Strona 86 z 128 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 851 do 860 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Najlepiej dodac z boku male złącze + otworki na mocowanie wkrecane i osobno w sprzedazy odchylane LCD. Jak ktos bedzie chcial sobie kupi takie LCD.

Uzależniony

Domyślnie

Od kiedy mkII filmuje to na rynku jest pełno świetnie do tego pasujących dodatkowych monitorów HDMI o różnej wielkości. Można je odchylać, są też większe co podczas filmowania jest zdecydowaną zaletą.

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    No tylko jak on ma być ciągle chroniony to po kiego grzyba go w takim korpusie dawać - dotykamy sedna. Uwierz mi naprawdę, w bojowych warunkach (a do takich mam wrażenie marek III został przeznaczony) wszelkie tego typu udogodnienia tylko zwiększają zawodność, a tego nie chcemy.
    Skoro już tak chrzcimy Mark III jako sprzęt do bojowych warunków... to może od razu "na testach" ciśniemy aparatem o ziemię żeby sprawdzić jak aparat się zachowa? Od razu urośnie mit "niezniszczalny":

Skoro Canon 5D nie ma odchylanego monitora to można go dokupić. Ciekawe jak bardzo zawodny są tego typu udogodnienia:

Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Domyślnie

Coś co może się oderwać prędzej czy później komuś się oderwie...
    Coś co może się przydać prędzej czy później komuś się przyda...
    Ot co! hehehe ;-)

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MaciejDlugosz Zobacz posta

ale urwal...
    ale tak serio - rzucanie o ziemie zdaje sie nie jest podstawowym zastosowaniem 5D

a co do odchylanego monitorka - mnie sie bardzo podoba ten pomysl w xxD, bo taki ekranik widze przede wszystkim do macro, a to wole cropem obleciec. poki co szkoda mi kasy na zamiane 40D na 60D, ale juz od dnia premiery 60D mi sie strasznie podoba i mam zamiar kiedys go zanabyc (kiedys = jak mnie koszt zmiany wyniesie mniej niz 250 EUR )...

uchylany ekranik w 5D... raczej nie. IMHO, to kwestia kompromisu miedzy tym ile odbiorcow mozna stracic przez taki ekranik (wlasnie z uwagi na te obawy o niezawodnosc) a ile zyskac - i jak widac Canon szacuje, ze ten rachunek wyjdzie pod kreska.
    www albo tez flickr

Bywalec Awatar Tornvald
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Jestem pewien,ze Canon zrobił badania marketingowe i sprawdzil jakie sa oczekiwania klientów. Zreszta na CB widac ilu ludzi się krzywi na odchylany ekranik w 5D.

Wysłano z GT-I9000 z użyciem Tapatalk

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Wydawał mi się to jasne:
    Jak się boisz używać to nie dotykasz więc się nie urwie.
    Jak nie masz stracha to się cieszysz z tego i używasz.
    Nie popadajmy w paranoję
    Z tymi warunkami bojowymi i pancerną obudową to bym jednak był daleki to nie jedynka ani T-34
    Się nie przekonamy sądzę.
    Mi by się to bardzo przydało a z aparatem po poligonie i błocie nie biegam...
    No ale to że Ty nie biegasz nie oznacza, że inni tego nie robią i to widać z myślą o nich Canon uchylnego ekranu nie dał.
    Co do tego co napisałeś wyżej - to nie tak działa - nie jest ważne żeby było łatwiej tylko żeby był pewniej.
    Wiem zaraz ktoś użyje koronnego argumentu - a co jak spadnie z 10 piętra na beton .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Domyślnie

Jakby Canon tak podchodził do sprawy to dawno by 5D uszczelnił przyzwoicie i dawał gwarancję, że aparat przeżyje mycie w zlewozmywaku.
    Wyszło im że coś muszą dać do mk4.
    Uważam, że większość użytkowników byłaby zadowolona a malkontenci zawsze się znajdą. Kiedyś ludzie też się pytali na co komu AF?

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Roy P Zobacz posta
    Uważam, że większość użytkowników byłaby zadowolona a malkontenci zawsze się znajdą. Kiedyś ludzie też się pytali na co komu AF?
    rozchodzi sie o to, czy przypadkiem ta wiekszosc uzytkownikow nie uwaza, ze bez ekraniku jest lepiej. uzytkownikow, w znaczeniu tych, ktorzy na mkIII zaglosuja swoja kredytowka...

a jesli wierzyc marketoidom Canona, niestety fenomenalnym w swoich ocenach, to jest dokladnie tak, a nie inaczej. w przeciwnym wypadku mkIII taki ekranik mialby.

osobna kwestia jest to, czy w ocenie konkretnej osoby dana cecha jest wada czy zaleta...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 09-03-2012 o 22:34
    www albo tez flickr

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Czy zna ktoś aparaty z tej półki cenowej innych firm posiadające taki uchylny ekranik?
    [Ja bym tego za Chiny nie wziął,no ale może dziwny jestem ]

Strona 86 z 128 PierwszyPierwszy ... 3676848586878896 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów