Zupełnie się rozdwajam. Czy temat jest o 5 DMIII czy o hartowanych osłonach?
Zupełnie się rozdwajam. Czy temat jest o 5 DMIII czy o hartowanych osłonach?
Powiem tak.....warto zabezpieczyć LCD 5DIII hartowaną osłoną
Co by nie było całkiem off topic - u Towersa cena też ma oscylować w okolicy 12.000 (pewnie nieco ponad) : )
Zestaw na ciężkie czasy: 3 puszki z konserwą - w tym jedna przeterminowana, 6 słoików z ogórkami, 4 latarki i krótkofalówki.
Niektórzy czekają na III, a nie którzy na niższą cenę IIsą jakieś "prognozy"?
![]()
obecne ceny w NL:
1200~1400 Euro goly korpus w zaleznosci od stanu fizycznego, przebiegu, dodatkow i obecnosci badz nie gwarancji
1350~1500 Euro za zgripowany, j.w.
nizej (obok) podpisany zanabyl sztuke zewnetrznie wymuskana, z przebiegiem 4K, ale bez gwarancji, za 1250.
chwilowo jest dosc duzo 5D mkII z drugiej reki (www.marktplaats.nl) jako efekt premiery mkIII, ale nie wiem, czy to sie bardzo dlugo utrzyma. jak bedzie z cenami... zobaczymy. do 1000 Euro pewnie nie spadnie w 2012...
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Zrobiłem sobie małe iso porównanie, po lewej crop z RAWA znalezionego w necie z 5D3, f/5,6 iso 12,8k, po prawej mój raw z 1D4, f/1.8, również 12,8k, deko nie trafiony af, zbliżony poziomem naświetlenia do tego z 5D3:
www.temp.krzysiekt.nazwa.pl/highiso.jpg
Wywoływane bez odszumiania i korekcji na ACR 6.7
Pozdrawiam, Krzysztof
Nie. Podejrzewam że sobie rezerwują taką możliwość ale z jakichś powodów tego nie chcą dać teraz.
Najciekawsza z tego wywiadu jest kwestia AF - jeśli to wszystko w praktyce będzie działało tak jak mówi CW powinno być dobrze. Wygląda na to że to nie jest tylko kosmetyczne dodanie liczby punktów - zmienili praktyczne wsio łącznie z obszarem. No i najważniejsze - jest to ten sam moduł co w jedynce.
Druga bardzo istotna rzecz o której mówi to kwestia tego nowego oprogramowania DPP - to niezaprzeczalnie ciekawa sprawa - dziwne że dopiero teraz to wprowadzili - może kwestia mocy obliczeniowej procka w aparacie. No i oczywiście - co to da w praktyce? I jak wpłynie na resztę - no bo jakby działało to jest to killer dla innych szkieł i producentów oprogramowania.
Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 13-03-2012 o 12:11
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
to przede wszystkim w przypadku gastronomicznych, rzucajacych sie na nowosc... i to bedzie determinowalo ilosc tych "gorszych" (bo z wiekszym przebiegiem i mniej "chuchanych") mkII na allegro itp.
ale na te lepsze uzywki mkII bedzie miala w wiekszym stopniu wplyw cena nowego mkII, bo on nie znika z oferty na razie. i w US juz zdaje sie jest jakis spadek ceny sklepowej, kiedy dotrze do Europy to nie wiadomo, ale na pewno bedzie mial znaczenie na sprzedaz uzywek...
I to tej nowej jedynce!
Tak jak pisze Gietrzy: http://www.canon-board.info/showpost...2&postcount=30
Czyli: coraz mniej sprzętu, coraz więcej DSP (nie cierpię tego podejścia!).
A przy okazji - prztyczek w nos sigmom et consortes, którzy będą musieli się realizować sprzętowo![]()
EOS - conditio sine Kwanon...
Nowe DPP ma obsługiwać body od 30d w górę i 29 szkieł na początek. Ciekaw jestem efektów na starych puszkach.
Dodatkowo Chuck mówi, że plik *.CR2 ma zajmować od 2 do 3 razy więcej miejsca po zaaplikowaniu korekcji DLO.
Czy to znaczy, że RAW będzie zmodyfikowany na stałe i zmiany będą widoczne w innych odrawiarkach?
Znając życie będzie tylko zawierać dodatkowe informacje.