Strona 95 z 128 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 941 do 950 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Bywalec Awatar Jasper

Domyślnie

Zupełnie się rozdwajam. Czy temat jest o 5 DMIII czy o hartowanych osłonach?

Uzależniony Awatar Lulu1988
    Miasto
    Sandomierz

Domyślnie

Powiem tak.....warto zabezpieczyć LCD 5DIII hartowaną osłoną

Co by nie było całkiem off topic - u Towersa cena też ma oscylować w okolicy 12.000 (pewnie nieco ponad) : )
    Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Niektórzy czekają na III, a nie którzy na niższą cenę II są jakieś "prognozy"?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kasiulap Zobacz posta
    Niektórzy czekają na III, a nie którzy na niższą cenę II są jakieś "prognozy"?
    obecne ceny w NL:
    1200~1400 Euro goly korpus w zaleznosci od stanu fizycznego, przebiegu, dodatkow i obecnosci badz nie gwarancji
    1350~1500 Euro za zgripowany, j.w.

nizej (obok) podpisany zanabyl sztuke zewnetrznie wymuskana, z przebiegiem 4K, ale bez gwarancji, za 1250.

chwilowo jest dosc duzo 5D mkII z drugiej reki (www.marktplaats.nl) jako efekt premiery mkIII, ale nie wiem, czy to sie bardzo dlugo utrzyma. jak bedzie z cenami... zobaczymy. do 1000 Euro pewnie nie spadnie w 2012...
    www albo tez flickr

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    chwilowo jest dosc duzo 5D mkII z drugiej reki (www.marktplaats.nl) jako efekt premiery mkIII, ale nie wiem, czy to sie bardzo dlugo utrzyma. jak bedzie z cenami... zobaczymy. do 1000 Euro pewnie nie spadnie w 2012...
    Najwięcej będzie zależało od ceny mkIII.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Bywalec Awatar KrzysiekT
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Zrobiłem sobie małe iso porównanie, po lewej crop z RAWA znalezionego w necie z 5D3, f/5,6 iso 12,8k, po prawej mój raw z 1D4, f/1.8, również 12,8k, deko nie trafiony af, zbliżony poziomem naświetlenia do tego z 5D3:

www.temp.krzysiekt.nazwa.pl/highiso.jpg

Wywoływane bez odszumiania i korekcji na ACR 6.7
    Pozdrawiam, Krzysztof

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Czy druga odpowiedź istotnie różni się od pierwszej?
    Za: http://www.arihazeghiphotography.com/AH_CW_interview/
    Nie. Podejrzewam że sobie rezerwują taką możliwość ale z jakichś powodów tego nie chcą dać teraz.
    Najciekawsza z tego wywiadu jest kwestia AF - jeśli to wszystko w praktyce będzie działało tak jak mówi CW powinno być dobrze. Wygląda na to że to nie jest tylko kosmetyczne dodanie liczby punktów - zmienili praktyczne wsio łącznie z obszarem. No i najważniejsze - jest to ten sam moduł co w jedynce.
    Druga bardzo istotna rzecz o której mówi to kwestia tego nowego oprogramowania DPP - to niezaprzeczalnie ciekawa sprawa - dziwne że dopiero teraz to wprowadzili - może kwestia mocy obliczeniowej procka w aparacie. No i oczywiście - co to da w praktyce? I jak wpłynie na resztę - no bo jakby działało to jest to killer dla innych szkieł i producentów oprogramowania.
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-03-2012 o 12:11
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Najwięcej będzie zależało od ceny mkIII.
    to przede wszystkim w przypadku gastronomicznych, rzucajacych sie na nowosc... i to bedzie determinowalo ilosc tych "gorszych" (bo z wiekszym przebiegiem i mniej "chuchanych") mkII na allegro itp.

ale na te lepsze uzywki mkII bedzie miala w wiekszym stopniu wplyw cena nowego mkII, bo on nie znika z oferty na razie. i w US juz zdaje sie jest jakis spadek ceny sklepowej, kiedy dotrze do Europy to nie wiadomo, ale na pewno bedzie mial znaczenie na sprzedaz uzywek...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Wygląda na to że to nie jest tylko kosmetyczne dodanie liczby punktów - zmienili praktyczne wsio łącznie z obszarem. No i najważniejsze - jest to ten sam moduł co w jedynce.
    I to tej nowej jedynce!
    I jak wpłynie na resztę - no bo jakby działało to jest to killer dla innych szkieł i producentów oprogramowania.
    Tak jak pisze Gietrzy: http://www.canon-board.info/showpost...2&postcount=30
    Czyli: coraz mniej sprzętu, coraz więcej DSP (nie cierpię tego podejścia!).
    A przy okazji - prztyczek w nos sigmom et consortes, którzy będą musieli się realizować sprzętowo
    EOS - conditio sine Kwanon...

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Nowe DPP ma obsługiwać body od 30d w górę i 29 szkieł na początek. Ciekaw jestem efektów na starych puszkach.
    Dodatkowo Chuck mówi, że plik *.CR2 ma zajmować od 2 do 3 razy więcej miejsca po zaaplikowaniu korekcji DLO.
    Czy to znaczy, że RAW będzie zmodyfikowany na stałe i zmiany będą widoczne w innych odrawiarkach?
    Znając życie będzie tylko zawierać dodatkowe informacje.

Strona 95 z 128 PierwszyPierwszy ... 45859394959697105 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów