Strona 84 z 128 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 831 do 840 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Nie. Absolutnie.
    Poczekam jeszcze miesiac-dwa az ceny mk2 podskocza z racji kultowosci i wtedy wystawie ogloszenie....

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Brzmi jak całkiem wiarygodne alibi.

Póki co rozmawiamy o zdjęciach... ale coś w tym jest, co piszesz: na DPR powstały nawet oddzielne wątki dla "wierzących" i "wątpiących"
    Ateiści trafiają do nikonowego piekła??

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Ateiści trafiają do nikonowego piekła??
    Całkiem możliwe :grin:

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    No, najbardziej wystaje obiektyw.
    MSZ raczzej kiepski argument.
    Obiektywy się nie urywają :cool:.

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Miałem kiedyś ruchomy wyświetlacz w A300. Super sprawa! Wygoda np. przy makro w studiu genialna.
    Ani razu mi się nie zdarzyło bym mi się otworzył sam przez zahaczenie. A w takim 60D to już sobie nie wyobrażam jak tam można zaczepić skoro w całości jest wpuszczony w obudowę.
    Uważam, ze to gadanie o niechęci do ruchomego LCD wynika po prostu z braku doświadczenia z takim rozwiązaniem i konserwatyzmu.

To gadanie właśnie wynika z doświadczenia. Jak w profi kamerze Sony urwał się na Kasprowym wyświetlacz to nie dość że z reportażu nici, kamera na miesiąc do serwisu (wtedy nie zarabia) i jeszcze koszt naprawy ok. 2 kzł.
    To dokładnie wynika z doświadczenia z niczego więcej.

I druga sprawa ja bym bardzo chciał odchylany wyświetlacz w aparacie z FF i nie mam nic przeciwko żeby Canon "zmodernizował" 5DmkII w ten sposób żeby go zapakowali w lżejsze plastikowe body z odchylanym LCD.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez zaix Zobacz posta
    niestety wydaje mi się, że nie jest to chyba już 15 poruszone zdjęcie albo kiepskie czy walnięte szkło na ISO 100 w tym korpusie. Nie widziałem jeszcze z tej puchy żadnej żylety (nawet stępionej), bez względu na jpg, raw, ISO 100, 200 etc. Wiem, że większość powie, że należy czekać na wersje produkcyjną, ale obstawiam, że zobaczymy to samo.
    Na chwilę obecnę z przykrością muszę przyznać podobnie. Po sezonie noszę się z zamiarem kupna marka trójki, ale jeśli jakość obrazu będzie prezentowała obecny poziom to raczej nie widzę powodów do przesiadki z 5D2. Na dostępnych tu samplach źle nie jest, ale w obliczu tego co pokazuje na codzień MkII oczekiwaliśmy czegoś więcej, zresztą podobnie jest z D800 niby 36Mpx a ich jakoś nie widać dlatego sądzę, że finalna jakość obrazka będzie w tych puszkach taka jak być powinna

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Obiektywy się nie urywają .
    Chcesz mogę Ci pokazać zdjęcie mojego "nieboszczyka" Sony a700 którego bagnet został na tokinie 80-200/2.8 a tak na serio to mnie cieszy ze nie ma odchylanego ekranu

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

Pod koniec miesiąca są Targi Film Video Foto w Łodzi. Może ktoś orientuje się czy będzie okazja zobaczyć nową piąteczkę na żywo? Może 1DX, albo nowe Nikony będą?
    Na stronie znalazłem tylko wzmiankę o prezentacji Canona C300.

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Pod koniec miesiąca są Targi Film Video Foto w Łodzi. Może ktoś orientuje się czy będzie okazja zobaczyć nową piąteczkę na żywo? Może 1DX, albo nowe Nikony będą?
    Na stronie znalazłem tylko wzmiankę o prezentacji Canona C300.
    A czy byłeś kiedyś na tych targach? Co roku mam wrażenie że Canona ma je w głębokim poważaniu i jest jakieś malutkie stoisko (na którym prawie nic nie ma) żeby nie było że Canona nie było. Gdzie im do N czy Sigmy u której sobie można było testować do woli wszelakie szkiełka.

Hm ale Sigma też sobie odpuściła w zeszłym roku zrobili chociaż event w filmówce a teraz żadnych zapowiedzi
    Ostatnio edytowane przez Strebor ; 08-03-2012 o 22:31
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Strebor Zobacz posta
    A czy byłeś kiedyś na tych targach? Co roku mam wrażenie że Canona ma je w głębokim poważaniu i jest jakieś malutkie stoisko (na którym prawie nic nie ma) żeby nie było że Canona nie było. Gdzie im do N czy Sigmy u której sobie można było testować do woli wszelakie szkiełka.
    Nie wiem, czy będzie nowa piąteczka, ale na pewno będzie zblazowny koleś, niezadowolony, że ktoś wchodzi na stoisko. Będzie na pewno ubogo i pusto, a głównym wystrojem stoiska będzie dywan i białe ściany, z mocno sfatygowanym transparentem "Canon".
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Bywalec
    Miasto
    Ziemia obiecana

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Nie wiem, czy będzie nowa piąteczka, ale na pewno będzie zblazowny koleś, niezadowolony, że ktoś wchodzi na stoisko. Będzie na pewno ubogo i pusto, a głównym wystrojem stoiska będzie dywan i białe ściany, z mocno sfatygowanym transparentem "Canon".
    Hehe musowo tak będzie przecież tradycja zobowiązuje dobrze że nie można mniejszej powierzchni wynająć bo pewnie by wzięli 1x1 m żeby tylko baner postawić, a tak w koszta muszą iść dywan jakieś siedzonko
    Jakieś body + jakieś słoiki + podstawka pod aparat + jakieś świecenie + Dużo chęci I brak czasu na focenie

Strona 84 z 128 PierwszyPierwszy ... 3474828384858694 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów