Strona 43 z 128 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 421 do 430 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Początki nałogu
    Miasto
    Lębork

Domyślnie

A tu są przecież dwa. ISO 6400 i 51200
    Marki trzy.

Domyślnie

Absolutnie nie wierzę w kontynuowanie 5Dmk2. Nie widzę powodu. Sytuacja nie jest analogiczna do nikonów D700/D800. W nikonie jedne parametry poprawili, inne pogorszyli, oba body są kierowane innych grup odbiorców. W canonie oba body sa dla tych samych fotografów. Wewnętrzna konkurencja? Zabijać sobie zysk z nowości przez kontynuowanie mk2 ? Sensu to nie ma. Księgowi nie pozwolą. ;-) Jeśli na razie sa oba body, to tylko sytuacja przejściowa i raczej na bardzo krótko.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stormur Zobacz posta
    U mnie na Skyportach nie synchronizuje 1/200 ( i na wszelkich lampach : od najtanszych D-lite , przez RX na Quadra'ch konczac ) ... Na Profoto Air tez nie, i probowalem znajomej Broncolor ( monobloki, scoro i senso ) na PW - tez nie...
    Sorry, ale mine nie interesuje "jest osiagalne" . Jest 100% ( zawsze ) albo nie istnieje.
    Dlatego bede obstawal , ze 5d2 ma synchro 1/125 .
    Rozumiem, ja wcześniej myślałem o lampach systemowych ale z tymi to można i 1/800
    To mówisz, że po kablu też miałeś problem, bo ja myślałem, że to tylko z radiem wychodzą takie niespodzianki.
    5D/5DII, kilka szkieł, lampy, filtry i coś tam jeszcze

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Jacek_Z Zobacz posta
    Jeśli na razie sa oba body, to tylko sytuacja przejściowa i raczej na bardzo krótko.
    Różnica w cenie jest tak duża że póki co kontynuowanie 5D2 jako modelu przejściowego jest bardzo możliwe. Po prostu 5D3 jest zbyt drogi dla tych co uzbierali kasę na mkII i w ogóle w tej chwili nie kupią mkIII choć bardzo by chcieli.

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez stormur Zobacz posta
    U mnie na Skyportach nie synchronizuje 1/200 ( i na wszelkich lampach : od najtanszych D-lite , przez RX na Quadra'ch konczac ) ... Na Profoto Air tez nie, i probowalem znajomej Broncolor ( monobloki, scoro i senso ) na PW - tez nie...

Po kablu tez nie... nawet skyport z PC

Jedyna opcja ( jesli mnie pamiec nie myli, testowalem dosc dawno ) , to wyzwalanie fotocela z 580ex2 na stopce. Ta opcja jak najbardziej mnie nie interesuje.

Sorry, ale mine nie interesuje "jest osiagalne" . Jest 100% ( zawsze ) albo nie istnieje.

Dlatego bede obstawal , ze 5d2 ma synchro 1/125 .

Zreszta, to nie tylko moja opinia : wystarczy zajrzec na blogi (znanych) fotografow : maja ten sam "problem" ... .
    U mnie na 5dmk1 1/160 leciało z youngnuo rf-603 oraz pixel pt-04 (te najtańsze) bez ŻADNYCH pasków, gdy zmieniłem na Pixel Soldier nawet na 1/200 żadnych czarnych pasków nie ma (zaczynają się od 1/250).

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    Różnica w cenie jest tak duża że póki co kontynuowanie .
    No i to właśnie nie podoba się księgowym. Po kiego mają sprzedawać tanio 21 Mpx jak mogą drogo 22 Mpx ?
    Bez przesady też jeśli chodzi o różnicę w cenie. To nie skok jak z 5D na 1DX.
    Nikon, Leica, Hasselblad, Mamiya, FKD i jeszcze kilka innych ...

Zablokowany
    Miasto
    EL PL

Domyślnie

5d2 zakończyło produkcję 5d1

5d3 kończy produkcję 5d2

przez jakiś czas 5d2 będzie w sprzedaży - trochę leży zapewne w najróżniejszych magazynach

Pełne uzależnienie PREMIUM member Awatar MMM
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

No i to właśnie nie podoba się księgowym. Po kiego mają sprzedawać tanio 21 Mpx jak mogą drogo 22 Mpx ?
    Bez przesady też jeśli chodzi o różnicę w cenie. To nie skok jak z 5D na 1DX.
    5D2 jest bez żadnej łaski dostępny za ~7300 a 5D3 zapowiada się na ~13-14, to dwa razy tyle. Po prostu wielu ludzi nie kupi 5D3 bo ich nie będzie stać.

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez MMM Zobacz posta
    5D2 jest bez żadnej łaski dostępny za ~7300 a 5D3 zapowiada się na ~13-14, to dwa razy tyle. Po prostu wielu ludzi nie kupi 5D3 bo ich nie będzie stać.
    A znasz polskie powiedzienie "postaw się, a zastaw"? :-)

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Absolutnie nie wierzę w kontynuowanie 5Dmk2. Nie widzę powodu. Sytuacja nie jest analogiczna do nikonów D700/D800. W nikonie jedne parametry poprawili, inne pogorszyli, oba body są kierowane innych grup odbiorców. W canonie oba body sa dla tych samych fotografów. Wewnętrzna konkurencja? Zabijać sobie zysk z nowości przez kontynuowanie mk2 ? Sensu to nie ma. Księgowi nie pozwolą. ;-) Jeśli na razie sa oba body, to tylko sytuacja przejściowa i raczej na bardzo krótko.
    Najwyraźniej księgowi Canona patrzą na to inaczej . Co do tego do kogo co jest kierowane to rzecz bardzo względna natomiast jedno jest raczej pewne nowy 5D mkIII to dużo bardziej reporterskie body niż poprzednik więc krąg odbiorców będzie dużo szerszy niż poprzednika. A przecież dochodzą jeszcze ślubniacy dla których to body jest niemal idealne . Zaś stary zarówno w studiu jak i w landszafcie na pewno nie przestanie robić zdjęć.
    Dlatego taki układ jaki póki co zaistniał jest całkiem prawdopodobny.
    Poza tym może mają wolne moce jeśli chodzi o matryce po nieboszczyku Desie i chcą to wykorzystać .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Strona 43 z 128 PierwszyPierwszy ... 3341424344455393 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów