Jerzy M - również dzięki za wyrównaną walkę :-). Rachunki wyrównamy w następnej bitwie koncertowej! ;-).
Jerzy M - również dzięki za wyrównaną walkę :-). Rachunki wyrównamy w następnej bitwie koncertowej! ;-).
5D III + 60D
S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
C430EXII + C580EXII
+ parę innych gratów :-)
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Dzięki chłopaki za battla, tez miałem kilku faworytów, mi w przeciwieństwie do Jerzego M podoba się ostatnie ( nieostre ) zdjęcie z setu 5. Świetna ekspresja i dynamika czyli to co cenie najbardziej w koncertowych, ostrość w tym przypadku ma dla mnie drugoplanowe znaczenie. Set nr 1 najbardziej różnorodny - jakby nie patrzeć kompletny również mi się podoba. Brakuje mu jak dla mnie kontrastu w pierwszych 2 fotkach - ale jak już Jerzy zauważył - obróbka fotografii jednemu pasuje innemu nie. Mi pasuje stąd tekstury i kolory w moim secie ( zgadzam się również że brakuje u mnie innych osób z zespołu, wszak Darski to nie Behemoth) Zestaw 3 - widzę że łatwo nie było więc szacuneczek że ładnie powyciągałeś.
Na prośbę linki do fotek bez tekstur
http://img826.imageshack.us/img826/5467/img5780v.jpg
http://img823.imageshack.us/img823/3866/img6126x.jpg
Jednemu pasuje innemu nie - mi osobiście udzieliła się pogańska atmosfera koncertu więc postanowiłem dodać im odrobinę więcej brudu
Jeszcze raz dzięki za battla i życzę wszystkim jak najwięcej okazji do robienia zdjęć![]()
Moje fotki na CB
http://canon-board.info/showthread.php?t=31034
Brzuchma - dzięki za spełnienie prośby. Z teksturami czy bez - świetne zdjęcia :-). Wygrana bezapelacyjnie się należała :-).
5D III + 60D
S8/3,5 + T11-16/2.8 + C24/1,4L + C50/1.4 + C85/1.8 + C70-200/2,8L
C430EXII + C580EXII
+ parę innych gratów :-)
eeeee..co to za batle jak każdy w innych staje szrankach?
Jakby wszyscy dali swoje zdjęcia z jednego koncertu - jest co porównywać!
Przecież (oczywisty ukłon dla autorta tyż) set drugi forsuje się do przodu tym co nie autor zdjęć a charakteryzator - kreator - wizjoner image zespołu zrobił.Gdyby facet był klasycznie ubrany - na pewno nie byłoby tyle fantastycznej ekspresji w zdjęciach!
Co mi się podoba w pokazywanych zdjęciech? No - to co zawsze powtarzam: że są.
Było mineło a zdjecia zostały.
Co mi się nie podoba?
Ano: to że niektóre bure jakby światła brakowało (albo jakby autorowi zabrakło odwagi by postprocesingiem przywrócić to co niedoskonałość zapisu zabrała)
I to że podziały w kadrze jakoś jakby centralnemu punktowi ustawienia ostrości przyporządkowane ( a już jeden taki set wręcz razi tym)
I jeszcze że te KONCERTY to artysta "walnięty" w rzucie "podjajecznym" czyli : najbliżej sceny i jak wszyscy przepychać się żeby pierdyknąć jedno z serii identycznych ujęć od dołu.
Nic z sali nic z widowni nic: o widowni. Totalna klapa Panowie. Wyobraźcie sobie że wyjatkowość konceru dla artysty jest częstokroć niewspółmiernie mniejsza niż - dla widzów.
I to też należy do koncertu i to często - równie ważne.A tu - prawie zero.
Wspinanie się na palcach żeby zajrzeć artyście w rozporek - to nie jest fotografia koncertowa...
Dwójka (set no2.) - to jest to: dynamicznie przemieszczający się w poszukianiu kadrów fotograf; umiejętność kadrowania z zachowaniem zasad; ostrzenia na to co ważne i znakomity postproces. Ja uwielbam jak zdjęcie kipi feerią świateł i cieni i kontrastami - bo często chodzę na koncerty a tam tak własnie jest.
To był żart, prawda? Dobrze że wszystkim udało się wystartować mniej więcej w tym samym czasie. I po tej samej stronie Atlantyku (chyba)
1. To że kapela dba o scenografię i oświetlenie na swoich koncertach, a fotograf lubi takie koncerty, to MZ nic złego....set drugi forsuje się do przodu tym co nie autor zdjęć a charakteryzator ... zrobił.Gdyby facet był klasycznie ubrany - na pewno nie byłoby tyle fantastycznej ekspresji w zdjęciach!
2. Widziałem wiele zdjęć muzyków "klasycznie ubranych", które wprost eksplodowały ekspresją.
Czasem niestety jest tak, że ta cała feria świateł wpada prosto do obiektywu, i PS niczego nie jest w stanie przywrócić....
Co mi się nie podoba?
Ano: to że niektóre bure jakby światła brakowało (albo jakby autorowi zabrakło odwagi by postprocesingiem przywrócić to co niedoskonałość zapisu zabrała)
...
Ja uwielbam jak zdjęcie kipi feerią świateł i cieni i kontrastami - bo często chodzę na koncerty a tam tak własnie jest.
....
No dobra, to kiedy następna Battle![]()
Moze w swoich myslach:-D......
Bylo by milo, gdyby tak mniej trolowania, a wiecej uwag merytorycznych . Przykladem jak to zrobic, moze byc np. szczemat (post #79)
Oczywiscie masz prawo do takiej opinii, tylko ze zapomniales o dwoch slowach"moim zdaniem" - ale to chyba tylko przez skromnosc:wink:
BtW, Atrix rzuca rekawice ponownie, wiec licze ze jako bywalec koncertow i ekspert w tej dziedzinie ( jak na razie tylko w teorii ) zaprezentujesz nam swoj kunszt:grin: