Strona 46 z 128 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 451 do 460 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Pełne uzależnienie Awatar Loome
    Miasto
    Poznan

Domyślnie

W tanim FF mogliby spaskudzić max ISO w stosunku do 5d2, zeby ludzie nie pomysleli o reporterce w kosciolach tym
    i karty SD
    i brak uszczelnień.
    niech bedzie do portretow, studia i widoczkow
    + oczywiscie to co bylo wyzej pisane - obudowa, mikroregulacja, celownik i kukułka.
    jest co odchudzać jeszcze

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Ja bym wolał jak by 5D2 nie było już sprzedawane. Dostałbym za używkę więcej niż jeżeli Canon je zostawi w ofercie Jak by nie patrzeć jest miejsce na 5D2. Dwójka to jest tak naprawdę mkI po liftingu (nie wliczając filmowania, którego popularność na bank zaskoczyła Canona i to mocno) mkIII to już jest duży krok do przodu. 1DX w mniejszym pudełku z pewnymi ograniczeniami. AF na pewno będzie gorszy, bo nie ma sensora RGB i osobnego proca, ale uważam, że będzie to poziom 1D(s)III/1DIV. Testerzy piszą, że LAG jest raczej "7D like" czyli jest dobrze. 6fps! Jedynie na buforze przycięli, żeby nie kusiło za bardzo sportowych repo. 3sek. serii do zapchania to dla większości mało, a więc jak najbardziej słuszny krok. Większość krzyczała, że chce 7D z matrycą FF. No i dostali co chcieli. Trochę mniej fps, no ale nadal to prawie 2x więcej niż mkII Ja jestem happy. W drodze do 1DX, który jest wg. mnie aparatem idealnym na pewno zrobię przystanek na 5D3.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Domyślnie

Jaki jest pierwszy parametr jaki marketing ludziom wbijał do głowy jako najistotniejszy? (czy słusznie, to inna rzecz). Megapiksele. No to poczytaj jeszcze raz te wypowiedź:
    Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Tylko zwróć uwagę na to że 5d i 5dmk2 są bardzo podobne ....
    ... Mk2 i mk3 to jest już przepaść, w nowym modelu masz wszystko o czym marzyło całe to towarzystwo przez lata.
    mk1 i mk2 podobne piszesz ??? 12 a 21 Mpx. Plus dodane filmy
    mk2 i mk3 - 21 i 22 mpx, poprawiony AF i dodane 2 fps - przepaść ???
    5dmk3 wyjdzie w cenie niższej niż myslicie, by zachwyceni tym ludzie się na niego rzucili. 5Dmk2 mocno potanieje by sprzedać zapasy. I zniknie.
    Nie wiem czy oczywistości tylko widać gdy się stoi z boku?
    Ostatnio edytowane przez Jacek_Z ; 05-03-2012 o 12:51
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jaki jest pierwszy parametr jaki marketing ludziom wbijał do głowy jako najistotniejszy? (czy słusznie, to inna rzecz). Megapiksele. No to poczytaj jeszcze raz te wypowiedź:
    (...)
    Nie wiem czy oczywistości tylko widać gdy się stoi z boku?
    nie do konca sie zgodze. to jest wyjscie z zalozenia, ze 5D jest linia wylacznie dla pasjonatow/amatorow, ktorym sie da wiecej wcisnac golego marketingu.

a na pewno tej linii uzywaja tez ludzie parajacy sie fotografia zawodowo, nie tylko w znaczeniu kotleciarstwa. nie wiem w jakim stopniu ktora z tych grup jest odbiorca, ale nie posunalbym sie do tezy, ze to glownie folder i reklama sprzedaja 5D. w jakims stopniu na pewno tak teraz bedzie to dzialalo z 5D mkII (potanieje, bedzie mialo seksapil 21Mpix i filmow), ale rowniez 5D mkIII ma ten seksapil, ze trafia do tej drugiej grupy, ktora ze wzgledu na wykonywana prace przelknie wyzsza cene.

to ze 5D mkII zniknie to oczywista oczywistosc, chociaz nie zdziwilbym sie, gdyby zostalo "zreanimowane" pod inna nazwa, w bardziej plastikowej puszce i z lekko okrojona a gdzieniegdzie (czytaj: filmowanie, automatyka) podkrecona funkcjonalnoscia jako trabant FF. za poniekad te same pieniadze co obecny 5D mkII, tylko z lepszymi dla Canona marzami...
    www albo tez flickr

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

To ja jestem chyba uzytkownikiem staroświeckich poglądów, moim zdaniem filmowanie dodane w aparacie + LV to nie jest plus. Rzesze użytkowników tak stwierdziły, marketing to zauważył, Canon dodał. Ale mi osobiście się to nie podoba.

