Strona 50 z 128 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 491 do 500 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Uzależniony Awatar mc_iek
    Miasto
    Kępa Niemojewska

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    rowniez nie spodziewam sie wysypu rewelacyjnych fot u tych, ktorzy nie zmienia aparatu na mk3 i ktorzy dotad nie wygenerowali takich fot... wiec what's exactly the point?
    Ależ całkowicie się z Tobą zgadzam. Są tacy, którym wystarcza "aparat dla prawdziwej kobiety", bo nie dostrzegają różnicy między zdjęciami z niego, a zdjęciami z 1Ds mark(x). Są tacy, którzy mając 5d3 będą robić zdjęcia w trybie zielonej ramki, ale są też tacy, którym 5d3 doda skrzydeł, bo będą potrafili wykorzystać jego możliwości. Będzie też sporo takich, którzy teraz narzekają na to co mają, bo kółko nastaw nie w tym miejscu, bo Nikon ma lepsze to, czy tamto i mimo przesiadki na 5d3 nadal będzie im coś leżało w poprzek. Każdy ma to, na co go stać i ja będę mu zazdrościł tego aparatu, co nie zmieni faktu, że tym co mam nadal będę się starał robić jak najlepsze, w miarę swoich umiejętności, zdjęcia.

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    dyskusja poniekad zasluguje na wyciecie, ale zeby nie robic klimatu ZOMO oszczedzam. niemniej, do dyskusji nt. 5D mkIII to nic nie wnosi.
    Ten wątek już jakiś czas temu zaczął dryfować w nic nie wnoszących kierunkach...
    Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!

Coś już napisał

Domyślnie

Z strony fotojokera zniknął 5dmk2, hmmmm, zawsze był jak już to napisane że chwilowo niedostępny. Czy coś*się dzieje? Obawiam się że wrzucą 5dmk3 i tyle...

Dopiero zaczyna
    Miasto
    Lublin

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez szandor Zobacz posta
    Masz rację.
    Jestem w tej chwili 100 % amatorem, niemłodym zresztą, robię fotki tylko dla siebie, ale napewno w tym roku kupię tę puszkę i nie tylko dlatego,że mnie na nią stać. Trzydzieści kilka lat temu, po moim ślubie całą kasę otrzymaną z prezentów (przy pełnej aprobacie mojej żony) przenaczyłem na zakup Praktiki PLC3. Przy okazji stałem 2 doby w kolejce do ówczesnej Foto-optyki,żeby ją dostać. Miałem później kilkuletni wątek "ślubny" i ją kilkakrotnie odrobiłem, ale przy zakupie nie zakładałem zarobkowania na fotogafii. W tej chwili jest to moje hobby na, które z resztą nie mam czasu, o fotografofaniu coś tam wiem i chętnie wezmę do ręki 5Dmk3 ponieważ ma taką specyfikację jaką powinien mieć normalny aparat dla człowieka kreatywnego, który używa mózgu przed naciśnięciem spustu migawki. Walorów aparatu nie wykorzysta amator, dokumentujący rzeczywistość mechanicznie, co więcej nie wykorzysta go większość "fotografów ślubnych", traktujących swoje żródło dochodów jako chałturę. Cena jest wysoka, jest to aparat dla zaawansowanego amatora z zachodu.W polskich warunkach cena tego sprzętu jest głęboko niesprawiedliwa, ale nie dotyczy to tylko art fotograficznych.
    Podoba mi się ta wypowiedź. trafia w samo sedno problemu. Ten aparat jak i jego wcześniejsza wersja tj. 5DmII z pewnością może i powinien służyć zawawansowanym fotoamatorom, a raczej hobbystom. Z uwagi na to, że zarówno 2 jak i 3 (to się jeszcze okaże ;-)) są naprawdę dobre to nie dziwię się, że wykorzytują je również zawodwocy. Poprostu w PL nawet zawodowiec może mieć problem ze zgromdzeniem środków na serię 1.

ps. Lublin pozdrawia Krasnystaw
    5d mII, samyang 8mm, 17-40 L, ef 50 1,8, 24-70 L, 135 L, 580 exII, ThinkPad T520+NEC PA271W

Dopiero zaczyna Awatar cichy1983
    Miasto
    płock

Domyślnie

poczekają aż cena MkII wzrośnie po spekulacjach na temat ceny MkIII i znowu będą go sprzedawać z większym zarobkiem
    dużo chęci mało jeszcze umiejętności...

