Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Widok wątkowy

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejDlugosz Zobacz posta
    Mi np. nic to nie mówi:

Choć po przetłumaczeniu na angielski (Google Translate):

Canon Inc. is responsible for research, development and production group head office function, and a Canon product. Canon Marketing Japan Inc., in the Japanese market, and is responsible for the marketing of related solutions as well as the Canon brand.

O zaawansowane rzeczy wypadałoby spytać producenta, najlepiej w wywiadzie. Albo wysłać e-maila do Japonii. Z tym że jak napiszę w e-mailu że jestem z Polski to skierują mnie do przedstawiciela w Polsce. Z całym szacunkiem ale przedstawicieli (handlowych) trudno nazwać źródłem. Oni często wiedzą tylko tyle ile wolno im wiedzieć. Można by też zadzwonić do Japonii: 0081 50-555-99077. Niestety ja nie umiem mówić po japońsku!

Specyfikacje techniczne z tabeli Canona 5D Mark III nie mówią nic a nic o "focus peaking", "zebra", "adjustable bitrate" czy "zoom during video capture". Czyli przypuszczalnie te opcje są zablokowane/ ukryte.

5D Mark II można w każdej chwili odblokować bez wiedzy/ bez zgody producenta. Aparat po "zhakowaniu" ma duuuuuużo lepszy interfejs, ogromnie wzrasta funkcjonalność aparatu. Bez wgrania Magic Lantern do aparatu mało kto by się dowiedział ile "ficzerów" chowa DSLR. Pewnie Mark III też da się zhakować i wszystko będzie jasne.

Sorry za chłodne spojrzenie. W sumie postęp jakiś jest: Mark III ma lepszy AF, lepsze wyższe ISO w stosunku do Mark II. Zaawansowane opcje są wciąż ukryte.
    Nie jestem pewny, ale chyba te dodatki są odblokowane przez ML w 550 i 600. Dla 5d ML chyba nie jest dalej rozwijane, powstał inny projekt ale raczej leży. Te dodatki to też nie powstały przez odblokowanie tylko zostały dopisane. Chyba Canon nie da tego w III. Gdyby dał to jeszcze większy żal by mi ścisnął d. że mnie nie stać na III .
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez Thomason2005 Zobacz posta
    z tą ceną to naprawdę przesadziłeś...Pamiętam, że w Polsce byłem jednym z niewielu posiadaczy mrkII (bo były pustki w magazynach) i cena było koło 8-8,5tys. pln...No chyba, że masz na myśli cenę z kitem....
    Wyrobiłeś się przed short squeezem pln/usd
    http://stooq.com/q/?s=usdpln
    i przed zakończeniem cary trade na jenku
    http://stooq.com/q/?s=jpyusd
    Chodzi o przełom 2008-2009.
    Dlatego miałeś dobrą cenę.
    Potem cena była straszna, a dostępność marna.
    Cytat Zamieszczone przez MaciejDlugosz Zobacz posta
    Damy radę! Nasi naukowcy stworzyli Juniora Elwro 800 oraz laser niebieski. A z czasem ... może również ... polski cyfrowy aparat fotograficzny

Canon może wyprodukować "antywirusowe" oprogramowanie żeby odciąć się od "nadużyć". Póki co jest dobrze, da się mocno ulepszyć firmware w lustrzankach Canona. Może dlatego podbijają cenę kolejnego 5D (zgrzytając po cichu zębami).
    Z tym laserem to nie do końca tak. Nasi mieli najlepszą technologię tworzenia kryształów azotku galu. Niestety najlepszą technologię, ale tez najdroższą. Technologię za dobrą do popularnych urządzeń. Nie potrzeba aż tak jednorodnych i dużych kryształów do popularnych urządzeń. Wygrała inna technologia bo była tańsza.
    Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Canon zrobi jak mu się widzi, ale ja stawiam na to, że MarkII będzie oferowany jeszcze długo równolegle z III.

Nazwa nie ma znaczenia, to nie jest "następca" tylko raczej wyższy model z różnicą w cenie podobną do 60D -7D. Udział amatorów w sprzedaży III będzie dramatycznie mniejszy niż II i nie sądzę żeby Canon tak beztrosko porzucił ten sektor.
    Niestety wątpię. Będą sprzedawać do momentu kiedy skończą się zapasy.
    Mk III to będzie hit sprzedaży i C. będzie chciał go naprodukować jak najwięcej.
    Porównanie do samochodów trochę jest nietrafione. 2 różne modele, to sama płyta podłogowa (VW stosuje tą samą płytę w skodach, VW, audio, seatach), ten sam silnik (podobnie jak z płyta), to samo zawieszenie, różny środek i inne szczegóły. 5d III jest całkowicie inny niż mk II, nie da się wykorzystać tych samych elementów w obu aparatach, chyba jedynie lcd pozostał taki sam.
    Ostatnio edytowane przez polm ; 15-03-2012 o 10:58 Powód: Automerged Doublepost
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Uprawnienia umieszczania postów