Strona 37 z 128 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 361 do 370 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

sv
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeszcze z ciekawych rzeczy to jest nowe zastosowanie tylnego kółka. W trybie filmowym umożliwia ciche sterowanie góra, dół, boki tylko poprzez dotyk. No i wychodzi na to, że nie ma lineskippingu w trybie video.
    Jest jeszcze kilka innych sympatycznych dodatków, np. i-frame codec z wysokim bitrate:
    "You won’t need to record it externally because the internal codec is so good"

Teraz rozumiem już ceny nowych obiektywów Canona - będą schodziły jak ciepłe bułeczki :-)
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez fotofoto Zobacz posta
    Większość w dupie była i gówno widziała, a do krytykowania innych są pierwsi.
    Mam nadzieję, że ktoś da ci teraz bana.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 04-03-2012 o 00:17 Powód: Automerged Doublepost

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez filias Zobacz posta
    może ktoś wie i powie, co kryje się teraz w miejscu na uchwycie, na wysokości palca serdecznego?
    Czujnik IR do wyzwalania migawki pilotem. W 7D też jest.
    Pstrykadełka, słoiki, staza, cztery duże koła i trzy anteny.

Uzależniony
    Miasto
    Działyń

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    Jeszcze z ciekawych rzeczy to jest nowe zastosowanie tylnego kółka. W trybie filmowym umożliwia ciche sterowanie góra, dół, boki tylko poprzez dotyk. No i wychodzi na to, że nie ma lineskippingu w trybie video.
    Bardzo fajna funkcja. Szkoda, że nie wpadli na to jak wpuścili 7D. Oj szkoda, że nie zarabiam więcej. Niestety 8 pensji nie dam rady przeznaczyć
    |600D|7D|17-40|24-105|70-200|120-400|

Początki nałogu Awatar luc_october

Domyślnie

My tu jakieś karmienie troli i inne bzdety, a czy ktoś przeanalizował dobrze foty jakie wypluwa nowa piąteczka?

Najpierw ściągnąłem kilka zdjęć, zacząłem wyciągać cienie i co? I nic. W końcu piękne cienie bez siatki jak 5d2. Jak się podkręci już na maksa wszystkie suwaczki pojawiają się kolorowe plamy widoczne także na iso od 25600 w górę ale i tak jest pięknie.

Teraz nie trzeba się przejmować założonym dekielkiem na obiektywie, bo i tak się wyciągnie z czerni detale

Domyślnie

http://www.adorama.com/ICA5DM3.html ktoś będzie sprowadzał ? chętnie podłącze się do zamówienia.

sv
    Guest

Domyślnie

Rozdzielczość horyzonalna 5d mk III to 5760 co stanowi dokładną trzykrotność rozdzielczości FHD (1920). Wygląda na to, że faktycznie nie będzie lineskippingu. :-)

Wygląda na to, że ten sensor został z góry zaprojektowany z uwzględnieniem funkcji Video.
    Ostatnio edytowane przez sv ; 04-03-2012 o 00:39

Domyślnie

Dobry jesteś, naprawdę dobry. Tylko wiesz nie chodzi o to, że my tu tak bronimy bardzo nowej piątki i potniemy każdego, kto coś złego powie o tej puszce. Rzecz w tym, że Twoje zdanie było beznadziejne i nijakie. Mówienie o tym, że nowy 5D jest za mało innowacyjny i ma za dużo punktów af jest dla mnie co najmniej niezrozumiałe. Człowieku, chodzi o to, że w tym modelu zostały (prawdopodobnie) naprawione wszystkie niedociągnięcia wersji poprzednich po to aby ta konstrukcja była dla wielu aparatem idealnym
    Ostatnio edytowane przez filias ; 04-03-2012 o 00:38
    5D/5DII, kilka szkieł, lampy, filtry i coś tam jeszcze

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez xxkomarxx Zobacz posta
    Ja jednak do końca myślałem że Canon rozdzieli linie aparatu i video. Takie 5dmk3 bez video za 10k na starcie.
    Już to zrobili tyle że nie za 10kzł ;-).

Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Mam nadzieję, że ktoś da ci teraz bana.
    Może ale póki co bardzo proszę nie karmić :cool:
    Ostatnio edytowane przez Kolekcjoner ; 04-03-2012 o 00:40
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Ta typowa polska zgryźliwość i chamstwo.
    No to teraz dopiero zajechało wielkim światem... jak kolega tam takiego sposobu wyrażanie się publicznie się wyuczył, to nie warto było jechać.
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez sven Zobacz posta
    Rozdzielczość horyzonalna 5d mk III to 5760 co stanowi dokładną trzykrotność rozdzielczości FHD (1920). Wygląda na to, że faktycznie nie będzie lineskippingu. :-)

Wygląda na to, że ten sensor został z góry zaprojektowany z uwzględnieniem funkcji Video.
    Rysuje, rysuję i rysuję i nijak mi nie wychodzi - jak weźmiemy Bayera i co trzy piksele. Musi to jakoś sprytniej być zrobione.
    Ostatnio edytowane przez Bahrd ; 04-03-2012 o 00:44 Powód: Automerged Doublepost
    EOS - conditio sine Kwanon...

Coś już napisał

Domyślnie

Jak ktoś kupi i stwierdzi że mark 3 nie jest niczym specjalnym to chętnie przyjmę a jak ktoś kupi i się spodoba to mark 2 który już nie robi zdjęć też nie odmówię :P
    Ludzie cieszcie się że jest nowa pucha i jak kogoś stać to niech bierze Ja tu o mark 2 marzę a wy już na 3 narzekacie aparat co prawda nie powstał ale z tego co można wyczytać to jak dla mnie bomba bo o ile af się sprawdzi to będzie to puszka do wszystkiego
    Brak ;(

Strona 37 z 128 PierwszyPierwszy ... 2735363738394787 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów