Strona 76 z 128 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 751 do 760 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Nie jest wykluczone że z tego powodu zwiększyli liczbę pikseli o ten 1Mpx - inny powód jest mi ciężko znaleźć.
    Biorąc pod uwagę właściwości matrycy z C300, ten powód jest jak najbardziej racjonalny. Z mojego punktu widzenia to dobrze, że liczba pikseli nie urosła - do moich prac i wydruków jest w zupełności wystarczająca. Aparat jest o ponad trzy lata młodszy względem poprzednika, co raczej dobrze rokuje choćby zakresowi dynamiki (przy niemal zachowanej liczbie pikseli). Poprawa szumów o przynajmniej 1 EV to oczywistość - chociaż z tego co widziałem, to 6400 ISO jest lepsze niż 3200 ISO w Mark II. Dla mnie to aż nadto.

Pełne uzależnienie Awatar m_o_b_y
    Miasto
    Wa-wa

Domyślnie

Zajrzałem na forum Nikona, a tam nasi przyjaciele strasznie się o nas martwią z powodu tragicznego bandingu w aparatach 5D2.
    W 5D3 wg nich ma być wcale nie lepiej, a może nawet gorzej.
    Strasznie się Nikonowcy o nas martwią, że musimy kupować takie kiepskie aparaty. :grin:
    m_o_b_y
    --------------------------------------------------------
    Poszedłem w lewo, chociaż mogłem pójść i w prawo.
    Witold Gombrowicz

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez m_o_b_y Zobacz posta
    Zajrzałem na forum Nikona, a tam nasi przyjaciele strasznie się o nas martwią z powodu tragicznego bandingu w aparatach 5D2.
    W 5D3 wg nich ma być wcale nie lepiej, a może nawet gorzej.
    Strasznie się Nikonowcy o nas martwią, że musimy kupować takie kiepskie aparaty. :grin:

z punktu widzenia moderacji, a jeszcze bardziej uzytkownika, ktory niejedno "obrzucanie kupa" miedzy CB a FN widzial... raczej nie zachecam do dyskutowania na CB tego co sie dzieje na FN. kazdy ma prawo do wlasnej opinii, nie widze koniecznosci udowadniania, ze jest w bledzie na innym forum.

na to co sie czasem wypisuje o sprzecie Canona tudziez CB nie mam wplywu, a poniekad dawno przestalo mi zalezec. natomiast na to forum mam wplyw i powyzsze "raczej nie zachecam" nalezy rozumiec, ze w skrajnym przypadku, z pomoca innych modow CB, urzadze tu ZOMO

jesli nie pasuja nam opinie badz ogolnie jakosc dyskusji na FN, to nie bierzmy w nich udzialu. ale nie ma najmniejszej potrzeby wywlekac tego na CB.

sorki jesli pisze zawoalowanie, ale jest ciut pozno, konam z niedospania, zab mnie lupie... licze na zrozumienie i pozdrawiam
    www albo tez flickr

Domyślnie

A ja z FN się tylko podłącze do prośby akustyka.
    Tak naprawde to ci sami dwaj userzy prowadzą te samą dyskusję na obu forach. Skoro obaj są canonierami to wcale mi nie w smak, że przez to FN będzie postrzegane nazwijmy to "mniej przychylnie".
    Mam ten sam dylemat co z tą dyskusją o bandingu robić. Wytnę (2 canonierów) to będzie krzyk o cenzurze.

Tak w ogóle to tu jest pierw 30 stron zachwytów, a potem kilka stron dołowania się. Ale te nastroje falują.
    Jak znam zycie to jak się juz te 4 puszki pokażą to niestety będzie wojenek od groma.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Rachunki znacznie upraszczają się, gdy matryca ma w pionie i w poziomie rozmiary odpowiadające wielokrotności Full HD - a tak zdaje się właśnie jest w Mk III.
    Tylko w poziomie i to w zasadzie wystarczy.
    W pionie i tak trzeba część obciąć, ze względu na różnice w proporcjach zdjęć (3:2) i filmów (16:9).
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Powoli kształtuje sie cena na naszym rynku
    http://www.hpfoto.pl/pl_PL/p/s/1209
    CR6 CRF70-200 2,8. CRF 24-105 4 DJIM2PRO
    gopro black hero 6

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez mir2000 Zobacz posta
    Powoli kształtuje sie cena na naszym rynku
    http://www.hpfoto.pl/pl_PL/p/s/1209
    Oby tak dalej. Od tego całego narzekania ceny spadają. Jeszcze chwila a będzie za 9999

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Dla ustalenia uwagi: Line-skipping to szczególny przypadek najbliższego sąsiada - czyli faktycznie generatora mory (brzydkiego efektu). Uśrednianie sąsiednich pikseli to już szczególny przypadek interpolacji liniowej (zmniejszającej ryzyko mory). Odpowiednie uśrednianie większej liczby punktów jeszcze bardziej wygładza obraz - i działa jak coraz lepszy filtr AA eliminując tylko te szczegóły, które spowodowałyby morę w obrazie wideo.
    Rachunki znacznie upraszczają się, gdy matryca ma w pionie i w poziomie rozmiary odpowiadające wielokrotności Full HD - a tak zdaje się właśnie jest w Mk III.
    Pomijanie linii dla mnie to nie jest metoda najbliższego sąsiada. Linia pominięta nie bierze udziału w tworzeniu obrazka. Informacje zawarte na niej są stracone. To jest jak oglądanie świata przez poziome żaluzje, bardzo drobne i gęste ale żaluzje. Tutaj powstaje zjawisko A, a nie efekt moire.
    Przy uśrednianiu sąsiadów, każdy sąsiad ma taką samą wagę przy powstawanie nowego piksela. Powoduje to powstawanie pikseli o kolorach których w ogóle nie było w wejściowym obrazku, gubienie drobnych szczegółów, pogrubianie krawędzi. Z tego co poczytałem i sam sobie eksperymentalnie sprawdziłem, to najlepszą metodą skalowania jest metoda nadpróbkowaniem Lanczosa (ciekawe dlaczego Adobe nie stosuje w ogóle tej metody). Wymaga ona jednak próbkowania z pikseli z większego rozmiaru i jest bardziej pracochłonna. Nie będę się upierał, że Mk III ma pomijanie linii, ale nie chcę mi się wierzyć, że Canon nie trąbiłby o tym przy okazji Cinema, 1DX i teraz przy Mk III.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Pełne uzależnienie Awatar Mad_Mac
    Miasto
    UK

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Bo wiesz 5d mk3 ma jakiś taki strasznie metaliczny obrazek pozbawiony duszy. Mk2 ma to coś jednak czego brakuje nowej wersji.
    Hahahaha zaczelo sie!

5DmkIII | BG-E11 |5DmkII | BG-E6 | 16 | 24-35 F2 | 50 | 85 | 135L | 2x430 EX II | 2xJ360 AFD | YN662C | NX2000 | 16-50 | 30 | 50-200
    Google: Precious-moment photography UK

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Podobnie jak po premierze 60D model 50D stał się nagle świetny i cena wzrosła.

Strona 76 z 128 PierwszyPierwszy ... 2666747576777886126 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów