moich rozmów z tym panem nie będę przytaczał, ponieważ niezbyt sobie radzi z samym językiem polskim, o kwestiach merytorycznych szkoda wspominać.
Zresztą pan z canona też nie jest wcale gorszy.. EF 50/1.2L nie ma aberracji i winietowania..Zgoda, przy f/8 na ekraniku aparatu..
Jarek
Taki mocarny digic5+ ale 1080/60 nie ma. Szkoda. Stawiam, ze nastepne (niebo tansze i amatorskie) body dostanie lepszy tryb video, full w 60p i beda wypatrywania posiadaczy 5d3 za tym trybem w kolejnych firmware update .heh.
Z tym 50L pojechal. Obiektyw tej klasy nie winietuje... :] Jak sie ma odpalone LV z F8 to moze i nie.
Tak wogole strasznie irytuje mnie "cwaniakowate" podejscie naczelnych, zwlaszcza FK...
Ostatnio edytowane przez siudym ; 16-03-2012 o 13:53
Spoko, obejrzę w wolnej chwili. Na razie wciągnąłem instrukcję PDF i przewróciłem się na opcjach autofokusa - dużo tego, zwłaszcza dla mnie, przyzwyczajonego do pracy z układem właściwie niezmienionym od czasów mojego pierwszego 10D :-) Swoją drogą chyba sam przyznasz, że mimo różnych mankamentów, nie zamieniłbyś swojego 50L na cokolwiek innego..