Coś już napisał

Domyślnie

Ja uczę się robić zdjęcia i czasami może bym robił lepsze zwykłym kompaktem ale jak by mk3 był za 10k to jasne że bym zakupił i wali mnie to że ludzie by się śmiali że mając taki aparat robił bym beznadziejne zdjęcia :d hobby to jest i tyle... Dlaczego niektórzy kupują drogie samochody po 100-200 tysięcy ? ja jeżdżę starym zwykłym autem że niektórzy mają drosze obiektywy niż moj samochód. Każdy poświęca kase na to co lubi i co chce.
    Brak ;(

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez kawo Zobacz posta
    ... uważam jednak, że obecny poziom lustrzanek cyfrowych jest tak wysoki, że zaspokaja większość potrzeb przeciętnego amatora, a zakup tego lustra przez taka osobę to fanaberia.
    Większość zakupów w dzisiejszych czasach to czysta fanaberia.
    Takich fanaberii w życiu popełniłem już wiele na wielokrotnie większą kasę :-P
    Kto wykorzystuje sprzęt który posiada na 100%??
    Na co komu 200 kanałów TV w satce?
    Telewizor ma tyle funkcji w tej chwili, ze nie ogarniam, jeszcze więcej ma komórka. I większość i tak kupuje
    Gdyby nie lepszy AF to pewnie bym sobie ten aparat odpuścił i nadal się zastanawiał czy zakup kolejnego body tylko dla AF ma sens (7D)?
    Mi mojego urwipołcia coraz trudniej złapać w ruch więc ten AF to coś w sam raz dla mnie.

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Na co komu 200 kanałów TV w satce?
    na nic. ale TV z Androidem, a wiec i przegladarka internetowa i czytnikiem np. PDF/XLSX z checia bym przygarnal.

jak rowniez np. domowy odtwarzacz mp3, ktory potrafi normalnie korzystac z zasobow sieciowych udostepnianych przez Sambe. bo tego akurat nie ma...

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Telewizor ma tyle funkcji w tej chwili, ze nie ogarniam, jeszcze więcej ma komórka. I większość i tak kupuje
    problem w tym, ze to sa ficzery, ktore dodawane sa "bo ladnie wygladaja w folderze" albo "bo mozna je zerowym kosztem dolozyc" ale nie liczone jako sensowne.

przyklad - technologia pozal sie boze DLNA. o kant tylka jak przychodzi do zorganizowania domowej biblioteki mediow. niby mam to w TV, ale koniec koncow i tak musialem kupic odtwarzacz sieciowy...
    www albo tez flickr

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Mad_Mac Zobacz posta
    ... Zawsze uwazalem ze kupowanie sprzetu w pierwszym roku po wypuszczeniu to wyrzucanie sprzetu w bloto.....
    ? Jak sprzęt jest starszy to robi się lepszy ? :wink:
    Ja uważam wręcz przeciwnie. Albo kupować w pierwszych miesiącach, po ewentualnych testach beta-testerów i obniżeniu ceny "nowości" albo przeczekać i kupić dopiero kolejny model.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Pełne uzależnienie

Domyślnie CR forum user had a good 10 minutes with 5D III

http://www.canonrumors.com/forum/ind...83053#msg83053
    So, the sensor. They had memory cards in which was good. Set the camera to RAW, turned off all noise reduction. ISO 800 clean, ISO 1600 getting very noisy, ISO 3200 is very very noisy.
    [...]
    In conclusion, the 5D III is a full framed 7D.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 05-03-2012 o 21:04
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar Joshec
    Miasto
    Poznań

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Bahrd Zobacz posta
    http://www.canonrumors.com/forum/ind...83053#msg83053
    Cytat:
    So, the sensor. They had memory cards in which was good. Set the camera to RAW, turned off all noise reduction. ISO 800 clean, ISO 1600 getting very noisy, ISO 3200 is very very noisy.
    [...]
    In conclusion, the 5D III is a full framed 7D.

Strona 50 z 128 PierwszyPierwszy ... 40484950515260100 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów