Strona 54 z 128 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 531 do 540 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez pan.kolega Zobacz posta
    Celna uwaga. Tak przynajmniej jest w wolnym świecie.

W tej chwili 5Diii jest jedynym korpusem marki Canon który miałbym ochotę nabyć.
    Nie no od czasów 7D lustra canona sa bardzo fajne i mogą budzić pożądanie. Jakby ktoś wyciagnął spory kamień z trybek tej firmy i odblokował "you can" ...

Coś dziwne że nie dali do premiery zadnego szkla.. fajnie by wygladal z jakas nowa jasna stałka

Początki nałogu

Domyślnie

Cena w cyfrowe.pl 15 tys. Czyli sympatycznie po kursie USD na dziś cena w USA 11tys.
    Chcąc nie chcąc 4 tys różnicy to 2 bilety do NY. Kocham Europę za te ceny
    CANON Laik

Początki nałogu Awatar polm

Domyślnie

Canon zaskoczył mnie nowym 5d. Nie spodziewałem się, że będzie to taki wypasiony sprzęt. Dla mnie nie ma w nim praktycznie żadnych wad, bo obrazek będzie w nim przynajmniej tak dobry jak w mk II, a pojawiło się sporo rzeczy których brakowało w mk II. O to w sumie chodziło. Jedyny malutki minusik to brak cropa video, ale do tego można sobie kupić 600d, jeśli potrzeba.
    Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cały czas oglądając sample niestety widzę jakiś problem z jakością obrazu. Szumy faktycznie małe, ale takoż i detale :/ Czyżby zbyt silny filtr AA? (mam cichą nadzieję, że to efekt przedprodukcyjnego FW)

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Cały czas oglądając sample niestety widzę jakiś problem z jakością obrazu. Szumy faktycznie małe, ale takoż i detale :/ Czyżby zbyt silny filtr AA? (mam cichą nadzieję, że to efekt przedprodukcyjnego FW)
    Body ma 22Mpix to o ~5% więcej niż MKII ale w nowszej o 3 lata matrycy.. Naprawdę myslicie że będzie gorzej niż w MKII? Ja liczę na poprawe o jakies 0.5 do 1.0EV.

Edit: Sample odszumiane metoda Sony (te japońce mają słabość do impresjonistów).
    Więc ja na tej podstawie nie wyciagałbym wniosków o ostrosciach tonach itd.
    Ostatnio edytowane przez wain ; 06-03-2012 o 13:14

Domyślnie

Biorąc pod uwagę że świetnie pracuje mi się z 16-35 i 70-200 a mam zakusy na nowego 24-70 to w III iso 3200 - 6400 jak w II 800 - 1600 i nic więcej do szczęścia nie potrzebuję.

Coś już napisał Awatar RUTRA007
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    Cena w cyfrowe.pl 15 tys. Czyli sympatycznie po kursie USD na dziś cena w USA 11tys.
    Chcąc nie chcąc 4 tys różnicy to 2 bilety do NY. Kocham Europę za te ceny
    Można przejechać się do Szwajcarii, tam oferty sklepów internetowych, to wg dzisiejszego kursu niecałe 12 tys. Jak się sytuacja nie unormuje, to pewnie wsiądę w auto i połączę to z jakąś wycieczką.
    Zatem nie w całej Europie szaleją.
    http://en.toppreise.ch/index.php?sea...rk+III&hp=true
    Rutra007

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RUTRA007 Zobacz posta
    Można przejechać się do Szwajcarii, tam oferty sklepów internetowych, to wg dzisiejszego kursu niecałe 12 tys. Jak się sytuacja nie unormuje, to pewnie wsiądę w auto i połączę to z jakąś wycieczką.
    Zatem nie w całej Europie szaleją.
    http://en.toppreise.ch/index.php?sea...rk+III&hp=true
    No właśnie wysłałem zapytanie do kumpla w Szwajcarii jaki jest koszt jak widać można tylko bilecik. Gwarancja Canona chyba obowiązuje kontynental nie więc ok ale nie jestem pewien ale mimo wszystko 12 tys to nie 15 tys. Wycieczka do Szwajcarii się szykuję
    CANON Laik

Domyślnie

Wreszcie można samodzielnie otwierać RAWy z nowości - jest Adobe Photoshop Camera Raw 6.7 Release Candidate
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Gregolius Zobacz posta
    No właśnie wysłałem zapytanie do kumpla w Szwajcarii jaki jest koszt jak widać można tylko bilecik. Gwarancja Canona chyba obowiązuje kontynental nie więc ok ale nie jestem pewien ale mimo wszystko 12 tys to nie 15 tys. Wycieczka do Szwajcarii się szykuję
    Szwajcaria nie jest w Unii, czy zatem można równiez liczyć na odliczenie ichniego VAT dla cudzoziemców?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 54 z 128 PierwszyPierwszy ... 444525354555664104 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów