Strona 29 z 128 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 281 do 290 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Początki nałogu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Cichy
    Ja się zastanawiam, jaki haczyk poza lagiem, który nie powinien być jakiś strasznie zły. Puszka bardzo blisko 1Dx za połowę jego ceny, hmm, coś mi tu nie gra. 6 fps nawet reporterom wystarczy. Pewnie bufor bedzie mały..

PS. aparat pokrywa się z puszką prototypową sprzed pół roku, ale szczerze wątpiłem, że coś takiego Canon wypuści... Kolejny cud Tuska ?
    Cytat Zamieszczone przez tdf Zobacz posta
    Cichy.... a nie przypomina ci to sytuacji z Canon EOS 1V i EOS 3... Az sie boje pomyslec ze szykuje sie jakas powazna zmiana. Canon za duzo ma patentow na obiektywy ktore moga pokryc format ok 5x5 cm
    Myślałem o tym, a że nadmierne myślenie wyczerpuje to zrzucę to z siebie...

Ta pucha wygląda po prostu za dobrze jak na standardy do których przywykliśmy. Może kryzys, może kataklizmy, może się im coś w głowach poprzestawiało, ale wygląda że w tej cenie to będzie MEGA hit.
    Gdybym miał skłonność do teorii spiskowych to mówię: zrobili go z połączenia funkcjonalności 7D (klawisze, video) i AF z jedynki (i pewnie jeszcze parę rzeczy jak 2 slotu)....bo? Bo tak było taniej!!

Skoro mamy gotowe rozwiązania to nie ma co przeprojektowywać za dużo tylko złożyć to do kupy i niech mają...

Serio to jeszcze nie mogę uwierzyć: działające autoiso (ponoć), tylko 22Mp, AF z więcej niż jedynm crossem, 2 karty, ta sama bateria, nowy ekran 3:2, lepsze video z nowym procem, 6 fps...poziomica nawet (boszzzz do T&S to must have!), lag 59ms ...przecież to się w głowie nie mieści...
    Ostatnio edytowane przez rauf ; 03-03-2012 o 12:03
    papa 5D2 | EOS R | RF 24-105 L IS NANO| Sigma 15 | EF 24 L II | EF 16-35 L II | EF 50 L |EF 70-300 IS II NANO | TS-E 24 II

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Jakby się zastanowić do to właściwie jest 1-ka, strzelająca 6 a nie 12 klatek/s i która kosztuje 50% ceny
    Ostatnio edytowane przez arra ; 03-03-2012 o 12:19

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Przeczytałem u nikoniarzy zdanie typu: 5DIII jest gorszy od D800, bo ten pierwszy ma shutter lag 59ms a drugi jedyne 42ms. Nooo ludzie, tego typu argument po prostu mnie roz...la! Konia z rzędem temu, kto to wyczuje i wskaże mi zastosowanie, w którym jest to niezbędne - nawet jeżeli, to nie powinien brać w takim przypadku pod uwagę puszek typu 5D i D700 (800) ale wyłącznie numer 1
    5D/5DII, kilka szkieł, lampy, filtry i coś tam jeszcze

Fotografujący Awatar michael_key
    Miasto
    Stargard

Domyślnie

Wstęp i innej beczki:
    Ja pod koniec marca będę cykał MMA w hali. Zobaczymy jak to z tym AF-em w mkII mi wyjdzie, coś o tym napiszę...

Prawidłowo w wątku:
    ... może się okażę, że po tym wieczorze też będę chorować na mkIII

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Myślałem o tym, a że nadmierne myślenie wyczerpuje to zrzucę to z siebie...

Ta pucha wygląda po prostu za dobrze jak na standardy do których przywykliśmy/.../...przecież to się w głowie nie mieści...
    Mam bardzo zbliżone odczucia - że to wyglada zbyt pieknie żeby było prawdziwe ??: Dlatego czekam na pierwsze wrazenia, ale niekoniecznie zawodowych testerów, tylko zwykłych userów. :cool:

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez bmfcker Zobacz posta
    Serio to jeszcze nie mogę uwierzyć: działające autoiso (ponoć), tylko 22Mp, AF z więcej niż jedynm crossem, 2 karty, ta sama bateria, nowy ekran 3:2, lepsze video z nowym procem, 6 fps...poziomica nawet (boszzzz do T&S to must have!), lag 59ms ...przecież to się w głowie nie mieści...
    Fakt dali dużo ale raczej nie mieli wyjscia. Za drobienie w miejscu teraz dostaliby po glowie, nikt przy zdrowych zmyslach nie kupilby teraz 5DIII z AF z 40D za cene 2.5kE majac obok D800 (z uzupelniona szklarnia w stajni).

Co do róznic wzgledem 1DX to trochę ich jest:
    1. shutter lag
    2. fps
    3. uszczelki.
    4. iso bedzie lepsze na oko tak z 1EV.
    5. lepszy AF - ten sam sensor to nei wszystko - układ lustra jest inny więc jedynka będzie lepiej działać w servo w serii bo lustro szybciej sie ustabilizuje co wpłynie na jakoś AF.
    6. zywotność migawki - mimo wszystko te 150 tys to nie jest duzo.
    7. 2 konfigurowalne przyciski.
    8. pancerna zwarta obudowa.

