no jestem w szoku bo nawet uszczelnienia "jakieś" posiada
Tryb cichy był już w jedynkach. W 5d2 też jest, niestety w okrojonej wersji tylko live view.
Ciezy mnie ustawianie limitu auto iso i min framerate.
Aż szumi u nikoniarzy po premierze piątki i połowa już się przesiada![]()
- jakie blackouty?
- czy auto iso działa...w preselekcjach?
- jak rozstawionych jest 5 krzyżaków do f/2.8?
Jeff pisze:
There is no perceptible shutter lag. I’m not sure of the specs but the shutter release is fast - zali wżdy może będzie jak w 7D?
A w ogóle fajnie że jest i w takiej cenie. Trzeba wyeksportować z tej naszej zielonej wyspy trochę kasy do nękanej kataklizmami Japonii.
Znowu będzie jak za czasów classica...rarytas na szyji w hali odlotów
Wow:
- 6 fps, no bo kto nie marzył o 9 a we snach się pocił na 4,1...
- większe lcd, zawsze lepiej
- 22 Mpix jest szansa na lepsze DR
- 2 sloty hell yes
- nowy AF...nim podepnę do 50L, 85L i 24L nie uwierzę,,,
- 60 fps tak!
- 100% w wizjerze
Jeszcze raz, pamiętać trzeba, że sporo ludzi gotowych by było już prędzej pójść w cegłę za 8k$ niż kupować kolejnego 5D z af z lat 80...
p.s. przyjmuję zakłady o to jakie WOW będzie po pierwszych testach na forum i samplach![]()
papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II
Świetny sprzęt! Cena trochę wysoka, w Polsce pewnie będzie w granicach 12-13 tys. Specyfikacja jednak robi wrażenie![]()
Dobry sprzęt, warto zbierać. Ciekawe jak z rozstawieniem punktów AF i ich funkcjonowaniem w servo![]()
Może i sobie nagrabię, ale moim zdaniem cena jest jak najbardziej sensowna.
Czy wszyscy którzy fotografują i zarabiają tylko w ten sposób zauważyli jaki jest wysyp fotografów "z Bożej Łaski"? Jak psuje się rynek? Ja się cieszę, że ta pucha nie będzie dostępna ot tak, że nie każdy amator będzie mógł ją sobie kupić. Denerwował mnie AF w MKII więc mam nadzieję, że teraz po przejrzeniu specyfikacji MKIII nie będę już wcale narzekał.