Pokaż wyniki od 1 do 10 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Mieszany widok

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez gietrzy Zobacz posta
    Teraz kiedy wiem, że $3.5K jest to cena ze szkłem
    ?? Chyba z 50 1.8
    O obiektywach wiem prawie wszystko

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    ?? Chyba z 50 1.8

No cóż ja się mogę tłumaczyć, że siedzę (calkiem wygodnie, btw) w mikro, ale 4300 w f4IS kicie to jest... niezła impreza Zielarzy w departamencie czerwonego marketingu.

Dzięki za korektę. W takim razie powinno toto mieć max. 50ms.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    jeszcze jedna rzecz: o co kaman?
    Greedy. Wszystko w statystykach im rośnie, ale wolniej niż mieli nadzieję.
    Przypomnę tylko, że G2 miało szkło f/2.0-2.5...
    Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 02-03-2012 o 11:12 Powód: Automerged Doublepost
    the silence is deafening

Miasto
    Olsztyn

Domyślnie nowa piątka

Jak myślicie, posiadacze 5DmkII, czy warto się przesiadać? Ja osobiście uważam, że to co daje 5dMKII wystarczy i przesiadka (chyba, że za darmo) to tak.
    Jakie jest Wasze zdanie?
    Canon 5D MKII, 17-40 f/4.0 L, 50 f/1.4, 70-200 f/4.0 L, Speedlite 580EXII

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luki.doki3 Zobacz posta
    Jak myślicie, posiadacze 5DmkII, czy warto się przesiadać? Ja osobiście uważam, że to co daje 5dMKII wystarczy i przesiadka (chyba, że za darmo) to tak.
    Jakie jest Wasze zdanie?
    Jedne co dla mnie jest godne uwagi to AF, choć z obecnym daję sobie radę w reportażu w klubie.
    Ja tam nie dywaguję, bo kasiory i tak nie mam na zmianę :grin:

Domyślnie

Jakie jest Wasze zdanie?
    Oczywiście, że tak i jakbym miał gotówkę to z miejsca bym go brał. Ale w moim przypadku musi trochę stanieć. Aczkolwiek 13tyś za mini1DX to niezła sprawa.

Popatrzyłem na grip i chyba baterię się będzie wkładało z boku. Ciekaw jestem cz też pomyśleli i będzie można sobie tam zaaplikować baterię z 1DX.

Pełne uzależnienie Awatar szwayko
    Miasto
    Olsztyn

Domyślnie

Jakie jest Wasze zdanie?
    Patrząc na to:
    5DI - $3,299 USD
    5DII - $2,700 USD
    5DIII - $3,499 USD

będziesz się czuł jak fotograf drugiej kategorii z najtanszym produktem. I to Canonowi chodziło. A na poważnie ewolucją jest tzw. tryb cichy w III, którego nie miał żaden innym Canon. Pytanie jeszcze na ile on jest dyskretny i jaki jest dźwięk wtedy migawki. Dla wielu osób to może być ten bodziec do przesiadki mając już świetne szkła. Reszta to lepsze rzeczy ale nic nowego.

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szwayko Zobacz posta
    Patrząc na to:
    5DI - $3,299 USD
    5DII - $2,700 USD
    5DIII - $3,499 USD

będziesz się czuł jak fotograf drugiej kategorii z najtanszym produktem. I to Canonowi chodziło. A na poważnie ewolucją jest tzw. tryb cichy w III, którego nie miał żaden innym Canon. Pytanie jeszcze na ile on jest dyskretny i jaki jest dźwięk wtedy migawki. Dla wielu osób to może być ten bodziec do przesiadki mając już świetne szkła. Reszta to lepsze rzeczy ale nic nowego.
    Tryb cichy to w Canonie nowosc ale Leica miala go juz wczesniej a i Nikon D3s rowniez

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez hubert12125 Zobacz posta
    Tryb cichy to w Canonie nowosc ale Leica miala go juz wczesniej a i Nikon D3s rowniez
    Bajki opowiadasz .
    Tryb cichy był już w jedynkach drugiej generacji, nawet 40D miał taki tryb. Nie jest to żadna nowość u Canona, dopracowują to co już było.

Chodzą ploty, że podobno Nikon po tej premierze wypuści D700s - podejrzewam że to klasyczne wishful thinking Nikoniarzy .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Uprawnienia umieszczania postów