No cóż ja się mogę tłumaczyć, że siedzę (calkiem wygodnie, btw) w mikro, ale 4300 w f4IS kicie to jest... niezła impreza Zielarzy w departamencie czerwonego marketingu.
Dzięki za korektę. W takim razie powinno toto mieć max. 50ms.
!!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
Greedy. Wszystko w statystykach im rośnie, ale wolniej niż mieli nadzieję.
Przypomnę tylko, że G2 miało szkło f/2.0-2.5...
Ostatnio edytowane przez gietrzy ; 02-03-2012 o 11:12 Powód: Automerged Doublepost
the silence is deafening
Jak myślicie, posiadacze 5DmkII, czy warto się przesiadać? Ja osobiście uważam, że to co daje 5dMKII wystarczy i przesiadka (chyba, że za darmo) to tak.
Jakie jest Wasze zdanie?![]()
Canon 5D MKII, 17-40 f/4.0 L, 50 f/1.4, 70-200 f/4.0 L, Speedlite 580EXII
Oczywiście, że tak i jakbym miał gotówkę to z miejsca bym go brał. Ale w moim przypadku musi trochę stanieć. Aczkolwiek 13tyś za mini1DX to niezła sprawa.
Popatrzyłem na grip i chyba baterię się będzie wkładało z boku. Ciekaw jestem cz też pomyśleli i będzie można sobie tam zaaplikować baterię z 1DX.
Patrząc na to:
5DI - $3,299 USD
5DII - $2,700 USD
5DIII - $3,499 USD
będziesz się czuł jak fotograf drugiej kategorii z najtanszym produktem. I to Canonowi chodziło. A na poważnie ewolucją jest tzw. tryb cichy w III, którego nie miał żaden innym Canon. Pytanie jeszcze na ile on jest dyskretny i jaki jest dźwięk wtedy migawki. Dla wielu osób to może być ten bodziec do przesiadki mając już świetne szkła. Reszta to lepsze rzeczy ale nic nowego.
Bajki opowiadasz.
Tryb cichy był już w jedynkach drugiej generacji, nawet 40D miał taki tryb. Nie jest to żadna nowość u Canona, dopracowują to co już było.
Chodzą ploty, że podobno Nikon po tej premierze wypuści D700s - podejrzewam że to klasyczne wishful thinking Nikoniarzy.
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner