Strona 80 z 128 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 791 do 800 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Domyślnie

Może wrzuci ktoś na torrenta tego sampelka video?
    Szczerze mówiąc jak miałbym wybierać aliasing z żyletą a lekkie mydło na video, to wybiorę to drugie.
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez adawro Zobacz posta
    Ztym ekranem to jest raczej sprawa typu albo-albo ponieważ wszystkim się nie dogodzi Canon musiał zdecydować czy ruchomy czy nie.
    Canon dla linii bardziej amatorskiej - która raczej nie kupi i nie chce nosic zewnetrznego ekranu dał ruchomy ekran więc jak ktoś chce lżejszy, mniejszy i ruchomy - to lepiej 60D lub 600D.
    A ci co inwestują w serie 5d lub 1d to widać do bardziej ambitnego filmowania już zewnętrzne duże ekrany wolą podpinać niż korzystać z 3 calowego ekranika.
    gadanie...
    Z powodu ekranu ruchomego ktoś może się zdecydować na zakup aparatu bez względu na segment. Sądzę, że mało kto z tego tytułu zrezygnuje z zakupu...
    Po prostu coś musi być przełomowego w mk4. Co raz mniej pomysłów pozostało do wykorzystania. Jakby teraz dodali ten ruchomy LCD, 45 Mpix i sterowanie lamp radiem z korpusu to co by dali w mk4??

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Jakby teraz dodali ten ruchomy LCD, 45 Mpix i sterowanie lamp radiem z korpusu to co by dali w mk4??
    Nowatorską matrycę z dynamicznym, lokalnym ISO?

Tak tylko się wymądrzam...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Może wrzuci ktoś na torrenta tego sampelka video?
    Szczerze mówiąc jak miałbym wybierać aliasing z żyletą a lekkie mydło na video, to wybiorę to drugie.
    Chyba nie wybierzesz czegoś co ma banding?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Chyba nie wybierzesz czegoś co ma banding?
    i jest w ogole do smieci. tzn. nie dla mnie, bo dla mnie juz mkI byl super wypas, a mkII to w ogole jest pod wzgledem obrazka odlot.

z tym ze ja tym tylko zdjecia robie nie pomiary
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    No tak, wystarczy znać się na technikaliach, wtedy okazuje się że człowiek zdjęć nie robi tylko pomiary.
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

sv
    Guest

Domyślnie

i jest w ogole do smieci. tzn. nie dla mnie, bo dla mnie juz mkI byl super wypas, a mkII to w ogole jest pod wzgledem obrazka odlot.

Mam nadzieję, że Qbic2 wybierze nikona, bo obawiam się, że znowu czekają nas 3-4 lata z problemem bandingu.

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Czy Akustyku kupiłeś w końcu mk II ? Zawsze wydawało mi się, że nie miałeś zamiaru, podobnie jak MMM (też się w końcu chyba złamał).

Żeby nie było tak całkiem off, powtórzę się, Canon zaskoczył mnie mk III. Mk IV będzie wiązał krawaty, bo już nic innego w nim Canon nie doda.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez velviana Zobacz posta
    Brak obrotowego ekranu lcd to kastracja ergonomii aparatu pod kątem video...

No co Ty, ekran ruchomy to będzie dopiero w 5D mk IV
    Nie można dać od razu wszystkich opcji, trzeba coś zostawić dla następnych modeli.
    Pozdrówka
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    gadanie...
    Z powodu ekranu ruchomego ktoś może się zdecydować na zakup aparatu bez względu na segment. Sądzę, że mało kto z tego tytułu zrezygnuje z zakupu...
    Po prostu coś musi być przełomowego w mk4. Co raz mniej pomysłów pozostało do wykorzystania. Jakby teraz dodali ten ruchomy LCD, 45 Mpix i sterowanie lamp radiem z korpusu to co by dali w mk4??
    Nic dodac, nic ujac.
    Tym bardziej, ze przewaga matryc Canona gdzies sie jakby rozplynela/rozplywa a przeciez to ona sprawiala, ze Nikon zmuszony był pakowac do swoich puszek lepsze AF-y/poziomiczki/lepsze AEB i inne przydatne gadzety. Teraz Canon musi nadgonic Nikona i zaczac nadrabiac gadzetami, ale tez nie za szybko bo mu zrodelko wyschnie

Strona 80 z 128 PierwszyPierwszy ... 3070787980818290 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów