Strona 108 z 128 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 071 do 1 080 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

W tym dwugodzinym filmiku z bankier TV, Woźniak chyba powiedział, że w 5D3 będzie f5.6, a w 1DX f8 (nie chce mi się oglądać drugi raz, ale na 90% wydaje mi się, że tak mówił)
    Ogólnie do tej pory CW zawsze na to pytanie odpowiadał, że AF 1DX będzie dużo lepszy, szczególnie w servo od poprzednich jedynek przez dodanie sensora RGB i osobnego procka do AFa. Punktów jest więcej i szerzej rozmieszczonych oraz więcej jest krzyżowych. Ulepszono opcje ustawień i dano do nich bezpośredni dostęp.

Wracając jeszcze do wideo z bankier TV to filmik ogólnie fajny. Sporo pokazali i wyjaśnili.
    Co do komentarzy, że wkurzający jest Patrycy i komentarze o Nikonie:
    Poza wyrazem twarzy przedstawiającym ból, cierpienie i wieczne niezadowolenie to mnie Patrycy nie wnerwiał. To ten drugi ciągle wrzucał komentarze o Nikonie, no ale panowie. Do czego porównywać mamy Canona? Tutaj na forum co chwile przecież tylko się mówiło, że 5D2 to a D700 tamto. Przecież wiadomo, że C wpuszczając 5D3 zrobił to co Nikon już dawno (AF z flagshipa w niższym modelu).
    W sumie to chyba Nikon zaprezentował puszkę (D800), taką jak większość się spodziewała, że będzie wyglądał nowy 5D, a Canon pokazał 5D3, jakiego większość by obstawiała jako następca D700
    A Woźniak na wszelkie nawet czasem lekko prowokacyjne złośliwości odpowiadał bardzo zgrabnie i rzeczowo wraz z uśmiechem.
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    A Woźniak na wszelkie nawet czasem lekko prowokacyjne złośliwości odpowiadał bardzo zgrabnie i rzeczowo wraz z uśmiechem.
    Wiesz bo teraz jest wreszcie od wielu lat taki czas, że na prowokacyjne uwagi Nikoniarzy można odpowiadać uśmiechem :cool: - wiem coś o tym z autopsji.
    Canon przyzwyczaił nas niestety do tego, że robili puszki "wycinanki" ale dzięki konkurencji (głównie z żółtego obozu) w końcu się to zmieniło :grin:.
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Wiesz bo teraz jest wreszcie od wielu lat taki czas, że na prowokacyjne uwagi Nikoniarzy można odpowiadać uśmiechem :cool: - wiem coś o tym z autopsji.
    Canon przyzwyczaił nas niestety do tego, że robili puszki "wycinanki" ale dzięki konkurencji (głównie z żółtego obozu) w końcu się to zmieniło :grin:.
    Ty to jesteś optymista. A o bandingu w cieniach po wyciągnięciu o 5 EV nie słyszał? A o tym słyszał? Cytuję z "zaprzyjaźnionego" forum:

"piszemy o mniejszej elastyczności w cieniach, ale ciekaw jestem jak bedzie sobie radził w słońcu, np: detale na sukni panny młodej, która jest murzynką, bardzo kontrastowo
    jak porównywałem D700 i 5D II wtedy C słabiej sobie radził"

I co? I w dooopie jesteśmy! Ot co! I w cieniach i w światłach dostajemy. Nic tylko kupić desiedemset, albo innego deczysta.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 17-03-2012 o 14:27

Zablokowany
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

"Uwaga, za 2 miesiące kupuję 5d3, poszukuję ślubów murzynek jak najszybciej po tej dacie, muszę zrobić testy!"

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    "piszemy o mniejszej elastyczności w cieniach, ale ciekaw jestem jak bedzie sobie radził w słońcu, np: detale na sukni panny młodej, która jest murzynką, bardzo kontrastowo
    Nie raz już się przekonałem, że dla cyfrowego pokolenia łatwiej jest wydziwiać, że wyciągane za uszy +2EV wygląda kiepsko zamiast nauczyć się poprawnie naświetlać kadry.
    Inna sprawa, że ci, co najwięcej krzyczą, zwykle nie mają totalnie nic do pokazania..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

I co? I w dooopie jesteśmy! Ot co! I w cieniach i w światłach dostajemy. Nic tylko kupić desiedemset, albo innego deczysta.
    hmm to kurde muszę zrobić zapis w umowie, że czarnoskórych panien młodych lub też panów młodych - albinosów nie obsługuję ze względu na ograniczenia sprzętowe. Tylko czy nie wyjdę wtedy na rasistę?
    Chyba Nikon umoczył bo ja głównie po znajomych słyszę jęki: "a po co 36Mpx, gdzie to składować itd." Jeżeli się mylę to N nie ma czegoś takiego jak sRAW, mRAW?

P.S. jeszcze jedno odnośnie programu w bankier TV, dla tych którzy nie chcą/nie mogą obejrzeć:
    5D2 będzie na razie produkowany równolegle z 5D3. Jak długo - tego nie wiadomo. Dlatego na jakieś spadki cen itp. nie ma za bardzo co liczyć
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    "Uwaga, za 2 miesiące kupuję 5d3, poszukuję ślubów murzynek jak najszybciej po tej dacie, muszę zrobić testy!"

Zrób testy na pogrzebie wyciągając detale z czarnej sukni białej panny wdowy

Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta

Ale po co tak ekstremalnie.. Kumpel ma czarnego pudla, może jeszcze gdzieś znajdziecie śnieg..
    Jarek

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta

O nawet żółty specjalista od selektywnego wycinania postów się pojawił. Uderz w stół...
    Ty masz jakiś detektor na "desiedemset" wbudowany?

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

O nawet żółty specjalista od selektywnego wycinania postów się pojawił. Uderz w stół...
    Ty masz jakiś detektor na "desiedemset" wbudowany?
    Coś Ci się nie pomyliło czasami
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Strona 108 z 128 PierwszyPierwszy ... 85898106107108109110118 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów