Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
niestety wydaje mi się, że nie jest to chyba już 15 poruszone zdjęcie albo kiepskie czy walnięte szkło na ISO 100 w tym korpusie. Nie widziałem jeszcze z tej puchy żadnej żylety (nawet stępionej), bez względu na jpg, raw, ISO 100, 200 etc. Wiem, że większość powie, że należy czekać na wersje produkcyjną, ale obstawiam, że zobaczymy to samo.
Canon: 5d3, 24-70 , 85 1.8
Jeżeli chodzi o "mydło", w tym momencie soft do wywoływania tego jest świeży, nie ma co się dziwić ze efekty nie są jeszcze optymalne.
a owszem, nie dalej jak wczoraj. zamiar mialem o tyle, ze mkI mial odsluzyc 3 lata.
IMHO, jest prawdopodobne, ze mkIV bedzie mial wiecej Mpix a poza tym niewiele zmienione ficzery mkIII.
moge sie mylic oczywiscie. ale po prostu progresja linii 5D zaczyna przypominac xxD, gdzie co parzysta generacje byl skok megapikseli, a co nieparzysta ficzerow. chociaz tutaj cykl jest dluzszy i to tak latwo sie nie da zalatwic...
nie. wystarczy troche umiarkowania w pogladach i nie podzeganie do klotni przez puszczanie kategorycznych tekstow...
Czy doszliście już do stwierdzenia, że 5D3 się do niczego nie nadaje i 5D2 jest już kultowy, czy jeszcze kilka(naście) stron trzeba poczekać?
Już niedługo!
Nałómta siem odmieniwać kącufkuf po polskiemu!
Pewno jeszcze trzeba poczekać. Teraz mk3 jest na etapie robienia nieostrych zdjęć za jakiś czas wyjdzie że mk2 ma ładniejszy obrazek a w końcu że centralny punkt Af w mk2 jest lepszy niż w nowej bo reszty i tak się przeważnie nie używa więc wszyscy się rzucą do wykupywania mk2.
To może mnie ktoś na priva poinformować?
Sprzedam wtedy swój kultowy aparat za 9 tys., trochę dołożę i w przypływie głupoty kupię ten nowy szajs.