Strona 96 z 128 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 951 do 960 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Nowe DPP ma obsługiwać body od 30d w górę i 29 szkieł na początek. Ciekaw jestem efektów na starych puszkach.
    Dodatkowo Chuck mówi, że plik *.CR2 ma zajmować od 2 do 3 razy więcej miejsca po zaaplikowaniu korekcji DLO.
    Czy to znaczy, że RAW będzie zmodyfikowany na stałe i zmiany będą widoczne w innych odrawiarkach?
    Znając życie będzie tylko zawierać dodatkowe informacje.
    Ile jest eLek? Kto mi powie? (mi wychodzi właśnie koło 30, nie licząc wersji mkI)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

Początki nałogu Awatar dulak
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Mnie również ciekawi ów nowy DPP, aczkolwiek skłamałbym gdybym stwierdził, że nie jestem sceptyczny wobec wszechobecnych deklaracji Canona dotyczących radykalnej poprawy rozdzielczości w nowym sofcie.

Jak inni liczę na "rewolucją" aczkolwiek sądzę, że dostaniemy jedynie "ewolucję"

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Ile jest eLek? Kto mi powie?
    Canon Camera Museum

Początki nałogu
    Miasto
    Gdańsk

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    a jak by sie rozroznialo, ktory jest ktory?
    Po innym tytule np z dopiskiem offtopic?

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Ale przecież ten watek jest 98%-ach o Maryni. Gdyby go wyczyścić z Maryni zostałyby 2 strony.
    I wtedy człowiek znalazłby to co go interesuje a nie przewalał kilkadziesiąt stron...
    500d, 70-200 f/4 L, C50 f/1.8 II, Di622 mkII

Pełne uzależnienie Awatar Goomis
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    wyszło mi 32, ale razem z ts'ami i 1200/5.6L
    bez nich (ts'y może nie potrzebują korekcji? ) jest 29 (tylko wersje najnowsze, obecnie w sprzedaży)
    5DmkIII + S14/2.8 + C35/1.4LmkII + C85/1.2LmkII + C70-200/2.8L + 600EX-RT & 580EXII + Think Tanki (Retro30, Shapeshifter, Skin Set v2) + NEC EA274WMi + Sandisk

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    Po innym tytule np z dopiskiem offtopic?
    bylbym najszczesliwszym moderatorem na swiecie, gdyby nadanie watkowi tytulu wystarczylo do utrzymania w nim (przez uzytkownikow) wlasciwej zawartosci...

Cytat Zamieszczone przez niechcemisie Zobacz posta
    I wtedy człowiek znalazłby to co go interesuje a nie przewalał kilkadziesiąt stron...
    nadal watpie. a ze to jest duzy problem, to jak najbardziej rozumiem. dlatego tez nie wierze w skutecznosc najprostszych rozwiazan. mowie to z praktyki...
    www albo tez flickr

Domyślnie

http://www.arihazeghiphotography.com/AH_CW_interview/ :

"
    Are there any differences in hardware or software between the EOS 5D MKIII and EOS 1DX AF modules?

CW: The AF sensor and AI Servo III tracking algorithms are identical for both cameras. However, the EOS 5D Mark III uses a 63-zone Dual Layer iFCL sensor for exposure metering whereas the EOS-1D X uses an approximately 100,000 pixel RGB sensor powered by a DIGIC 4 processor for exposure metering. As a result, the EOS-1D X supports EOS iTR AF (Intelligent Tracking and Recognition) that can apply face and color detection data from the 100,000 pixel sensor for improved subject tracking when the camera is set for automatic focusing point selection. In addition, the EOS-1D X achieves a higher lens motor drive speed with select L-series USM telephoto lenses than the 5D Mark III because of the 1D X’s more powerful battery pack. "

Jarek jak sie zastanawiales co wybrac (1DX vs 5DIII) to .. chyba jasne. Różnica miedzy dobrym a bardzo dobrym AF jest taka sama jak miedzy 5 a 1 .. dokladnie 4V... (Zawsze zastanawialo mnie dlaczego te same lenesy na 1D smigają zwawiej - w nastepnym marku bedziemy prosic o upgrade baterii )

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wisiena Zobacz posta
    Beznadziejny "test". Brakuje sampli z iso 1600-12.800, za to wstawili 102k o którym wiadomo, że nie będzie się nadawać do niczego.
    Pełnowymiarowych sampli również nie dali...
    Jaki cel miał ten "test"? O, już wiem, "fap, fap, fap..."
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    Beznadziejny "test". Brakuje sampli z iso 1600-12.800, za to wstawili 102k o którym wiadomo, że nie będzie się nadawać do niczego.
    Pełnowymiarowych sampli również nie dali...
    Jaki cel miał ten "test"? O, już wiem, "fap, fap, fap..."
    Tam na dole jest paczka 90MB zip-ow/raw do pobrania .. co i tak nie wiele zmienia.

Strona 96 z 128 PierwszyPierwszy ... 46869495969798106 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów