Strona 107 z 128 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 061 do 1 070 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

E tam gadacie. To była dobra sprawa, nudne fotografowanie i nagle strobo. Budzisz się i myślisz o co chodzi, trochę zmuszało do myślenia

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Ja zawsze miałem problem z przyciskiem podglądu głębi ostrości w Mark II - co jakiś czas zdarzało mi się go wcisnąć przypadkiem, jak prawidłowo podpierałem lewą ręką korpus z obiektywem. Skutek bez założonej lampy był na szczęście niezauważalny (choć przez moment było to zawieszenie z myślą co jest grane), gorzej jak coś robiłem z fleszem na aparacie :-) Cieszę się, że to zmienili.
    Zmartwię Cię.Gdy zamieniałem 5d na 1Ds III tez tak myślałem.GO przycisk z prawej ,ok.Nic z tego jak nie gorzej.
    W 5d III co prawda jest inny przycisk ,ale czarno to widzę nadal.

Ostatnio 50/1,2 mi sie przykleiła.Ale nie umiałbym jej porównywac do 85/1,2.
    To jednak inne szkła.Pięćdziesiątka może robić za uniwersalne i jedyne.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Ostatnio 50/1,2 mi sie przykleiła.Ale nie umiałbym jej porównywac do 85/1,2.
    To jednak inne szkła.Pięćdziesiątka może robić za uniwersalne i jedyne.
    Świetnie się oba uzupełniają, wiem bo je mam :-) Teraz jeszcze Mark III i będę miał komplet marzeń jeśli chodzi o moje potrzeby.

Tapatalk

Coś już napisał

Domyślnie

No i jednak AF przy F8 nie działa...
    5D MK II; 24-70L/2,8; 70-200L/2,8 IS

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinto Zobacz posta
    No i jednak AF przy F8 nie działa...
    Marketing, po zaklejeniu pinów pewnie będzie śmigał równie ochoczo co w 1dx

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez arra Zobacz posta
    Marketing, po zaklejeniu pinów pewnie będzie śmigał równie ochoczo co w 1dx
    Rozumiem, że śmiga ochoczo, ale jednak nie na tyle, żeby Canon zechciał to uwzględnić w oficjalnej specyfikacji?:smile:
    5D MK II; 24-70L/2,8; 70-200L/2,8 IS

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Pinto Zobacz posta
    Rozumiem, że śmiga ochoczo, ale jednak nie na tyle, żeby Canon zechciał to uwzględnić w oficjalnej specyfikacji?:smile:
    Poczekajmy jeszcze parę dni - myślę, że to jedna z pierwszych rzeczy, które sprawdzą "early adopters". Zwłaszcza, że "informacje jakoby" AF@f/8 w 1D X miał być kwestią oprogramowania zostały potwierdzone w Nowej Zelandii (sic!).
    EOS - conditio sine Kwanon...

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Też to słyszałem. Także CW omijał jak mógł ten temat we wszelkich wywiadach - nie wiem czemu to robią ale wygląda jakby jacyś księgowi za tym stali ,a nie technikalia. Przy czym stawiam dolary przeciw orzechom, że jeśli cokolwiek się pojawi to tylko w iXie .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    Poczekajmy jeszcze parę dni - myślę, że to jedna z pierwszych rzeczy, które sprawdzą "early adopters". Zwłaszcza, że "informacje jakoby" AF@f/8 w 1D X miał być kwestią oprogramowania zostały potwierdzone w Nowej Zelandii (sic!).
    Nie sądzę, by była to wyłącznie kwestia firmware. Przypuszczam, że nowy czujnik do 1D X i 5D Mark III projektowany był do światła f/5,6, co oczywiście nie wyklucza jego użycia z mniejszym światłem - prawdopodobnie drogę do tego otworzy poprawione oprogramowanie. Jednak kwestia na ile sprawnie będzie działała taka kombinacja pozostaje otwarta.

Pełne uzależnienie

Domyślnie F8 no more!

Cytat Zamieszczone przez strideer Zobacz posta
    Nie sądzę, by była to wyłącznie kwestia firmware. Przypuszczam, że nowy czujnik do 1D X i 5D Mark III projektowany był do światła f/5,6, co oczywiście nie wyklucza jego użycia z mniejszym światłem - prawdopodobnie drogę do tego otworzy poprawione oprogramowanie. Jednak kwestia na ile sprawnie będzie działała taka kombinacja pozostaje otwarta.
    Jak wiadomo (http://dougkerr.net/Pumpkin/articles/Split_Prism.pdf - ostatni akapit), im jaśniejsze szkło, tym szerzej mogą być od siebie oddalone czujniki AF (dzięki temu precyzja AF wzrasta).
    Jeśli zatem Canon istotnie zadecydował się rozstawić (dla większej precyzji) czujniki tak szeroko, że przy f/8 światło do nich nie dociera, to również sądzę, że sytuacji nie da się uratować oprogramowaniem. Ale:
    • Wiadomo, że f/5.6 dawało się dotąd oszukać zaklejaniem pinów albo raportowaniem tej wartości przysłony w szkłach z f/6.3.
    • Jeśli nie zmieniła się optyka układu AF, to można porównać rozstawienie czujników na zdjęciach reklamowych sensorów i gdybać dalej, jeśli są w tym samym położeniu, co np. w 1D Mk IV.

Ale jak pisze Kolekcjoner, mogą uwolnić f/8 w nowej jedynce, zostawiając ML hackowanie piątki.
    EOS - conditio sine Kwanon...

Strona 107 z 128 PierwszyPierwszy ... 75797105106107108109117 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów