Opa_Apo - zestaw nr 3 jest mój. Zacznę od początku:

Zestaw nr 1:
+: Chyba pokazany cały zespół, kombinowanie z kadrami, kadry szerokie oraz wąskie w zestawie
-: różne ekspozycje, szkoda przepału na pierwszym zdjęciu oraz uciętej prawej strony, 2gi kadr trochę dla mnie za ciemny, trzeci jest okej

Zestaw nr 2 (na to głosowałem):
+: Uporządkowane kadry, ciekawe momenty, ogólnie jak najbardziej za, ale...
-: ... po co ta obróbka i dodane kolejne warstwy? Widocznie tak miało to wyglądać, ale i tak prezentuje się bardzo dobrze. Ale z czystej ciekawości do bitwy chciałbym zobaczyć kadry bez dodatkowych warstw :-).
Gratuluję pierwszego miejsca :-).

Zestaw nr 3 (mój):
Teraz już mogę zdradzić to, o czym wcześniej pisałem. Otóż do bitwy przyjąłem sobie dodatkowe kryteria. Wysłałem ostatni koncert jaki fotografowałem oraz na każdym zdjęciu musiał być basista grupy. Dlaczego? Uznałem, że tak będzie po prostu ciekawiej i będzie większa zabawa ;-). Też haczyk polegał na tym, że zdjęcia powstały praktycznie przy użyciu tylko jednego obiektywu, bo nie szedłem z zamiarem fotografowania.
Oświetlenie na zdjęciu trzecim było niebieskie - nic tam z kolorem nie kombinowałem. Ogólnie nie mam zwyczaju zmieniać tego, w jaki sposób zostało zdjęcie zrobione. Jedyne co robię, to w LR wywołuję RAWy na zasadzie zmiany kontrastu, ustawienia WB, zmniejszenia lub zwiększenia ekspozycji itp.

Co uznaję za minus? Faktycznie niepotrzebnie dałem tylko jednego członka zespołu oraz przyjąłem kryterium ostatniego koncertu - teraz żałuję. Razi mnie też ucięty dół 2giego kadru...

Zestaw 4:
+: trzeci kadr najlepszy z całej serii oraz ciekawe w miarę ciekawe momenty
-: wszystkie kadry poucinane, jakościowo trochę średnio to wygląda - szczególnie drugie zdjęcie.

Zestaw 5:
+: ładne kolory, kadry też ciekawe z przewagą na 2. (trzeci dynamiczny, ale widziałbym w BW), ogólnie czysto i przyjemnie się ogląda.
-: Trzecią fotografię widziałbym w BW, w pierwszym nie odpowiada mi sposób kadrowania (po prostu nie lubię tak i już ;-) ).

Dziękuję za kolejną bitwę :-). Osobom, którym moje prace się spodobały na tyle, aby oddać swój głos właśnie na mój zestaw - wielkie dzięki! Urażonych poziomem moich prac serdecznie pozdrawiam ;-).