"This allows the video shooter to make selections of what he or she would like to adjust – ± exposure compensation, shutter speed or aperture adjustment, manual audio recording level, or ISO setting. "
http://www.learn.usa.canon.com/resou...categoryId=122
EOS - conditio sine Kwanon...
Czy ja cos przeoczylem, czy nigdzie nie ma podanego czasu x-sync ?
Wreszcie "normalne" 1/250 czy nadal 1/125 ? Ktos wie ?
Canon Elinchrom
To naprawdę przeoczyłeś bo taki czas jest podany - 1/200 i taki sam czas mają 5D i 5DII, więc nie wiem skąd te "nadal 1/125"
Jeżeli pytasz o szczegóły to lepiej nie szukać na innych stronach niż producenta
http://www.canon.pl/for_home/compare...s/digital_slr/
Ostatnio edytowane przez filias ; 04-03-2012 o 08:50
5D/5DII, kilka szkieł, lampy, filtry i coś tam jeszcze
w dodatku matówka stała, ale wyświetla siatkę - jak dla mnie wystarczy :smile:
tylko czy aby obraz w wizjerze po przejściu przez LCD nie będzie ciemniejszy?
Tez juz znalazlem... gdzies mi umknelo...
Skad 1/125 ? Z doswiadczenia. To, ze nie mam "C" w stopce, nie znaczy , ze nie mam w "realu". na 1/160 juz sie zaczyna black-out, na 1/200 jest "niepomijalny" . 5D mk2 ma synchro 1/125 max i juz. A Canon moze sobie napisac co chce... nawet 1/800
W sumie poza synchro na "normalnym" poziomie ( np 1/250 jak 1V ) brakuje mi tylko "kukulki" do AF ( takiej jak w D700/d300.... ) - dla mnie rzecz nieoceniona. No i moze jeszcze sterownia blyskiem z poziomu aparatu. Wymyslone "wieki" temu. Niekosztowne ( kwestia softu ) , a jakie mile. Radiowka tego nie zastapi.
Zreszta radiowka w nowej lampie i sterowniku to piekna rzecz, choc zasieg w kategorii komiczny byc powinien . 30m ??? Juz teraz sa "szybkie" sterowniki dzialajace ok 100m i wiecej . Technologia nie jest tu limitem. Zwlaszcza przy zaproponowanych cenach...
Ciekaw jest tez realizacji " w prawdziwym zyciu" pomiaru swiatla. To jest ( dla mnie ) bardziej istotne niz nowy design menu.
Trzeba kilka dni poczekac ... A potem juz tylko zapewne "mastercard"![]()
Canon Elinchrom