Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Mieszany widok

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Absolutnie nie wierzę w kontynuowanie 5Dmk2. Nie widzę powodu. Sytuacja nie jest analogiczna do nikonów D700/D800. W nikonie jedne parametry poprawili, inne pogorszyli, oba body są kierowane innych grup odbiorców. W canonie oba body sa dla tych samych fotografów. Wewnętrzna konkurencja? Zabijać sobie zysk z nowości przez kontynuowanie mk2 ? Sensu to nie ma. Księgowi nie pozwolą. ;-) Jeśli na razie sa oba body, to tylko sytuacja przejściowa i raczej na bardzo krótko.
    Najwyraźniej księgowi Canona patrzą na to inaczej . Co do tego do kogo co jest kierowane to rzecz bardzo względna natomiast jedno jest raczej pewne nowy 5D mkIII to dużo bardziej reporterskie body niż poprzednik więc krąg odbiorców będzie dużo szerszy niż poprzednika. A przecież dochodzą jeszcze ślubniacy dla których to body jest niemal idealne . Zaś stary zarówno w studiu jak i w landszafcie na pewno nie przestanie robić zdjęć.
    Dlatego taki układ jaki póki co zaistniał jest całkiem prawdopodobny.
    Poza tym może mają wolne moce jeśli chodzi o matryce po nieboszczyku Desie i chcą to wykorzystać .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Początki nałogu
    Miasto
    Wars i Sawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Najwyraźniej księgowi Canona patrzą na to inaczej . Co do tego do kogo co jest kierowane to rzecz bardzo względna natomiast jedno jest raczej pewne nowy 5D mkIII to dużo bardziej reporterskie body niż poprzednik więc krąg odbiorców będzie dużo szerszy niż poprzednika. A przecież dochodzą jeszcze ślubniacy dla których to body jest niemal idealne . Zaś stary zarówno w studiu jak i w landszafcie na pewno nie przestanie robić zdjęć.
    Dlatego taki układ jaki póki co zaistniał jest całkiem prawdopodobny.
    Poza tym może mają wolne moce jeśli chodzi o matryce po nieboszczyku Desie i chcą to wykorzystać .

Gdyby Canon chciał to miejsce cenowe po 5MK2 móglby zapełnić z zyskiem jakimś płnoklatkowym bezlusterkowcem.... pozamiatał by Fuji i Olympusa oraz trochę NEXa 7... ale trzeba chcieć wykonać taki ruch.

Uprawnienia umieszczania postów