Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
Jak wygląda sprawa line-skippingu w video?
Widziałem, że zadawałeś podobne pytania klika razy na optycznych i na forum Nikona przy okazji D4 i przy innych okazjach. Nie łudź się, będzie tak jak było. Matryca ma za dużą rozdzielczość, żeby dało się ją tak szybko czytać, dodatkowo trzeba by przepchać 70Gb/s (tak mi się chyba kiedyś policzyło) do procka, żeby sobie policzył to co ma policzyć.

Jeszcze słówko na temat Twoich dylematów, jeśli ciągniesz szczegóły w cieniach za pomocą softu do HDR, to przenosisz w prawo najmłodsze bity o 4 i więcej pozycji. Powoduje, to że tam gdzie było czarno (i na zdjęciu tez powinno być czarno) nie został ustawiony bit. Nawet jeśli w wyniku szumu term. ustawił się tam bit, to nie ma to wpływu ponieważ jest to najmłodszy bit i zamiast 0 masz 1. Jeżeli jednak przesuniesz go o 4 pozycje, to błąd w jego ustawieniu będzie powodował powstanie wartości 16 zamiast 0. Jeśli kochasz tak HDR (zaglądałem na Twoją galerię), to rób więcej eksp. np. od -4 do +4 EV ze skokiem 1/3. Zrób to porządnie i nie będziesz miał problemów, a nowe 5d III pomoże Ci w tym bo będzie miało bracketing na 7 klatek.
I tak na koniec, DPP nie bluruje jeśli tego nie chcesz, a banding da się w nim pokazać jeszcze łatwiej niż w ACR.