5D/5DII, kilka szkieł, lampy, filtry i coś tam jeszcze
Przełomem powalającym na kolana byłoby jakby aparat mówił co źle robisz i kawę parzył albo jego waga wynosiłaby 150 kg.
Ostatnio edytowane przez xxkomarxx ; 03-03-2012 o 23:06
Swoją drogą rewelacyjna myśl - kiepski aparat, bo nie powalił mnie na kolananie ma nic rewelacyjnego-przełomowego. To nic, że spełnia oczekiwania (na razie przynajmniej na papierze) większości użytkowników poprzednich wersji 5D ale nie jest to coś, co zmieniło świat
![]()
Ostatnio edytowane przez filias ; 03-03-2012 o 23:04
a daj Bóg, niech i kawe parzy za te kilkanaście tysięcy. Lepsze to niż skrzypiąca wku*wiająca klapka od CF w moim za 12 tys.
Na wszystkich znanych i mniej znanych forach i blogach od Azji po US od wczoraj trwa nieprzerwana dyskusja o mkIII - serwery az sie grzeja. Wyczytac mozna duzo ciekawych opinii, jest to takze material socjologiczny :-) bo odkrywa ludzkie emocje - czasem niewiarygodne - chociaz aparatu jeszcze nie ma rynku i tak naprawde nie wiadomo jak bedzie w praktyce. Nie wiadomo tez ilu chetnych kupi go niemal od razu po wejsciu na rynek. Ja juz wczesnie pisalem, ze kupic musze pelna klatke "na wczoraj" - wstrzymalem sie do wyjscia mkIII. Odczekam jeszcze te 3 tygodnie do pojawienia sie go na rynku. Tyle tez mam czasu aby zdecydowac - czy jednak bezpiecznie mkII czy mkIII. W kwietniu bede w US - jezeli zdecyduje sie na mkIII - pokaze w kwietniu pierwsze zdjecia.
Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)
A jednak karmicie trola...
PS. I nie chodzi o kolegę MaciejDlugosz ;-)
Ostatnio edytowane przez Joshec ; 03-03-2012 o 23:33
Ach te argumenty: że klapka nie taka, dźwięk migawki mógłby być inny, bursztynowy kolor podświetlenia górnego LCD i co tam jeszcze... a, kształt korpusu za bardzo jakiś tam obły albo kanciastyLubię takie dyskusje, bo wtedy rozmawiamy o rzeczach w fotografii najważniejszych.
Dla mnie brakuje tylko trybu programowego "ślub"...
Ludzie listy noszą...