Róznic jest pewno więcej co nie zmienia faktu że 5DIII zapowiada się fantastycznie. Cena troche boli ale ilosc przydatnych nowosci rekompensuje tą cene. Osobiscie widzę hit sprzedaży.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    5DIII zapowiada się fantastycznie. Cena troche boli ale ilosc przydatnych nowosci rekompensuje tą cene. Osobiscie widzę hit sprzedaży.
    Oby tylko popyt nie przegonił podaży :smile:

Miasto
    Inowrocław (PL), Dublin (IRL)

Exclamation

Cytat Zamieszczone przez Cichy Zobacz posta
    Nie widzę powodów do narzekań... Przesadzona cena? Nie sądzę. 5d mk I kosztowało dokładnie tyle samo na początku.
    Niestety ale sie nie zgodze. 5DmkII kosztowal 3500usd ale 2500funtow lub 2500euro.
    Nowy 5DmkIII kosztuje 3500USD, ale 3000funtow i 3300-3500euro. Wiec jak widac wzrost ceny w Europie jest spory, dlatego w Polsce bedzie to ok 14k (przeliczjac z Euro).
    To smieszne ale oplaca sie poleciec do Nowego Jorku i odebrac aparat w B&H albo w Adoramie ) Bilet z Dublina, Amsterdamu czy Londynu w dwie strony to 400-500USD, hotel na jedna Noc na manhattanie 70-100USD, czyli mozna zrobic wypad na weekend i pofocic fajne miasto nowym aparatem.

Tak wiem - na sprzet z US nie ma sie europejskiej gwarancji
    Tomasz Welerowicz, DUBLIN, Inowrocław, Toruń,
    Canon PowerShot PRO1, EX430, Canon EOS 40D, 17-40, 70-200, 50 F1.8.

Pełne uzależnienie Awatar gietrzy

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez welerowicz Zobacz posta
    To smieszne ale oplaca sie poleciec do Nowego Jorku i odebrac aparat w B&H albo w Adoramie ) Bilet z Dublina, Amsterdamu czy Londynu w dwie strony to 400-500USD, hotel na jedna Noc na manhattanie 70-100USD, czyli mozna zrobic wypad na weekend i pofocic fajne miasto nowym aparatem.
    Dokładnie tak robią od lat, od niedawna i w Australii
    Z tą gwarancją zajrzyj, tu na podforum najwspanialszego serwisu CSI, ztcp możesz się zdziwić.
    the silence is deafening

Coś już napisał

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez wain Zobacz posta
    Fakt dali dużo ale raczej nie mieli wyjscia. Za drobienie w miejscu teraz dostaliby po glowie, nikt przy zdrowych zmyslach nie kupilby teraz 5DIII z AF z 40D za cene 2.5kE majac obok D800 (z uzupelniona szklarnia w stajni).

Co do róznic wzgledem 1DX to trochę ich jest:
    1. shutter lag
    2. fps
    3. uszczelki.
    4. iso bedzie lepsze na oko tak z 1EV.
    5. lepszy AF - ten sam sensor to nei wszystko - układ lustra jest inny więc jedynka będzie lepiej działać w servo w serii bo lustro szybciej sie ustabilizuje co wpłynie na jakoś AF.
    6. zywotność migawki - mimo wszystko te 150 tys to nie jest duzo.
    7. 2 konfigurowalne przyciski.
    8. pancerna zwarta obudowa.

Róznic jest pewno więcej co nie zmienia faktu że 5DIII zapowiada się fantastycznie. Cena troche boli ale ilosc przydatnych nowosci rekompensuje tą cene. Osobiscie widzę hit sprzedaży.
    no właśnie to są te różnice które kotleciarzom "nie robią" (nie licząc pkt Działanie AF napewno będzie się sporo różniło (servo obstawiam w 5d nie będzie zachwycać - tak aby ktoś z jedynką IV nie przesiadł się na 5dm3), wątpie żeby strzelali sobie w kolano robiąc w ciula stałych userów jedynek

Cytat Zamieszczone przez welerowicz Zobacz posta
    Niestety ale sie nie zgodze. 5DmkII kosztowal 3500usd ale 2500funtow lub 2500euro.
    Nowy 5DmkIII kosztuje 3500USD, ale 3000funtow i 3300-3500euro. Wiec jak widac wzrost ceny w Europie jest spory, dlatego w Polsce bedzie to ok 14k (przeliczjac z Euro).

człowieku o czym ty piszesz. Rozumiem że Ty, jak każdy inny, normalny amator, polecisz na wycieczkę do NY z przesiadką w amsterdamie, zrobisz zakupy przy okazji (odzież firmowa z wyprzedaży np) i wrócisz będziesz się cieszył nową puszką za jedyne 12 tys zł

Zrozum, że dla kogoś kto zarabia (a raczej więcej takich adeptów się znajdzie na ten aparat niż amatorów) to kupi normalnie w sklepie gdzie znajdzie najtaniej, odliczy 23% vatu i wrzuci w koszty co realnie (do momentu dalszej odsprzedaży) wyniesie jakieś od 2/3 ceny zakupowej

czy ktoś z Was robił porównanie/rozłożenie używalnych krzyżaków dla 2.8 / 4 / 5.6 dla 5d3 vs 1d4 vs 1ds3 ?
    Ostatnio edytowane przez adrenag ; 03-03-2012 o 13:39

Strona 29 z 128 PierwszyPierwszy ... 1927282930313979 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów