Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 26 z 26

Wątek: Wiatrak

Początki nałogu Awatar Maggot
    Miasto
    Bialystok

Domyślnie

nie no jasne musi byc odpowiednio dopasowana - pic w tym ze malo ktory z nas zna sie na mechanice przeplywow itp ciekawych zagadnieniach bez ktorych moze byc problem z samodzielnym odpowiednim dopasowaniem

Domyślnie

Nie trzeba znać się na mechanice Duży brystol i kilkanaście minut eksperymentów. Wydaje mi się, że chodzi głównie o to by owa tuba nie zwężała się zbytnio, co w pewnym momencie zacznie tłumić przepływ.
    "Wszyscyśmy z płócien
    Rembrandta:
    To tylko kwestia
    Światła ; " (Jacek Kaczmarski "Światło")

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

nie lubie negowac ale wlasnie tak sadzilem ze to sie moze Tobie wydawac... moja byla stalowa, spawana, zwezenie bylo regulowane i naprawde sie do tego przylozylem. Z reszta jak ktos mnie odwiedza w studiu to szybko zwraca uwage na dmuchawe ale nawet w postaci niezwezonej nie dzialalo. a o kartonie hmmm przy suszarce lub maszynce pokojowej to moze i mozna sie tak bawic ale nie sadzisz chyba ze cos co potrafi przytkac oddech lub przewrocic statyw z softboxem da sie ujazmic za pomoca kartonu.

Początki nałogu Awatar grzegorzki
    Miasto
    Cavan / Kielce

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Maggot Zobacz posta
    ... moja byla stalowa, spawana, zwezenie bylo regulowane i naprawde sie do tego przylozylem...
    jest mozliwosc obejrzenia fotki tej stalowej tuby ?
    6D - EF 24-70/2.8L USM + EF 50/1.8 II + EF 70-300/4-5.6 IS USM + EF 85/1.8 USM - 580EX II + YN565EX + YN568EX- YN-622C - Bowens 500R kit + akcesoria
    Nie mnie się wtrącać biskupom w robotę.

Dopiero zaczyna

Domyślnie

Widzę, że znajduje się tu coraz więcej postów pokroju "można zrobić samemu ale trzeba się znać" tudzież "po co mi jakakolwiek wiedza? dajcie 5 takich wiatraków a zrobię z nich 10" natomiast zero konkretów Jeśli ktoś mógłby przedstawić krok po kroku proces powstawania takiej tuby i montowania na wiatraku w stylu "zrób to sam" - będę zobowiązany

Miasto
    Bialystok

Domyślnie

niestety tube z wrotami juz rozkrecilem zostal sam wentylator na kolkach z pierscieniem na ktorym byla tuba. Wentylator 250W z 5ramiennym smiglem, kolka - podstawa od starego krzesla polaczone za pomoca zawiasu tak zeby mozna bylo zmieniac kat nachylenia nadmuchu.

Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123

Uprawnienia umieszczania postów