"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
O masochizm sprowadzający się w prosty sposób do onanizmu a co dalej idzie testowania i testowania puszki zamiast robienia zdjęć. Mało to było osób na forum którzy kupowali coś i jedyne prace jakie pokazywali to karty kontrolne. Ci co kupią bo wiedzą po co będą robić zdjęcia inni sprawdzać na cegłach i kartach testowych, powiększać wyciągać niedoświetlone zdjęcie aby ujrzeć bading i wyostrzać szumy.
Stracony dzien i pieniadzeBylem ,macalem nawet przestrzelilem, ....i w zasadzie niewiele wiecej wnosi to do tego co juz zostalo na temat nowosci C. napisane na roznych forach. Pomimo ze w zaproszeniu pisalo jak byk "
to zignorowalem to , myslac ze moze uda sie jednak zrobic kilka fotek na wlasnej karcie. Nic takiego jednak nie bolo mozliwe, owszem mozna bolo pomacac, przestrzelic (puszki byly bez karty )..i zobaczyc zdjecie przez 2s. na LCD. TYLE!. Jezeli mial bym oceniac na podstawie tego co widzialem na wyswietlaczu to ISO12800 na 1Dx jest BoskiePlease Note: On-site samples of the newest products are early production models. These models are fully operational but are not final image quality and will be restricted to demo only. Samples of most other EOS bodies and lenses will be available to workshop attendees for borrowing and shooting.tylko psu na bude taka ocena, bo z kazdej puszki na 3' ekraniku zdjecia wygladaja Boskie. Testowalem tez AF na 1Dx(skupilem sie na punktach zewnetrznych )na 24-70 MkII, parametry to: tryb M, ISO 6400, czas 640s. na f/2.8. Staralem sie lapac malo kontrastowe przedmioty w zaciemnionej czesci korytarza ... no i jestem pod wielkim wrazniem sprawnosci AF, 10 trafionch na 10 strzalow! - nawte moj 1DMkIV z 200 f/2.0 nie radzi sobie tak dobrze ( fajnie by bylo moc to sprawdzic w takich samych warunkach na tych samych szklach). Co do 5D MkIII, to mialem w reku, ale na dluzszy tast nie bylo szans - za duzo chetnych. W swojej naiwnosci myslalem ze pozwola mi podpiac 24-70MkII do mojego MarkaIV, ale srodze sie zawiaodlem, odpowiedz byla ta sama " nie - bo jest to demo, a nie model seryjny". Na pytanie, kiedy bedzie taka mozliwosc aby go przetestowac? , uslyszalem "trzeba czekac"
![]()
Wątek jest do czasu dopływu nowych informacji Hydeparkowy.OT poczyściłem dla dobra młodzieży..Co się pośmieliśmy to nasze ,spróbujmy wrócić do tematu.:-)
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Z rozważań przy pifku doszliśmy do wniosku że 8 tys dopłaty do używki mkII to jednak sporo. Trzeba czekać i dalej używać tanie i już kultowe mkII .