Cena w cyfrowe.pl 15 tys. Czyli sympatycznie po kursie USD na dziś cena w USA 11tys.
Chcąc nie chcąc 4 tys różnicy to 2 bilety do NY. Kocham Europę za te ceny![]()
CANON Laik
Canon zaskoczył mnie nowym 5d. Nie spodziewałem się, że będzie to taki wypasiony sprzęt. Dla mnie nie ma w nim praktycznie żadnych wad, bo obrazek będzie w nim przynajmniej tak dobry jak w mk II, a pojawiło się sporo rzeczy których brakowało w mk II. O to w sumie chodziło. Jedyny malutki minusik to brak cropa video, ale do tego można sobie kupić 600d, jeśli potrzeba.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
Cały czas oglądając sample niestety widzę jakiś problem z jakością obrazu. Szumy faktycznie małe, ale takoż i detale :/ Czyżby zbyt silny filtr AA? (mam cichą nadzieję, że to efekt przedprodukcyjnego FW)
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Body ma 22Mpix to o ~5% więcej niż MKII ale w nowszej o 3 lata matrycy.. Naprawdę myslicie że będzie gorzej niż w MKII? Ja liczę na poprawe o jakies 0.5 do 1.0EV.
Edit: Sample odszumiane metoda Sony (te japońce mają słabość do impresjonistów).
Więc ja na tej podstawie nie wyciagałbym wniosków o ostrosciach tonach itd.
Ostatnio edytowane przez wain ; 06-03-2012 o 13:14
Biorąc pod uwagę że świetnie pracuje mi się z 16-35 i 70-200 a mam zakusy na nowego 24-70 to w III iso 3200 - 6400 jak w II 800 - 1600 i nic więcej do szczęścia nie potrzebuję.
Można przejechać się do Szwajcarii, tam oferty sklepów internetowych, to wg dzisiejszego kursu niecałe 12 tys. Jak się sytuacja nie unormuje, to pewnie wsiądę w auto i połączę to z jakąś wycieczką.
Zatem nie w całej Europie szaleją.
http://en.toppreise.ch/index.php?sea...rk+III&hp=true
Rutra007
Wreszcie można samodzielnie otwierać RAWy z nowości - jest Adobe Photoshop Camera Raw 6.7 Release Candidate
Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---