Strona 117 z 128 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 161 do 1 170 z 1273

Wątek: Canon 5d mark III - oficjalnie... i nieoficjalnie ;)

Pełne uzależnienie Awatar crazy
    Miasto
    Chełmno

Domyślnie

jak dobrze, że ja takich pierdołek nie szukam na swoich zdjęciach ze starej 5D
    Skupiam się na zdjęciach a nie na tym czym fotografuję.

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bendsburg

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    O żesz! Nie ma bandingu! Jakiś spisek!
    Ej, to nie Nikon, banding musi być, cały workflow by mi się rozwalił bez bandingu

www.pbase.com/arra
    4500->F717->G3->10D->D70->R1->30D->40D->D300->R1+5D2
    Jeżeli czas to pieniądz, to mogę powiedzieć, że brakuje mi czasu

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Goomis Zobacz posta
    O żesz! Nie ma bandingu! Jakiś spisek!
    Z tego co tam jest to ja widzę tak ok. 1EV poprawy w ISO (więc Woźniak popłynął w materiale dla bankier TV stwierdzając, że 25600 z 5D3 = 6400 z 5D2)
    Ciekawe jeszcze jak wyciąganie cieni z wysokich ISO.
    Dane o buforze nie są pocieszające (14FullRAW, 12sRAW) czyli góra 2-3sek na pełnej serii ??: i to z kartami UDMA. Pewnie ze zwykłymi będzie 8-10zdjęć góra.
    No nic trzeba będzie dokupić z 2x16GB Sandiski 60 lub 90mb/s
    Cena jest bardziej optymistyczna (12k) to akcesoria będą boleć (grip pewnie 1,5k no i karty 600-1000) ehh
    mi na razie wychodzi, że z iso 12800 z mrkIII jest jak 3200 z mrkII. Tylko, że to jest patrząc na zdjęcia zrobione w niezłych warunkach oświetleniowych, więc faktycznie nie wiadomo, jak będzie z cieniami. Co do kart 2x16GB - czemu dwie? Wejście w aparacie jest na 1xCompactflash+1 SD.

A tak w ogóle, czy ktoś znalazł może gdzieś kolejne sample zdjęć z wysokim ISO 6400-12800, bo to mnie najbardziej interesuje?

Coś już napisał

Domyślnie

ISO faktycznie realnie ~ +1 ev po tych pierwszych samplach co się pojawiły

Coś już napisał
    Miasto
    Wrocław

Domyślnie

A czy chociaż orientacyjnie wiadomo kiedy jest szansa na dostępność w sklepach ?
    Pkt 8 regulaminu forum

Pełne uzależnienie

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Ghent Zobacz posta
    A czy chociaż orientacyjnie wiadomo kiedy jest szansa na dostępność w sklepach ?
    Oficjalnie czy realnie? :-) Oficjalnie to koniec tego tygodnia-początek przyszłego, realnie to już pewnie inna bajka przy spodziewanym zainteresowaniu u kupujących.

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez micles Zobacz posta
    "Uwaga, za 2 miesiące kupuję 5d3, poszukuję ślubów murzynek jak najszybciej po tej dacie, muszę zrobić testy!"

Mogę Ci załatwić sesję z moją kuzynką. Wprawdzie już po ślubie kilka lat, ale może suknię ślubną wyciągnie i za niewielką opłatą kilku tysi zgodzi się na zdjęcia
    Deal?
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Pełne uzależnienie Awatar oskarkowy
    Miasto
    Warszawa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez dinderi Zobacz posta
    Mogę Ci załatwić sesję z moją kuzynką. Wprawdzie już po ślubie kilka lat, ale może suknię ślubną wyciągnie i za niewielką opłatą kilku tysi zgodzi się na zdjęcia
    Deal?
    W tamtym roku trafił mi się Murzyn w białym garniaku. W rasistowskim odruchu skorygowałem naświetlanie względem reszty ludzi i tu niespodzianka.. 5II dał sobie radę i to z zapasem... Ale nie powtarzajcie tego dalej, bo d800 się nie będzie sprzedawało..
    Jarek

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    ...bo d800 się nie będzie sprzedawało..
    Na D800 Nikon złowi "pożeraczy magapikseli" - ilu ich jest? Myślę że sporo :-)
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Pełne uzależnienie Awatar dinderi
    Miasto
    Raszyn

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez oskarkowy Zobacz posta
    W tamtym roku trafił mi się Murzyn w białym garniaku. W rasistowskim odruchu skorygowałem naświetlanie względem reszty ludzi i tu niespodzianka.. 5II dał sobie radę i to z zapasem... Ale nie powtarzajcie tego dalej, bo d800 się nie będzie sprzedawało..
    Bo Ty umiesz zdjęcia robić, pewnie dlatego.
    Moja kuzynka ma białe dzieci (co nie jest takie dziwne) i lubi białe koszule. Lubię ją fotografować, bo ma wyjątkową urodę. I rzeczywiście, o dziwo, 5DII daje sobie doskonale radę.
    Problem podejmowany w tym przypadku, zarówno na bratnim forum drugiego, całkiem niezłego systemu fotograficznego, jak i tutaj, polega na nieumiejętnym doborze ekspozycji.
    Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
    09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.

---Moje zdjecia na FB---

Strona 117 z 128 PierwszyPierwszy ... 1767107115116117118119127 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów