Gratulacje dla autora setu #2 za bezdyskusyjne zwyciestwo!, liczba oddanych glosow mowi wszystko, wiec zbednym jest dorabiac do tego wlasne teorie:wink:
Jako autor setu #1 dziekuje wszystkim ktorzy oddali swoj glos na moje fotki....oraz dziekuje "szczemat "za twarda walke ramie w ramie:grin:
Krotko odniose sie do poszczegolnych setow, zaczne moze od setu #5
- bardzo udane pierwsze dwie fotki, ciezko wytknac slabe punkty, co do trzeciej to rozjechana ostrosc raczej ja dyskwaifikuje.
Set #4, tylko trzecie zdjecie potrafi sie obronic, drugie bylo by ok, gdyby bylo nizej skadrowane, pierwsze powiela w pozie drugie, ale kadr( ucieta dlon i gryf ) i uchwycone swiatlo nie sa jego mocna strona.

Set #3, najblizszy klimatom ktore podobaja mi sie w fotografii koncertowej, minimum ingerencji w pp, szkoda ucietego dolu na dwojce.

Set #2 . Zwyciezcow sie nie osadza, kon jaki jest wszczscy widza. Raz jeszcze gratuluje!

Set #1. Wszystkie kadry sa orginalne tak jak wyszly z puszki, RAWy wolane w Aperture, ...i tyle, zero ingerencji. Gdybym mial go jeszcze raz wystawic, to na pewno przycial bym lewy dolny rog Ani Wyszkoni - PRZEPRASZAM pania Anie za te "panienke" kilka postow wyzej :wink:
Swiatlo na pierwszym moze wygladac na przepal, ale tutaj nic bym nie zmienil - tak lubie, natomiast szkoda tych poucinanych stop Ani Wyszkoni
Jeszcze tylko jedno zdanie tak ogolnie, zrobic dobre zdjecie koncertowe oddajace jego atmosfere, jest bardziej zlozona sprawa niz wiekszosci sie wydaje. Zgrac ekspresje muzykow ze zmieniajacym sie non stop swiatlem w jeden dobry kadr nie PSujac nic potem w PP, majac na plecach rozszalaly tlum to nie takie proste jak w kosciele gwizdnac:-D. Prawdziwy battle byl by wtedy gdybysmy fotografowali ten sam koncert - a tak to tylko fajna zabawa, za ktora wszystkim uczestnikom dziekuje!
Peace.