Strona 73 z 128 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 721 do 730 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tombas Zobacz posta
    a jak by tak zamknąć wątek na 2-3 dni dla ostudzenia gorących głów?:wink: albo lepiej do czasu az parę osób weźmie go w łapy...
    hmm.. niezła myśl. Co do bandingu bardzo proszę nie kontynuować w tym wątku kwestii bandingu w 5D mkII.
    Jeśli ktoś uważa za konieczne dzielenie się ze światem mądrościami na ten temat proszę to robić w wątku o 5DmkII lub w ostateczności założyć nowy.

Jeśli temat będzie dalej kontynuowany tutaj to wątek zostanie wyczyszczony, posty usunięte, potraktowane jako śmiecenie i stosownie "nagrodzone".
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 07-03-2012 o 16:31
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

P.S. 2
    Przepraszam Kolekcjoner, ale zacząłem pisać zanim pojawił się Twój post.
    Obiecuję już nie kontynuować tego tematu w ogóle, ponieważ jest to bezcelowe.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    P.S. 2
    Przepraszam Kolekcjoner, ale zacząłem pisać zanim pojawił się Twój post.
    Obiecuję już nie kontynuować tego tematu w ogóle, ponieważ jest to bezcelowe.
    Ja zaryzykuję uwagę ogólną: cała dyskusja o jakości zdjęć z Mk III opiera się o zdjęcia nie wołane DPP? Przecież Adobe może jeszcze nie umieć ich wołać. W szczególności np. korygować bandingu na podstawie dodatkowych informacji zapisanych w CR2 o charakterystykach wzmacniaczy.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Ja zaryzykuję uwagę ogólną: cała dyskusja o jakości zdjęć z Mk III opiera się o zdjęcia nie wołane DPP? Przecież Adobe może jeszcze nie umieć ich wołać. W szczególności np. korygować bandingu na podstawie dodatkowych informacji zapisanych w CR2 o charakterystykach wzmacniaczy.
    Skoro oficjalnie mozna je otwierac to raczej nauczyli sie ...
    Ale dzialajace(mam nadzieje) AutoISO powinno skutecznie zapobiegac powstawaniu fot sprzyjajacych bandingowi

MkIII uwazam za najbardziej rewolucyjna w historii cyfrowego canona, swiety gral ktory wreszcie sie objawil w jakotako ludzkiej cenie. Do tej pory caly czas wszyscy watpili czy kiedykolwiek beda mogli w canonie nabyc takie body. Teraz jest tylko pytanie kiedy ...

Domyślnie

Jak wygląda sprawa line-skippingu w video?
    Blog | DeviantArt
    A900,5Dmk2

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Wracając do tematu czy ktoś się orientuję ile realnie będzie kosztował u nas aparat są ceny na poziomie 15k ale i na 12k więc to spora różnica.?
    Nie, nie wiemy. Proponuję hmm... Poczekać?

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    Rozdzielczość matrycy wskazywałaby, że będzie lepiej niż było. W sumie to nie wiem co za problem napisać jakąś szybką funkcję robiącą z 3x3 - 1x1.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez qbic2 Zobacz posta
    http://www.eoshd.com/content/7378/5d...e-for-download

Masz film testowy i pod nim opis. Wnioski na luzno. Brak line skippingu - skalowanie -> Miekko -> Brak mory.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

W sumie jak pooglądałem te pliki z IR to wysokie iso dużo czystrze niż w mkII. Szum coś a'la Nikon. Jest trochę prawdy w tym co napisał arra, że obraz jakby bardziej cyfrowo-plastikowy - prawdopodobnie DigiC5 tak mieli. Podejrzewam że w realu nie będzie to problem, a jak niektórzy dojdą do perfekcji w obróbce będzie bardzo dobrze.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W sumie jak pooglądałem te pliki z IR to wysokie iso dużo czystrze niż w mkII. Szum coś a'la Nikon. Jest trochę prawdy w tym co napisał arra, że obraz jakby bardziej cyfrowo-plastikowy - prawdopodobnie DigiC5 tak mieli. Podejrzewam że w realu nie będzie to problem, a jak niektórzy dojdą do perfekcji w obróbce będzie bardzo dobrze.
    RAW czy JPGi? W jpg na oko wyglada że trzeba zjechać z ostroscia 2 dzialki i odszumianiem na minimalne. Nie spodziewalbym sie z RAWa gorszych wynikow niz z MKII...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    RAW czy JPGi? W jpg na oko wyglada że trzeba zjechać z ostroscia 2 dzialki i odszumianiem na minimalne. Nie spodziewalbym sie z RAWa gorszych wynikow niz z MKII...
    RAW-y nie są gorsze, ta sama rozdzielczość + 3 lata i to wiadomo już ze specyfikacji. Kwestią było ile, liczyłem na 2EV ale na razie doliczyłem się ok. 1EV. Przy czym trzeba zaznaczyć że znikoma ilość sampli, brak docelowego softu, świeżość konstrukcji działa na niekorzyść takich ocen.

Koniec końców ja pewnie za jakiś czas zamienię zapasowego 50D na 5D Mark III, wtedy pewnie II będzie zapasem.

Strona 73 z 128 PierwszyPierwszy ... 2363717273747583123 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów