Strona 44 z 128 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 431 do 440 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    A znasz polskie powiedzienie "postaw się, a zastaw"? :-)
    Ja znam: "Zastaw się, a postaw się"
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ja znam: "Zastaw się, a postaw się"
    Nigdy nie pamiętam kolejności :-D

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Najwyraźniej księgowi Canona patrzą na to inaczej . Co do tego do kogo co jest kierowane to rzecz bardzo względna natomiast jedno jest raczej pewne nowy 5D mkIII to dużo bardziej reporterskie body niż poprzednik więc krąg odbiorców będzie dużo szerszy niż poprzednika. A przecież dochodzą jeszcze ślubniacy dla których to body jest niemal idealne . Zaś stary zarówno w studiu jak i w landszafcie na pewno nie przestanie robić zdjęć.
    Dlatego taki układ jaki póki co zaistniał jest całkiem prawdopodobny.
    Poza tym może mają wolne moce jeśli chodzi o matryce po nieboszczyku Desie i chcą to wykorzystać .

Gdyby Canon chciał to miejsce cenowe po 5MK2 móglby zapełnić z zyskiem jakimś płnoklatkowym bezlusterkowcem.... pozamiatał by Fuji i Olympusa oraz trochę NEXa 7... ale trzeba chcieć wykonać taki ruch.

Coś już napisał

Domyślnie

A znacie Zesraj się a nie daj się ? Jak kogoś nie stać będzie na 5d mark 3 a mark 2 nie będzie już nowych to ludzie będą kupować używki tak było jest i będzie. 50d zastąpiło 60d i tak samo będzie z 5d. Niestety takie prawa rynku a canona nic nie będzie interesować czy ty masz pieniądze czy nie. Jak nie masz to inny tańszy model i tyle.
    Brak ;(

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    5D2 jest bez żadnej łaski dostępny za ~7300 a 5D3 zapowiada się na ~13-14, to dwa razy tyle.
    Nie będzie takiej różnicy cen. Nie widzę uzasadnienia dla o tyle wyższej ceny. W dodatku nie może być znacząco droższy od D800, bo naiwniacy pójdą w 36 Mpx
    No dobra, zejdźmy z cen.
    Ja sądzę, że 5Dmk2 szybko wypadnie i tyle.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Nie będzie takiej różnicy cen. Nie widzę uzasadnienia dla o tyle wyższej ceny.
    Nie bierzesz pod uwagę, że 5DmkII będzie taniał:
    http://photorumors.com/2012/03/04/ca...ii-price-drop/

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    W dodatku nie może być znacząco droższy od D800, bo naiwniacy pójdą w 36 Mpx
    Do D800 ludzie eLek nie podepną więc może być :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PBmarkII Zobacz posta
    A znacie Zesraj się a nie daj się ? Jak kogoś nie stać będzie na 5d mark 3 a mark 2 nie będzie już nowych to ludzie będą kupować używki tak było jest i będzie. 50d zastąpiło 60d i tak samo będzie z 5d. Niestety takie prawa rynku a canona nic nie będzie interesować czy ty masz pieniądze czy nie. Jak nie masz to inny tańszy model i tyle.
    Świetnie zobrazowałeś dlaczego 5D2 prawdopodobnie zostanie w produkcji i sprzedaży Co Canona interesuje rynek wtórny? 5D2 kosztuje tyle, że amator reprezentujący zachodnią średnią klasę jest go sobie w stanie kupić w kicie z 24-105 jako gadżet-zabawkę. Z 5D3 już tak różowo nie jest. Prawie 2x większa cena może albo prowadzić to tego, że Ci co już byli prawie zdecydowani na 5D2 pójdą w używkę albo w model niżej właśnie. Oba rozwiązania to mniej kasy dla Canona Sądzę, że zostawią 5D2, 7D pewnie też jeszcze przez jakiś rok, może nawet dwa lata. Takie stopniowanie jest IMHO rozsądne. xxxxD xxxD i xxD jako amatorskie zabawki. 7D i 5D2 jako semi- profi, 5D3 w sumie można już uznać za profi 1D jako high-end, flagship, super-profi :P
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Coś już napisał

Domyślnie

Goomis jeśli by tak było to canon by produkował 5d i 5dmk2 jednoczesnie a tak się nie stało. A czy canon zarobi mniej ? nie bo jak nie kupi ktos 5d mark 2 bo juz go nie bedzie to kupi np 7d i canon nadal zarabia swoja drogą canona pewnie nie interesuje ile ty zarabiasz nie stać cię to weź sobie na raty oni maja taki tok myślenia.
    Brak ;(

Zablokowany
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Przeglądałem sample z tego Canona z chirurgiczną dokładnością wpatrując się w kolejne części zdjęcia jak szpak w gnat i detale zdjęcia nie powaliły mnie... i nie mówię o wyższych ISO. Obrazek bardzo plastikowy. Z pewnością aparat ten ma wiele bajerów pomocnych przy fotografowaniu, tylko szkoda by było gdyby one przysłoniły pierwotną funkcję aparatu - a mianowicie dobre jakościowo zdjęcia.

Początki nałogu Awatar WiatruMistrz
    Miasto
    Częstochowa

Domyślnie

Rawy też masz "plastikowe" ? LOL
    Dobrze że jest, specyfikacja też bardzo fajna, kiedyś się go dorwie w łapki
    Panasonic FZ1000 *** Canon G3X *** Canon 500D
    Było:C350D|C20D|C50D/C5D/CPro1/G1X m2
    http://rafalfoto.y0.pl

Strona 44 z 128 PierwszyPierwszy ... 3442434445465494 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów