Strona 41 z 128 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 401 do 410 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    W sumie te puszki sobie nie zagrażają - natomiast wcale bym się nie zdziwił gdyby niedługo poszedł na emeryturę 7D. Wszak następca właśnie wyszedł .
    Nie sądzę. 5D Mark III jest ponad dwukrotnie droższy od 7D, a do tego ma mniejszą użyteczność z teleobiektywami (szczególnie, że AF działa tylko do f/5,6, co stanowi problem dla osób potrzebujących korzystać z konwerterów 2x - być może to zmienią, tak jak zamierzają zmienić w 1D X, ale specyfikacja jest póki co w tym momencie jasna).

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Nie sądzę. 5D Mark III jest ponad dwukrotnie droższy od 7D, a do tego ma mniejszą użyteczność z teleobiektywami (szczególnie, że AF działa tylko do f/5,6, co stanowi problem dla osób potrzebujących korzystać z konwerterów 2x - być może to zmienią, tak jak zamierzają zmienić w 1D X, ale specyfikacja jest póki co w tym momencie jasna).
    Zobaczysz - następcy 7D już nie będzie :cool:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Sugerujesz że Canon rezygnuje z tych "lepszych" cropów

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Będzie

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tego nie wiem. Moim zdaniem dobry korpus APS-C za normalne pieniądze dla średniej półki ma jak najbardziej sens - tym bardziej, że 5D Mark III nie jest aparatem na każdą kieszeń.

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Tego nie wiem. Moim zdaniem dobry korpus APS-C za normalne pieniądze dla średniej półki ma jak najbardziej sens - tym bardziej, że 5D Mark III nie jest aparatem na każdą kieszeń.
    Tak ale jak 5D mkII zostaje w linii w obecnej cenie to kiepsko wyglądają perspektywy sprzedaży 7D. Zresztą z nieoficjalnych źródeł wynika, że 7D nie był jakimś hitem sprzedaży (za wyjątkiem początkowego okresu). Podejrzewam że zrobią wypasione 70D (to o czym piszesz) i 7D pójdzie w niebyt. Nowy 5D musi być drogi żeby to miało wszystko sens - i będzie IMHO.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Tak ale jak 5D mkII zostaje w linii w obecnej cenie to kiepsko wyglądają perspektywy sprzedaży 7D. Zresztą z nieoficjalnych źródeł wynika, że 7D nie był jakimś hitem sprzedaży (za wyjątkiem początkowego okresu). Podejrzewam że zrobią wypasione 70D (to o czym piszesz) i 7D pójdzie w niebyt. Nowy 5D musi być drogi żeby to miało wszystko sens - i będzie IMHO.
    No tak, podniesienie linii dwucyfrowej do dawnej rangi ma dla mnie największy sens w obecnej sytuacji.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

No tak, podniesienie linii dwucyfrowej do dawnej rangi ma dla mnie największy sens w obecnej sytuacji.
    A 7D zostanie otoczone kultem!
    Wygląda na to, że DiG!C 5+ daje radę w pojedynkę zastąpić dwa procesory poprzedniej generacji - stąd 70D może być właśnie taką wersją x1.6 najnowszej piątki.
    Ciekawe też, czy seria 1xxxD doczeka się odświeżenia.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Pełne uzależnienie Awatar MC_
    Miasto
    Torun/Slupsk

Domyślnie

Przecież dopiero co wyszedł 1100D... Nie przesadzajmy.

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

No i widzę, że znowu gdybandko się zaczyna

Strona 41 z 128 PierwszyPierwszy ... 3139404142435191 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów