Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: [PioterC] galeria początkującego amatora

PioterC
    Guest

Domyślnie [PioterC] galeria początkującego amatora

01.
    02.
    03.
    04.
    05.

Witajcie,
    jestem początkującym fotografem, który dopiero zaczyna zabawę lustrzanką cyfrową Canon 550D... na wyposażeniu mam szkło kit'owe - EF-S18-55mm f/3.5-5.6 IS oraz stałkę EF 50 mm f/1,8 II...
    Powyżej zamieściłem kilka z nie wiem jakiej liczby moich pierwszych fotek i bardzo proszę o konstruktywną krytykę... chcę się uczyć i mam do tego wielkie chęci, ale chciałbym wiedzieć co robię źle, co poprawić, co robię dobrze (pewnie nic) i na co zwracać w szczególności uwagę...

Z góry za wszystko dziękuję...

Regulamin pkt 9.
    Ostatnio edytowane przez PioterC ; 29-02-2012 o 15:12

Domyślnie

NA PEWNO wszystkie zdjęcia są za ciemne.
    Zapewne jasność monitora masz za wysoką i wszystkie zdjęcia ściemniasz przy obróbce.
    Jeśli to są jpg prosto z aparatu to zmuś aparat żeby robił jaśniejsze obrazki

PioterC
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez komarsnk Zobacz posta
    NA PEWNO wszystkie zdjęcia są za ciemne.
    Zapewne jasność monitora masz za wysoką i wszystkie zdjęcia ściemniasz przy obróbce.
    Jeśli to są jpg prosto z aparatu to zmuś aparat żeby robił jaśniejsze obrazki
    wszystkie, wszystkie? jedynym jpg'iem z aparatu jest ta "dziupla" - reszta to przerobione na jpg RAW'y...

Awatar grzechu83
    Miasto
    Zabrze

Domyślnie

Może mi się wydaje, ale w ostatnim chyba ręka jest ostrzejsza od twarzy.
    600D + S17-70 2.8-4 OS HSM + C50 1.8 STM + 580ex + Sherpa 600R + LowePro Nova 160 ...i na razie tyle mojego

PioterC
    Guest

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez grzechu83 Zobacz posta
    Może mi się wydaje, ale w ostatnim chyba ręka jest ostrzejsza od twarzy.
    całkiem możliwe... uczę się dopiero i nie wiem jak zrobić na szybko taką fotkę jak to, żeby faktycznie najostrzejsza była twarz... wydaje mi się to wręcz niemożliwe, żeby tak szybko ostrość złapać na twarzy w takiej sytuacji...

Początki nałogu Awatar fotokor1

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez PioterC Zobacz posta
    wszystkie, wszystkie? jedynym jpg'iem z aparatu jest ta "dziupla" - reszta to przerobione na jpg RAW'y...
    na moje nie ma znaczenia czy jpg czy RAW obydwa albo poddaje się obróbce albo prawidłowo naświetla, mam tysiące takich fot więc nie tylko Ty masz problemy, ćwicz dalej a będzie lepiej
    Dobre body, palnik oraz szkiełka: Canon EF 50/1,8 II, Canon EF 100 f/2.8 Macro USM, Canon EF 70-200/4 L, Canon 35 1.4 L, canon 17-40/4L, canon fish eye, 24-105/4L, Bilora 1122 i inne drobiazgi

Coś już napisał

Domyślnie

Wydaje mi sie ze brakuje ci pomyslu na fotografie i od tego powinienes zaczac

PioterC
    Guest

Domyślnie

zgadza się... brakuje mi pomysłu... zastanawiam się, gdzie szukać dobrej inspiracji... niby oglądam jakieś zdjęcia, ale nie mogę łyknąć tego baksyla...

Awatar krzysiektm
    Miasto
    Tomaszów Maz.

Domyślnie

WYJDŹ NA DWÓR! może tam coś znajdziesz dla siebie...
    Canon Eos 550d + Kit 18-55 + Sunpak PF30x
    digart

Bywalec Awatar Hom_er
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez krzysiektm Zobacz posta
    WYJDŹ NA DWÓR! może tam coś znajdziesz dla siebie...
    albo NA POLE
    Fiu fiu

Uprawnienia umieszczania postów