Strona 98 z 128 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 971 do 980 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Domyślnie

Ta pucha zaczyna mi się coraz bardziej podobać.
    - dużo lepszy AF
    - niezmieniona wielkość matrycy (1mpix to nic)
    - wyższe używalne ISO. Wczoraj sprawdzałem sobie czasy na ISO12800 i f4 przy słabym świetle. Wychodziło ok 1/100-1/160, więc naprawdę zaczynają mieć sens obiektywy L ze stałym światłem F4. Do tej pory, jak chciałem korzystać z nich, to musiałem wzmocnić błysk. Teraz będzie w drugą stronę, co poprawi "atmosferę" fotografowanej sceny.
    - w końcu prawdziwe autoiso, a nie namiastka jak w 5D mrkII i 7D
    - slot na dwie pamięci - mniejsze ryzyko utraty któregoś ujęcia ze względu na możliwość backupowania na jednej karcie
    - z 7kl/s przy 7D bardzo rzadko korzystam, więc 6kl/s byłoby bardziej dla mnie dodatkiem, ale niektórzy to docenią w przypadku reporterki.
    - cena spada do miarę normalnego poziomu. Trzeba pamiętać, że cena 5D mrkII tuż po wejściu mocno poszła w górę do ponad 9tys. (przy pierwszych egzemplarzach można było się załapać na ok 8tys.). 3-4 tys. zł różnicy przy wprowadzonych zmianach jest naprawdę do zaakceptowania.
    Ostatnio edytowane przez Thomason2005 ; 14-03-2012 o 09:11

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

O proszę to teraz wszyscy czekają na ten aparat. Już nie jest to totalny szrot

Domyślnie

cena czyni cuda

Początki nałogu Awatar rysib
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    O proszę to teraz wszyscy czekają na ten aparat. Już nie jest to totalny szrot
    I to jest właśnie ciekawe. Jak długo tu siedzę, po raz pierwszy czytam wątek o nowej lustrzance, i nie jest jednym wielkim ściekiem narzekań znawców.
    Pozdrawiam Rysiek

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez rysib Zobacz posta
    I to jest właśnie ciekawe. Jak długo tu siedzę, po raz pierwszy czytam wątek o nowej lustrzance, i nie jest jednym wielkim ściekiem narzekań znawców.
    no co Ty... tych watkow nigdy nie widziales?
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=24799
    http://www.canon-board.info/showthread.php?t=77831
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cena jest ok, ładnych parę lat temu widziałem w Media Markt body D60 za 9999,-

Domyślnie

Aż mi się chce przejść z nikona znów do c. Fajna pucha. Bez dwóch zdań.

Coś już napisał Awatar wisiena
    Miasto
    Krosno

Domyślnie

Ja cały czas czekam jak wejdzie III do sklepów ale zaczynam się zastanawiać czy 5tys różnicy między II a III jest warte wydania. Zakładając że będzie dużo lepszym aparatem niż mkII ale czy nie lepiej kupić II + jakieś fajne szkło co myślicie. Puchę potrzebuje do ślubów bo teraz mam 50d

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wisiena Zobacz posta
    Ja cały czas czekam jak wejdzie III do sklepów ale zaczynam się zastanawiać czy 5tys różnicy między II a III jest warte wydania. Zakładając że będzie dużo lepszym aparatem niż mkII ale czy nie lepiej kupić II + jakieś fajne szkło co myślicie. Puchę potrzebuje do ślubów bo teraz mam 50d
    Jak masz kasę i potrzebne szkła, to bierzesz Mark III. Jak Ci brakuje złotówek na niezbędne szkło, to Mark II sprawdzi się na ślubach świetnie, zwłaszcza ze wsparciem 50D, a zapas pieniędzy przeznaczasz na dodatkowy obiektyw.

Tapatalk

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wisiena Zobacz posta

Najważniejsza korzyść z 5D3 w porównaniu do 5D2, to zapewne szybkość, co przy ślubach chyba nie jest najważniejsze, ale zmiana cropa na FF jest wiele warta.
    Gdybyś miał 5D2, to radziłbym się zastanowić nad zmianą, ale mając 50D - na pewno warto.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Strona 98 z 128 PierwszyPierwszy ... 488896979899100108 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów