Strona 38 z 128 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 371 do 380 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Coś już napisał Awatar szadam
    Miasto
    Polnad - Lębork

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PBmarkII Zobacz posta
    Jak ktoś kupi i stwierdzi że mark 3 nie jest niczym specjalnym to chętnie przyjmę a jak ktoś kupi i się spodoba to mark 2 który już nie robi zdjęć też nie odmówię :P
    Ludzie cieszcie się że jest nowa pucha i jak kogoś stać to niech bierze Ja tu o mark 2 marzę a wy już na 3 narzekacie aparat co prawda nie powstał ale z tego co można wyczytać to jak dla mnie bomba bo o ile af się sprawdzi to będzie to puszka do wszystkiego
    Ja sie przymierzam do FF z 50d ale wolałbym chyba 2x 5d II niż 1x 5d III w tej samej cenie.

Ale puszka zapowiada sie świetnie

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Rozdzielczość horyzonalna 5d mk III to 5760 co stanowi dokładną trzykrotność rozdzielczości FHD (1920). Wygląda na to, że faktycznie nie będzie lineskippingu. :-)

Wygląda na to, że ten sensor został z góry zaprojektowany z uwzględnieniem funkcji Video.
    A ja głupi dzieliłem przez 2 Wiedziałem że ta liczba jest "okrągła!"

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeszcze z ciekawych rzeczy to jest nowe zastosowanie tylnego kółka. W trybie filmowym umożliwia ciche sterowanie góra, dół, boki tylko poprzez dotyk.
    Ale sterowanie czym?

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez carlo Zobacz posta
    Ale sterowanie czym?
    "This allows the video shooter to make selections of what he or she would like to adjust – ± exposure compensation, shutter speed or aperture adjustment, manual audio recording level, or ISO setting. "
    http://www.learn.usa.canon.com/resou...categoryId=122
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał Awatar stormur

Domyślnie

Czy ja cos przeoczylem, czy nigdzie nie ma podanego czasu x-sync ?

Wreszcie "normalne" 1/250 czy nadal 1/125 ? Ktos wie ?
    Canon Elinchrom

Domyślnie

To naprawdę przeoczyłeś bo taki czas jest podany - 1/200 i taki sam czas mają 5D i 5DII, więc nie wiem skąd te "nadal 1/125"

Jeżeli pytasz o szczegóły to lepiej nie szukać na innych stronach niż producenta
    http://www.canon.pl/for_home/compare...s/digital_slr/
    Ostatnio edytowane przez filias ; 04-03-2012 o 08:50
    5D/5DII, kilka szkieł, lampy, filtry i coś tam jeszcze

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    My tu jakieś karmienie troli i inne bzdety, a czy ktoś przeanalizował dobrze foty jakie wypluwa nowa piąteczka?

Najpierw ściągnąłem kilka zdjęć, zacząłem wyciągać cienie i co? I nic. W końcu piękne cienie bez siatki jak 5d2. Jak się podkręci już na maksa wszystkie suwaczki pojawiają się kolorowe plamy widoczne także na iso od 25600 w górę ale i tak jest pięknie.

Teraz nie trzeba się przejmować założonym dekielkiem na obiektywie, bo i tak się wyciągnie z czerni detale
    Są już może jakieś RAW-y? Choćby jeden, dwa no może trzy...

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez GoOrange Zobacz posta
    Są już może jakieś RAW-y? Choćby jeden, dwa no może trzy...
    Ja nie mogę znaleźć.

Bywalec
    Miasto
    Radom

Domyślnie

w dodatku matówka stała, ale wyświetla siatkę - jak dla mnie wystarczy :smile:
    tylko czy aby obraz w wizjerze po przejściu przez LCD nie będzie ciemniejszy?

Coś już napisał Awatar stormur

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filias Zobacz posta
    To naprawdę przeoczyłeś bo taki czas jest podany - 1/200 i taki sam czas mają 5D i 5DII, więc nie wiem skąd te "nadal 1/125"

Jeżeli pytasz o szczegóły to lepiej nie szukać na innych stronach niż producenta
    http://www.canon.pl/for_home/compare...s/digital_slr/
    Tez juz znalazlem... gdzies mi umknelo...

Skad 1/125 ? Z doswiadczenia. To, ze nie mam "C" w stopce, nie znaczy , ze nie mam w "realu" . na 1/160 juz sie zaczyna black-out, na 1/200 jest "niepomijalny" . 5D mk2 ma synchro 1/125 max i juz. A Canon moze sobie napisac co chce... nawet 1/800

W sumie poza synchro na "normalnym" poziomie ( np 1/250 jak 1V ) brakuje mi tylko "kukulki" do AF ( takiej jak w D700/d300.... ) - dla mnie rzecz nieoceniona. No i moze jeszcze sterownia blyskiem z poziomu aparatu. Wymyslone "wieki" temu. Niekosztowne ( kwestia softu ) , a jakie mile. Radiowka tego nie zastapi.
    Zreszta radiowka w nowej lampie i sterowniku to piekna rzecz, choc zasieg w kategorii komiczny byc powinien . 30m ??? Juz teraz sa "szybkie" sterowniki dzialajace ok 100m i wiecej . Technologia nie jest tu limitem. Zwlaszcza przy zaproponowanych cenach...

Ciekaw jest tez realizacji " w prawdziwym zyciu" pomiaru swiatla. To jest ( dla mnie ) bardziej istotne niz nowy design menu.

Trzeba kilka dni poczekac ... A potem juz tylko zapewne "mastercard"
    Canon Elinchrom

Strona 38 z 128 PierwszyPierwszy ... 2836373839404888 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów