spokojnie na skyportach 5dmkI i 5dmkII synchronizują na 1/200 więc nie sądzę żeby w tej kwestii coś się zmieniło
Sebastian Małachowski
bardzo fajna zabawka tym badziej ze ma konstrukcje af z nowej jedynki
ale cena nie mala... coz, moze za pare lat hehe
Zapraszam do oddania glosu na najlepsze zdjecie 2012 roku, bo kilka jest ciekawych
http://www.canon-board.info/konkursy...oll-596-a.html
U mnie na Skyportach nie synchronizuje 1/200 ( i na wszelkich lampach : od najtanszych D-lite , przez RX na Quadra'ch konczac ) ... Na Profoto Air tez nie, i probowalem znajomej Broncolor ( monobloki, scoro i senso ) na PW - tez nie...
Po kablu tez nie... nawet skyport z PC
Jedyna opcja ( jesli mnie pamiec nie myli, testowalem dosc dawno ) , to wyzwalanie fotocela z 580ex2 na stopce. Ta opcja jak najbardziej mnie nie interesuje.
Sorry, ale mine nie interesuje "jest osiagalne" . Jest 100% ( zawsze ) albo nie istnieje.
Dlatego bede obstawal , ze 5d2 ma synchro 1/125 .
Zreszta, to nie tylko moja opinia : wystarczy zajrzec na blogi (znanych) fotografow : maja ten sam "problem" ... .
Canon Elinchrom
- niespotykany zakres użytecznego ISO: http://www.dpreview.com/galleries/re...ht-iso-samples
- pełna dynamika AF
- 6 kl/s przy 22MPX
-AUTO ISO w pełni użyteczne
- kodekowanie filmu (rewelacja!)
i Ty naprawdę nie widzisz na co myśmy czekali![]()
25600 przypomina mi 1600 z 40d![]()
Chodzą słuchy, że póki co 5D mkII zostaje w linii. Podobno nigdzie nie napisali, że go przestają produkować, a w którymś wywiadzie przedstawiciel Canona nie zaprzeczył kiedy go o to zapytali.
Czy ktoś znalazł gdzieś jakieś rzetelne info o tym? Byłoby to ciekawe jeśli prawda.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Byłoby to logiczne i zachowało konsekwencję w cenach poszczególnych modeli 7d, 5dmkII, 5dmkIII, 1dx. Jeśli to prawda to o żadnym spadku cen nie ma mowy.
Sebastian Małachowski
ładne stopniowanie
7d,super crop
5dmkII, tani FF
5dmkIII, wypasiony FF
1dx wypasiony FF profi reporterski
Juz sie ciesze na tanie 5DI takie do wozenia w aucie, na plaze i na wakacje