Do tego jeszcze "silent mode"!, może se kupię, po premierze MarkIV.
kit+lampka
Ostatnio edytowane przez michael_key ; 02-03-2012 o 08:32 Powód: Automerged Doublepost
Z AF-em zaszalaleli, reszta nie warta przesiadki z 5D2![]()
www.pbase.com/arra
4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu
Chyba się rąbnąłem przy przeliczeniu na złotówki, będzie ok. 13500 na starcie![]()
O obiektywach wiem prawie wszystko
Oj naiwniaku.....![]()
Nie nauczyli Cię jeszcze przy sprzęcie foto, że nie przelicza się wartości w dolarach, czy tez euro na PLN? Te ceny mają się nijak do ceny polskiej.
Wiem, to jest zaklinanie rzeczywistości, ale...
Przykład z ostatnich dni? Nikon D800. Cena w Fotojoker 19999 PLN.
3300 euro da cenę na wejściu co najmniej 14999 PLN. Albo i więcej. Na ustabilizowanie się ceny w poblizu 12 k PLN nie liczyłbym szybko. Może za rok, albo półtora.
Dzisiaj caly dzien spedzilem na obserwacji prezentacji, opiniach mniej lub bardziej znanych "fotonapalencow", ogladaniu sampli itd - i mam szczerze mowiac coraz wiecej watpliwosci. Od ok. 2 miesiecy przymierzam sie do zakupu nowego sprzetu biorac pod uwage charakter fotografii ktora lubie robic - czekalem na mkIII bo chcialem dostac pelnoklatkowy aparat z super AF znanym z modeli hightopowych, szybki z duza iloscia klatek na sekunde - ale takze z bardzo dobrym obrazem , z duzym IQ, malym szumem itd. Mam coraza wiecej watpliwosci czy to sie uda z mkIII.Oczywiscie powiecie, ze nie mozna miec jednego aparatu "do wszystkiego" - zgoda. Ale jest wiele opinii np. że jakosc zdjec mkIII nie ulegla zdecydowanej poprawie, wrecz sa opinie ze przypominaja obrazy z 7D (!). Cena jest na pewno przesadzona.
Naprawde nie wiem, czy nie zdecyduje sie jednak na sprawdzone 1d mkIV - oczywiscie mozna poczekac na 1dx.
Cena $3,499: http://www.bhphotovideo.com/c/produc..._Mark_III.html czyli po przeliczeniu 1 dolar = 1 euro jakieś ~14000zł.
Ciekawe co teraz znajdą użytkownicy żeby ponarzekać :P
AF z 1Dx, brak klik-klak (za filmikiem, ja tam w 5D mark II nie widzę problemu, ale cóż), nie przesadzone megapixele i świetne możliwości HDR. Jak będą szumy przynajmniej o 1EV lepsze niż w 5D mark II to wróże wysyp używanych piątek na allegro ;-)
bardzo nieładnie myslałem, że się sprzeda jedną 5d2 dorzuci z 3 tys i będzie, a tu niespodzianka
A może masz tam jeszcze telefon bez drutu...? - Podróż za jeden uśmiech - 1971