nie no jasne musi byc odpowiednio dopasowana - pic w tym ze malo ktory z nas zna sie na mechanice przeplywow itp ciekawych zagadnieniach bez ktorych moze byc problem z samodzielnym odpowiednim dopasowaniem![]()
nie no jasne musi byc odpowiednio dopasowana - pic w tym ze malo ktory z nas zna sie na mechanice przeplywow itp ciekawych zagadnieniach bez ktorych moze byc problem z samodzielnym odpowiednim dopasowaniem![]()
Nie trzeba znać się na mechaniceDuży brystol i kilkanaście minut eksperymentów. Wydaje mi się, że chodzi głównie o to by owa tuba nie zwężała się zbytnio, co w pewnym momencie zacznie tłumić przepływ.
"Wszyscyśmy z płócien
Rembrandta:
To tylko kwestia
Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")
nie lubie negowac ale wlasnie tak sadzilem ze to sie moze Tobie wydawac... moja byla stalowa, spawana, zwezenie bylo regulowane i naprawde sie do tego przylozylem. Z reszta jak ktos mnie odwiedza w studiu to szybko zwraca uwage na dmuchawe
ale nawet w postaci niezwezonej nie dzialalo. a o kartonie hmmm przy suszarce lub maszynce pokojowej to moze i mozna sie tak bawic ale nie sadzisz chyba ze cos co potrafi przytkac oddech lub przewrocic statyw z softboxem da sie ujazmic za pomoca kartonu.
Widzę, że znajduje się tu coraz więcej postów pokroju "można zrobić samemu ale trzeba się znać" tudzież "po co mi jakakolwiek wiedza? dajcie 5 takich wiatraków a zrobię z nich 10" natomiast zero konkretówJeśli ktoś mógłby przedstawić krok po kroku proces powstawania takiej tuby i montowania na wiatraku w stylu "zrób to sam" - będę zobowiązany
![]()
niestety tube z wrotami juz rozkrecilem zostal sam wentylator na kolkach z pierscieniem na ktorym byla tuba. Wentylator 250W z 5ramiennym smiglem, kolka - podstawa od starego krzesla polaczone za pomoca zawiasu tak zeby mozna bylo zmieniac kat nachylenia nadmuchu.