Strona 14 z 128 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 131 do 140 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Początki nałogu

Domyślnie

HooMaR zapytaj japońców - może da radę kupić 5dIII w wyłącznością na Polskę ;-)

Pełne uzależnienie Awatar ripek

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez HooMaR Zobacz posta
    Może i sobie nagrabię, ale moim zdaniem cena jest jak najbardziej sensowna.
    Czy wszyscy którzy fotografują i zarabiają tylko w ten sposób zauważyli jaki jest wysyp fotografów "z Bożej Łaski"? Jak psuje się rynek? Ja się cieszę, że ta pucha nie będzie dostępna ot tak, że nie każdy amator będzie mógł ją sobie kupić. Denerwował mnie AF w MKII więc mam nadzieję, że teraz po przejrzeniu specyfikacji MKIII nie będę już wcale narzekał.
    Fotograf "z Bożej Łaski" nawet nie zauważy problemów z AF w 5d2. Bo:
    a) Robi z lampą (wspomaganie)
    b) Robi na 24-105 na f/4
    c) Przy 800-1300zł za zlecenie nie zależy mu, nadrobi ilością
    Canon G10, WP-DC28, :grin: 5d mkIII:grin: 5d mkI 17-40L 24LII 35L 85LII 580II

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

za dpreview.com

"From our limited use, the new sensor shows much less of the rolling-shutter effect that was very apparent with fast movement on the Mark II."

czyli jednak sprzedaję Mk II :-)

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

No nie mów, że rolling shutter był dla ciebie kluczową wadą Mi to nie przeszkadzało ani razu.

Początki nałogu
    Miasto
    Trudnopowiedzieć, Poland

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Ja się zastanawiam, jaki haczyk poza lagiem, który nie powinien być jakiś strasznie zły. Puszka bardzo blisko 1Dx za połowę jego ceny, hmm, coś mi tu nie gra. 6 fps nawet reporterom wystarczy. Pewnie bufor bedzie mały..

PS. aparat pokrywa się z puszką prototypową sprzed pół roku, ale szczerze wątpiłem, że coś takiego Canon wypuści... Kolejny cud Tuska ?
    Cichy.... a nie przypomina ci to sytuacji z Canon EOS 1V i EOS 3... Az sie boje pomyslec ze szykuje sie jakas powazna zmiana. Canon za duzo ma patentow na obiektywy ktore moga pokryc format ok 5x5 cm
    Jakies 9 kg fotosprzętu i sporo chęci
    Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Coś już napisał
    Miasto
    Łódź

Domyślnie

gratulacje dla canona za spełnianie oczekiwań klientów, ciekami mnie auto iso w manualu, a reszta dla mnie ideałem jest;
    nawet nie trzeba będzie zmieniać kompa do obróbki fotek, matryca optymalna,

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    Cichy.... a nie przypomina ci to sytuacji z Canon EOS 1V i EOS 3... Az sie boje pomyslec ze szykuje sie jakas powazna zmiana. Canon za duzo ma patentow na obiektywy ktore moga pokryc format ok 5x5 cm
    Reporterzy i ślubniacy na 5x5? Kilka %. Reszcie starczy FF. Podobnie jak bardzo dużej ilości cropowców nawet do głowy nie przychodzi przesiadka na FF.

Coś już napisał Awatar HooMaR

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jaroslaw.majcher Zobacz posta
    HooMaR zapytaj japońców - może da radę kupić 5dIII w wyłącznością na Polskę ;-)
    Czyżbym nadepnął na odcisk, podobnie zaczynałeś kupując 5-tkę II z dotacji i lampą w twarz?

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    No nie mów, że rolling shutter był dla ciebie kluczową wadą Mi to nie przeszkadzało ani razu.
    Kluczową nie, ale planowałem zostawić go jako backup do MK3 oraz jako aparat do równoczesnego filmowania z drugiego ujęcia. Jeśli różnica jest wyraźna na korzyść Mk3 to po prostu warto będzie dopłacić.

Początki nałogu Awatar diplo
    Miasto
    Zamość

Domyślnie

HooMaR nie bądź dziecinny bo zaczynasz "bo On ma a ja nie to napewno że ukradł, dostał od Cioci, dostał dotację etc." Zawiść - to takie Polskie
    5DMK3 z grypą, 5DMK2 też chory, 6D, 40D,1200D, 350D, C85 f1.8, C24-70 f2.8L, C70-200 f4 L IS, S 35 1.4 A, T 15-30 2.8, S 18-125 f3.5/5.6, C430EX, YN-600EX-RT...i kit

Strona 14 z 128 PierwszyPierwszy ... 412131415162464114 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów