Zamiast 2x16GB chyba wolałbym jednak 4x8GB jak coś pójdzie nie tak to zawsze się mniej straci, a poza tym oświećcie mnie gdzie podczas wesela robi się 14 zdjęć w serii, bo ja jakoś za mało PRO chyba jestem ...
32GB z wesela, seryjne robicie czy jak ? ja mam 4x4GB i bardzo rzadko dopełniam 4 szt do końcaale ja się nie znam :P
Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.
no to jest nas już dwóch...ale 4x4GB zapełniam jak najbardziej i to 5D mk I
mi też się zdarza ale wszystko zależy od ślubu/weselajak słyszę że ktoś wraca ze ślubu z 2000 zdjęć albo jeszcze więcej to ogarnia mnie śmiech
![]()
Ilości GB podajecie w RAW'ach?
Na 5D mrkII robię w mRAWach i tu często wychodzi 3x8GB.
w 7D mam włożone 32GB, ale ta karta zazwyczaj się zapełnia przy korzystaniu z szerokiego kąta na weselu. z 7D mam tylko RAWy, po >30mb każdy.
Fakt jest faktem, że robię potem dużą selekcję zdjęć - zamknięte oczy, niekorzystne pozy/miny wypadają. Ujęcia też często są zbliżone, więc wybieram korzystniejsze.
Podobno w następnym modelu (mark4) mają być już 4 sloty na karty pamięci, żeby było co zapełniać.
Waląc seriami przez powiedzmy 7 godzin, nie jest sztuką natrzaskać 2-4 tys. zdjęć - ale to tak na marginesie :smile:
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis
jacek - ale jaki jest sens trzeskania seriami i to do tego na pałe? dla mnie to bez sensu
Ostatnio edytowane przez jacek_73 ; 19-03-2012 o 21:07
Jestę fotografę
miszcz martwi się o podpis