Strona 93 z 128 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 921 do 930 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Coś już napisał
    Miasto
    Koszalin

Domyślnie

Ja myślę, że wątek o d.... Maryni byłby na pewno ciekawszy aż do czasu dostępności 5d mnk3. Więc jeśli kto chętny to jestem za. Wątek może oczywiście byś okraszony samplami by dyskusja była merytoryczna
    Magia zdjęć

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez seweryn1 Zobacz posta
    Ja myślę, że wątek o d.... Maryni byłby na pewno ciekawszy aż do czasu dostępności 5d mnk3. Więc jeśli kto chętny to jestem za. Wątek może oczywiście byś okraszony samplami by dyskusja była merytoryczna
    nie chcialbym wyjsc na nudziarza, bo czynie to z zalem, ale jednak prosilbym bez tych sampli*. na forum nie ma ostrzezen wedlug grupy wiekowej, a cogorsza, niektorym ogladajacym CB zagladaja przez ramie matki / zony / kochanki / corki (no bo synowie to mniejszy problem) i takowe sample moga skutkowac czasowymi banami na CB. i to nie przyznawanymi przez mua czy innych gajowych...

a przeciez nie o to chodzi, zebysmy tracili uzytkownikow

* no chyba, ze chodzilo o sample z 5D mkIII, to wycofuje obiekcje...
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez akustyk Zobacz posta
    nie chcialbym wyjsc na nudziarza, bo czynie to z zalem, ale jednak prosilbym bez tych sampli*. na forum nie ma ostrzezen wedlug grupy wiekowej, a cogorsza, niektorym ogladajacym CB zagladaja przez ramie matki / zony / kochanki / corki (no bo synowie to mniejszy problem) i takowe sample moga skutkowac czasowymi banami na CB. i to nie przyznawanymi przez mua czy innych gajowych...
    Wzmiankowanych nie znalazłem - tylko takie widoczki: http://www.letsgodigital.org/en/3218...mark-iii-test/
    EOS - conditio sine Kwanon...

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez fotowesolowski Zobacz posta
    Nie wiem co trzeba robbic zeby porysowac ekran z tyłu aparatu
    Aparat nie musi upaść żeby porysować ekran z tyłu aparatu.

Kiedyś "biegałem" z Canon 1D Mark I zawieszonym na szyi. Było ciepło i miałem koszulę flanelową z plastikowymi guzikami. Zgadnij co się stało w punkcie styku ekranu z plastikowym guzikiem od koszuli?

Odpowiedź: na szybce monitora powstało zmatowienie. Potem nakleiłem taśmę przezroczystą na monitor bo się przekonałem że choć sprzęt sygnowany jest jako "profi" (że "profi-cegła" i takie tam marketingowe teksty) to szybka monitora bardzo szybko się rysuje od kontaktu z czymkolwiek.

A nosić aparat uwiązany na szyi ... gdybym miał kurtkę z metalowym zamkiem... O Jezu... Aparat trzymany w torbie fotograficznej kosztuje czasem utratę ujęcia. Minusem odchylanego monitora jest to że dostają się paprochy i pasowałoby żeby była tam uszczelka. Ja bym się pisał na odchylany monitor z wielu powodów.
    Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Pełne uzależnienie Awatar allxages

Domyślnie

Strata klaty życia vs porysowany LCD

Nie wierze co czytam

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Polecam szybki GGS - dobrze wykonane sa swietne. Nic nie widac a na dodatek wyswietlacz sie mniej palcuje. Teraz sie nie zastanawiam czy mam kurtke z metalowym zamkiem czy nie.

Wysłane z mojego LT15i za pomocą Tapatalk

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Aparat nie musi upaść żeby porysować ekran z tyłu aparatu.
    Parę lat temu odbierałem 5d z serwisu.Pani wydająca sprzęt położyła "energicznie"
    body na wkrętaki zegarmistrzowskie leżące na ladzie.
    Ładna ~~ 4mm kreseczka sie na LCD zrobiła.Na szczęście w rogu,
    Naklejam od tej pory hartowane szybki.I spokój.

Coś już napisał Awatar RUTRA007
    Miasto
    Bydgoszcz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez janmar Zobacz posta
    Parę lat temu odbierałem 5d z serwisu.Pani wydająca sprzęt położyła "energicznie"
    body na wkrętaki zegarmistrzowskie leżące na ladzie.
    Ładna ~~ 4mm kreseczka sie na LCD zrobiła.Na szczęście w rogu,
    Naklejam od tej pory hartowane szybki.I spokój.
    No z tym spokojem to nie tak do końca, ale osłonka ważna rzecz. Takie hartowane szkiełko pękło mi podczas lądowania balonem, ale skutecznie ochroniło ekran lcd.

Wracając do piąteczki, to coraz większa rzesza sprzedawców ma ją w swojej ofercie w ramach przedsprzedaży, ba widziałem nawet oceny aparatu (2 po 5 gwiazdek :rolleyes. http://www.hpfoto.pl/pl_PL/p/s/1209
    Nasz kolega forumowy wystawił za 11.999 zł.
    Zatem z pierwotnych 14 tys zmierzamy w dół i oby ten kierunek się utrzymał, a testy potwierdziły specyfikację techniczną.Czego sobie i wszystkim canonierom życzę.
    Rutra007

Domyślnie

To może jakaś spółdzielnia? Pamiętam nie tak dawną akcję Pentaxiarzy i ich K-5...

Pełne uzależnienie Awatar xxkomarxx
    Miasto
    Rzeszów, Tarnobrzeg, Sandomierz

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez RUTRA007 Zobacz posta
    No z tym spokojem to nie tak do końca, ale osłonka ważna rzecz. Takie hartowane szkiełko pękło mi podczas lądowania balonem, ale skutecznie ochroniło ekran lcd.

Wracając do piąteczki, to coraz większa rzesza sprzedawców ma ją w swojej ofercie w ramach przedsprzedaży, ba widziałem nawet oceny aparatu (2 po 5 gwiazdek :rolleyes. http://www.hpfoto.pl/pl_PL/p/s/1209
    Nasz kolega forumowy wystawił za 11.999 zł.
    Zatem z pierwotnych 14 tys zmierzamy w dół i oby ten kierunek się utrzymał, a testy potwierdziły specyfikację techniczną.Czego sobie i wszystkim canonierom życzę.

No to czekamy aż ktoś kupi.
    Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 12-03-2012 o 20:27

Strona 93 z 128 PierwszyPierwszy ... 43839192939495103 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów