Na myśl przychodzi Apokalipsa i Paruzja w jednym!
PS
Przez Was nawet tu widzę teraz i ciapki i paski: (1D X@12800 za CR).
Na myśl przychodzi Apokalipsa i Paruzja w jednym!
PS
Przez Was nawet tu widzę teraz i ciapki i paski: (1D X@12800 za CR).
EOS - conditio sine Kwanon...
Widziałem, że zadawałeś podobne pytania klika razy na optycznych i na forum Nikona przy okazji D4 i przy innych okazjach. Nie łudź się, będzie tak jak było. Matryca ma za dużą rozdzielczość, żeby dało się ją tak szybko czytać, dodatkowo trzeba by przepchać 70Gb/s (tak mi się chyba kiedyś policzyło) do procka, żeby sobie policzył to co ma policzyć.
Jeszcze słówko na temat Twoich dylematów, jeśli ciągniesz szczegóły w cieniach za pomocą softu do HDR, to przenosisz w prawo najmłodsze bity o 4 i więcej pozycji. Powoduje, to że tam gdzie było czarno (i na zdjęciu tez powinno być czarno) nie został ustawiony bit. Nawet jeśli w wyniku szumu term. ustawił się tam bit, to nie ma to wpływu ponieważ jest to najmłodszy bit i zamiast 0 masz 1. Jeżeli jednak przesuniesz go o 4 pozycje, to błąd w jego ustawieniu będzie powodował powstanie wartości 16 zamiast 0. Jeśli kochasz tak HDR (zaglądałem na Twoją galerię), to rób więcej eksp. np. od -4 do +4 EV ze skokiem 1/3. Zrób to porządnie i nie będziesz miał problemów, a nowe 5d III pomoże Ci w tym bo będzie miało bracketing na 7 klatek.
I tak na koniec, DPP nie bluruje jeśli tego nie chcesz, a banding da się w nim pokazać jeszcze łatwiej niż w ACR.
Jestem zadowolnym ze swojego sprzętu pstrykiem-gawędziarzem.
30fps x 1920x1080px x 3x3px x 14bit x 3colors = 23514624000bit/s = 2,8GB/s
Czy to aż tak duży bandwidth?
Dla porównania PCIExpress....
Dla ludzi bardziej znających się na rzeczy :
http://techon.nikkeibp.co.jp/english...090218/165866/
Ostatnio edytowane przez micles ; 07-03-2012 o 17:43
"Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
Kapitan Wagner
Jak to mówią: apples to oranges.
PCI Express to magistrala cyfrowa. A to o czym dyskutujemy "dzieje się" analogowo(*) pomiędzy filtrem AA a przetwornikiem A/C (nieliniowość sensorów, kanały transmisyjne, przesłuchy, nieliniowości wzmacniaczy i samych przetworników, pojemności pasożytnicze, etc.).
(*) Wiadomo - w dużym przybliżeniu.
Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 07-03-2012 o 18:05
EOS - conditio sine Kwanon...
To ile będzie miał GB /TB 10 minutowy film w najwyższej rozdzielczości?
Nie umiem bez metafor, bo będę się przyznawał do niewiedzy
Czy to nie jest tak, że matryca musi zostać sczytana w całości, i później [te rzeczy co wymieniłeś i nie wiem co to jest] też się dzieją na całym obrazie a jedyna korzyść z line-skippingu jest w momencie gdy obraz jest już cyfrowy (albo bezpośrednio krok przed, tzn krok analog>cyfra)?
Tyle ile w 1dx bo to te same kodeki.
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---