Strona 92 z 128 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 911 do 920 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    No nie bardzo jeszcze - też czekam na ACR 6.7 nie-RC.
    A na DPR - jak u nas - zdań tyle, ilu dyskutantów: http://forums.dpreview.com/forums/re...hread=40874178
    Podesłałem, bo - sam niezainteresowany zakupem - wiem, że są chętni na zapisy (niech więc ocenią we własnym zakresie).
    Nie no jak goście wyostrzają żeby lepiej zobaczyć szumy to ja już wyprzęgam albo zupełnie nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie no jak goście wyostrzają żeby lepiej zobaczyć szumy to ja już wyprzęgam albo zupełnie nie rozumiem o co w tym wszystkim chodzi .
    O masochizm sprowadzający się w prosty sposób do onanizmu a co dalej idzie testowania i testowania puszki zamiast robienia zdjęć. Mało to było osób na forum którzy kupowali coś i jedyne prace jakie pokazywali to karty kontrolne. Ci co kupią bo wiedzą po co będą robić zdjęcia inni sprawdzać na cegłach i kartach testowych, powiększać wyciągać niedoświetlone zdjęcie aby ujrzeć bading i wyostrzać szumy.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

O to, że większość komentujących nigdy tego aparatu nie kupi, ale pogadać sobie muszą? Jesteś modem na forum sprzętowym, powinieneś to wiedzieć :-D

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jerzy M Zobacz posta
    Przed chwila dostalem info nastepujacej tresci:
    "Dear CPS Member,

Everyone is talking about the new EOS 5D Mark III. Want to see what all the buzz is about? The camera doesn’t begin shipping until next month, but you can get a sneak peek at the Canon Live Learning Immersion Seminars in Chicago and Atlanta this month.

Along with the EOS 5D Mark III, we’ll also be showing early production samples of the:

EOS-1D X
     Speedlite 600EX-RT
     Speedlite Transmitter ST-E3-RT
     Wireless File Transmitter WFT-E6A (for EOS-1D X)
     GPS Receiver GP-E1 (for EOS-1D X)

EF 24-70mm f/2.8L II

Don't miss this rare opportunity to check out the gear before it’s released to market. See—and feel—for yourself what everyone is talking about.
    Where & When?
    Chicago: March 10 & 11, 2012
    Atlanta: March 17 & 18, 2012"

Wyglada na to, ze kto zrobil pre order na 5D MkIII to juz w kwietniu bedzie mogl sie nia cieszyc....a poki co, to za kilka dni bedzie szansa pomacac - a moze nawet przestrzelic:grin:
    Stracony dzien i pieniadze Bylem ,macalem nawet przestrzelilem, ....i w zasadzie niewiele wiecej wnosi to do tego co juz zostalo na temat nowosci C. napisane na roznych forach. Pomimo ze w zaproszeniu pisalo jak byk "
    Please Note: On-site samples of the newest products are early production models. These models are fully operational but are not final image quality and will be restricted to demo only. Samples of most other EOS bodies and lenses will be available to workshop attendees for borrowing and shooting.
    to zignorowalem to , myslac ze moze uda sie jednak zrobic kilka fotek na wlasnej karcie. Nic takiego jednak nie bolo mozliwe, owszem mozna bolo pomacac, przestrzelic (puszki byly bez karty )..i zobaczyc zdjecie przez 2s. na LCD. TYLE!. Jezeli mial bym oceniac na podstawie tego co widzialem na wyswietlaczu to ISO12800 na 1Dx jest Boskie tylko psu na bude taka ocena, bo z kazdej puszki na 3' ekraniku zdjecia wygladaja Boskie. Testowalem tez AF na 1Dx(skupilem sie na punktach zewnetrznych )na 24-70 MkII, parametry to: tryb M, ISO 6400, czas 640s. na f/2.8. Staralem sie lapac malo kontrastowe przedmioty w zaciemnionej czesci korytarza ... no i jestem pod wielkim wrazniem sprawnosci AF, 10 trafionch na 10 strzalow! - nawte moj 1DMkIV z 200 f/2.0 nie radzi sobie tak dobrze ( fajnie by bylo moc to sprawdzic w takich samych warunkach na tych samych szklach). Co do 5D MkIII, to mialem w reku, ale na dluzszy tast nie bylo szans - za duzo chetnych. W swojej naiwnosci myslalem ze pozwola mi podpiac 24-70MkII do mojego MarkaIV, ale srodze sie zawiaodlem, odpowiedz byla ta sama " nie - bo jest to demo, a nie model seryjny". Na pytanie, kiedy bedzie taka mozliwosc aby go przetestowac? , uslyszalem "trzeba czekac"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Wątek jest do czasu dopływu nowych informacji Hydeparkowy.OT poczyściłem dla dobra młodzieży..Co się pośmieliśmy to nasze ,spróbujmy wrócić do tematu.:-)

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Wróć za koleje 15 stron, powinno to już zostać ustalone .
    Dobre podejście. Nie lepiej byłoby zrobić konkretny wątek o 5d mark III i drugi o du**e marynie?
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    Dobre podejście. Nie lepiej byłoby zrobić konkretny wątek o 5d mark III i drugi o du**e marynie?
    a jak by sie rozroznialo, ktory jest ktory?
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Ale przecież ten watek jest 98%-ach o Maryni. Gdyby go wyczyścić z Maryni zostałyby 2 strony.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Tak i będzie pewnie jak zwykle.IMHO.Ale to kwestia poporzadkowania,podzielenia, gdy już będzie na to pora.
    Ten aparat zapewne dostarczy materiału ,gdy przestanie być "wirtualny".
    Na razie jest to co możliwe, "pół żartem pół serio" .:-)

Uzależniony

Domyślnie

Z rozważań przy pifku doszliśmy do wniosku że 8 tys dopłaty do używki mkII to jednak sporo. Trzeba czekać i dalej używać tanie i już kultowe mkII .

Strona 92 z 128 PierwszyPierwszy ... 42829091929394102 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów