Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
Najlepiej w takich przypadkach zeby na puszce ustawione bylo takie samo f jakie jest zwracane przez dandelion, wtedy wszystko sie zgadza z pomiarem (poza EXIFem). Zlym rozwiazaniem jest mozliwosc "nakilkania" wartosci, ktora wlasnie oszukuje swiatlomierz.
to jest to rozwiazanie z dandelionem, ktory nie podaje f do korpusu, a tylko identyfikacje lensa. i to dziala.

ale jesli jest juz dandelion podajacy f, to chcialoby moc z tej funkcji korzystac, a przy takim rozwiazaniu jak jest, robi sie to kompletnie afunkcjonalne.

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
Co do programowania to nie zawsze jest czas na wszystko (a w zasadzie nigdy nie ma). W koncu napisanie aplikacji to zawsze "pikus", oprogramowanie wyjatkow i bledow to jest wyzwanie, wychodzi z 60% kodu, i to wtedy gdy w aplikacji nie ma interface z userem .
wiem, przerabialem.

ale mowie o przypadkach, kiedy oprogramowanie jest kompletnie nieprzystajace do realiow. przyklad z mojego podworka: hadoop pig, prosty jezyk skryptowy do algebry relacji na plikach tekstowych.
wydawaloby sie, ze funkcja SUM(x) zostala zaimplementowane w celu wyliczenia sumy jakichs wartosci, w szczegolnosci w przypadku floatow bedzie to stosowane do sumowania kwot (pomijam chwilowo pomysl zapisywania kwot jako floatow - to juz wewnatrzfirmowi Java-programisci mi to popelnili). ale zeby to raz przetestowac i zauwazyc, ze wynik w notacji '1E08' mozna sobie w tylna czesc ciala wsadzic... to trzeba miec troche wiecej wyobrazni niz miedzy { a }