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez ekrowa Zobacz posta
    Ale mi osobiście się to nie podoba.
    Ale w czym rzecz? Przecież nie ma obowiązku używania?
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

ale zapłacić trzeba

Domyślnie

na forum.nikoniarze.pl pojawiły się już linki do jakiś rawów z mk III :

http://www.tubasoft.org/files/_W3A2119.CR2
    http://www.tubasoft.org/files/_W3A2112.CR2
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez pawko Zobacz posta
    na forum.nikoniarze.pl pojawiły się już linki do jakiś rawów z mk III :

http://www.tubasoft.org/files/_W3A2119.CR2
    http://www.tubasoft.org/files/_W3A2112.CR2
    ale RawTherapee tak to otwiera :

!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Ostatnio edytowane przez pawko ; 05-03-2012 o 13:16 Powód: Automerged Doublepost

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie do konca sie zgodze. to jest wyjscie z zalozenia, ze 5D jest linia wylacznie dla pasjonatow/amatorow, ktorym sie da wiecej wcisnac golego marketingu.

a na pewno tej linii uzywaja tez ludzie parajacy sie fotografia zawodowo, nie tylko w znaczeniu kotleciarstwa. nie wiem w jakim stopniu ktora z tych grup jest odbiorca, ale nie posunalbym sie do tezy, ze to glownie folder i reklama sprzedaja 5D. w jakims stopniu na pewno tak teraz bedzie to dzialalo z 5D mkII (potanieje, bedzie mialo seksapil 21Mpix i filmow), ale rowniez 5D mkIII ma ten seksapil, ze trafia do tej drugiej grupy, ktora ze wzgledu na wykonywana prace przelknie wyzsza cene.

to ze 5D mkII zniknie to oczywista oczywistosc, chociaz nie zdziwilbym sie, gdyby zostalo "zreanimowane" pod inna nazwa, w bardziej plastikowej puszce i z lekko okrojona a gdzieniegdzie (czytaj: filmowanie, automatyka) podkrecona funkcjonalnoscia jako trabant FF. za poniekad te same pieniadze co obecny 5D mkII, tylko z lepszymi dla Canona marzami...

chciałbym po przecztaniu wątku w liczbie stron 30 kilku zapytać: ilu z was na 100% kupi ten aparat, jeśli dziś stałby choćby za 10000 zł? Bo widzę, że to raczej w większości dyskusja teoretyczna, choć i na tym forum takie rozmowy są potrzebne. Umówmy sie koledzy i koleżanki: to nie jest sprzęt dla mamtorów jak tu niektórzy piszą, to nie jest nawet sprzęt dla bogatycz amatorów... nikt zdrowomyślący nie wyda 10000 zł na aparat, który nie ma zarabiać pieniędzy, choć nie przeczę, że w skali kraju parę takich osób sie znajdzie. Normalnemu przeciętnemu człowiekowi, który potrzebuje dobrego aparatu wystarczy spokojnie crop serii XXD, a nawet serią XXXD mozna robić superfotki. Większośc z tych sprzętów przerasta możliowściami przeciętnego użytkownika, nawet czytującego to forum. Sam wiem po sobie, to co mam w stopce przecież nie kosztowało 100 zł, a nadal nie wykorzystałem pełni możliwości tego zestawu i pewn nie wykorzystam. 5DIII to sprzęt dla ludzi zarabiających na robieniu zdjęc. Jakiemu amatorowi potrzebne jest ustawianie możliwości AF? Wiem: postęp prawie zawsze jest dobry i sprzyja rozwojowi, ale nie można dać się zwariować. Najlepsze (najsłynniejsze) zdjęcia w historii fotografii zdaje się, że powstały aparatami zupełnie przedpotopowymi w stosunku do tego co ja mam choćby w 50D, który już podobno zdjęc nie robi...
    70D, C. EF-S 15-85mm f/3.5-5.6 IS USM, C. EF 50mm f/1,8 STM, C. 100mm 2.8L Macro IS USM, C. EF 70-200mm f/4 L IS USM, C. Speedlite 430EX II, Velbon sherpa 600R, Marumi Super DHG

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta

a na pewno tej linii uzywaja tez ludzie parajacy sie fotografia zawodowo, nie tylko w znaczeniu kotleciarstwa...
    Oczywiście, że nie tylko dla amatorów. W studiu/reklamie robi tym mnóstwo osób. Tak samo zdobył sobie uznanie w filmowaniu.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Strona 46 z 128 PierwszyPierwszy ... 3644454647485696 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów