Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
Najlepiej zapytać u źródeł :cool:.
Mi np. nic to nie mówi:

Choć po przetłumaczeniu na angielski (Google Translate):

Canon Inc. is responsible for research, development and production group head office function, and a Canon product. Canon Marketing Japan Inc., in the Japanese market, and is responsible for the marketing of related solutions as well as the Canon brand.

O zaawansowane rzeczy wypadałoby spytać producenta, najlepiej w wywiadzie. Albo wysłać e-maila do Japonii. Z tym że jak napiszę w e-mailu że jestem z Polski to skierują mnie do przedstawiciela w Polsce. Z całym szacunkiem ale przedstawicieli (handlowych) trudno nazwać źródłem. Oni często wiedzą tylko tyle ile wolno im wiedzieć. Można by też zadzwonić do Japonii: 0081 50-555-99077. Niestety ja nie umiem mówić po japońsku!

Specyfikacje techniczne z tabeli Canona 5D Mark III nie mówią nic a nic o "focus peaking", "zebra", "adjustable bitrate" czy "zoom during video capture". Czyli przypuszczalnie te opcje są zablokowane/ ukryte.

5D Mark II można w każdej chwili odblokować bez wiedzy/ bez zgody producenta. Aparat po "zhakowaniu" ma duuuuuużo lepszy interfejs, ogromnie wzrasta funkcjonalność aparatu. Bez wgrania Magic Lantern do aparatu mało kto by się dowiedział ile "ficzerów" chowa DSLR. Pewnie Mark III też da się zhakować i wszystko będzie jasne.

Sorry za chłodne spojrzenie. W sumie postęp jakiś jest: Mark III ma lepszy AF, lepsze wyższe ISO w stosunku do Mark II. Zaawansowane opcje są wciąż ukryte.