Pokaż wyniki od 11 do 20 z 21

Wątek: Zły pomiar światła w Samyangu 35mm z chipem dandelion

Widok wątkowy

gajowy Awatar akustyk
    Miasto
    holandia

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Usjwo Zobacz posta
    Aby pomiar swiatla byl prawidlowy to aparat musi wiedziec jaka jest rzeczywista wartosc przyslony. Jezeli obieektyw takiej informacji nie przesle do korpusu (a tak jest w tym przypadku) to puszka przyjmuje to co zwraca mu dandelion.
    nic nie stoi na przeszkodzie temu, zeby aparat "przyjal", ze to co on ma naklikane to faktyczna wartosc. poza implementacja, ktora jest wlasnie inzynierska i w tym konkretnym przypadku za diabla nie przystaje do realiow. kwestia tego konkretnego, ztrywializowanego przez projektantow przypadku, ale to nadal jest przypadek, w ktorym rozwiazanie jest poprawne i logiczne technicznie, ale za diabla nie przystaje do praktyki.

i absolutnie daleki jestem od bronienia inzynierow/projektantow, bo IMHO powinni strzelac do takich, ktorzy projektuja bez uwzglednienia potrzeb faktycznych i bez testu uzytkowego przez realnych uzytkownikow. mimo ze sam tez jestem po Polibudzie. niestety, w realu musze tyle badziewia po Java-patalachach latac, ze mnie krew zalewa. a wystarczy po prostu pomyslec, ze w raporcie do druku dla ksiegowego, 1.080.345.345,22 to poprawna kwota, natomiast 1,08E07 albo 1.080.345.345,219999999 to nie jest. a to tylko jeden, aczkolwiek notoryczny przyklad takiego "triumfu" inzynierii...
    Ostatnio edytowane przez akustyk ; 01-03-2012 o 16:44
    www albo tez flickr

Uprawnienia umieszczania postów