Ja dodam, że twoje lampy to 5500K, więc skoro uparłeś się na jotpega to pierwsze co powinieneś zrobić focąc "pod tymi lampami" to przestawić w aparacie styl obrazka na "faithful)
http://web.canon.jp/imaging/pictures.../faithful.html
Ja dodam, że twoje lampy to 5500K, więc skoro uparłeś się na jotpega to pierwsze co powinieneś zrobić focąc "pod tymi lampami" to przestawić w aparacie styl obrazka na "faithful)
http://web.canon.jp/imaging/pictures.../faithful.html
the silence is deafening
Byłoby to moze słuszne, gdyby móc zapewnić, że wszystkie matryce TN wyświetlają obraz tak samo.
Jest to jednak wielce błędne.
Profiluję matrycę w swoim laptopie co miesiąc i co miesiąc jestem w szoku, jaka jest róznica miedzy tym, co przed, a po profilowaniu. Przy czym, nawet oprofilowany i tak wyswietla obraz inaczej, niż drugi mój oprfilowany laptop, który ma inną matryce TN. Oba zaś oprofilowane monitory, wyświetlaja obraz zupełnie inaczej niż skalibrowany NEC PA241W.
Wyżej cytowane twierdzenie obarczone jest następnym błedem. Takie założenie potrafi bardzo rozczarować po wywołaniu pliku, który "nieźle" wygląda na słabej, nieoprofilowanej matrycy.
Reausmując, żeby zdjęcie wygladało tak jak wygląda, nalezy na nie patrzeć na ekranie dobrej jakości, skalibrowanego, oprofilowanego monitora i nie przejmowac się tym co wyświetla ekranik aparatu.
Ostatnio edytowane przez dinderi ; 25-06-2012 o 13:45
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie
Kontakt ze mną tylko przez e-mail: "mirekkania na yahoo kropka com kropka au". PW nie czytam.
09. Rób i pokazuj zdjęcia, które podobają się tobie, a nie oglądającym.
---Moje zdjecia na FB---
Ja właśnie też tak przypuszczam. Inna sprawa, że w przypadku jakiś sporów, dobrze jest aby zdjęcie na dobrym, skalibrowanym monitorze pokazywało w miarę możliwości prawdę, wtedy można uczciwie powiedzieć:
"Droga Pani, na zdjęciu jest ok, a, że Pani monitor jest do bani i pokazuje bzdury, to ja już na to wielkiego wpływu nie mam".
BYKOM STOP - poprawna pisownia i ortografia w internecie