eeee @Piotruś_0602 rozpędziłeś się... hmmm tzn rozmarzyłeś
w wiekszości Cię popieram (jak juz pewnie zauważyłeś mamy podobne zdania) ale:
- nowa generacja telefonów ma kłopoty z baterią. wszystko wina wiElkiego wyświetlacza, pędzących procesorów, itd.
- n808 brak latarki, ponieważ ma xenonanajlepszym rozwiązaniem latarki jest takie, jak w nE72, E6 i temu podobne rozwiązania. nie musisz odblokowywać klawiatury, tylko jeden klawisz jest za to odpowiedzialny i działa zawsze! bOOmbowa sprawa - korzystam.
- ja się przyzwyczaiłem do symbiana ale jak już pisałem zwisa mi system. każdego się nauczę i z każdym sobie poradzę.
faktycznie upadłość systemu wg mnie wiąże się wyłącznie z oprogramowaniem jakie jest pisane dodatkowo na dany system.
jak już pisałeś ilość nie jest ważna ale jakość!
- navi bardzo fajna sprawa. mam dwie: AU i NokiaMaps. jestem amatorem podróży, wystarczy, że dojadę na miejsce za pierwszym razem bez błądzenia i nie musi być to najkrótsza, czy "siakaś" inna droga. nie rozpoznam tego i nie mam porównania bo nie pamietam drogi lub jadę pierwszy raz. w skrócie powiem, że nokia odwaliła dobrą robotę, korzystałem nawet w turcji z nokii i zdała egzamin. nie będę porównywał do AU, nie ma to sensu. napiszę, że jest dobrze a nawet bardzo dobrze jak dla mnie.
- a co do stażu posiadania telefonu... tu nie dokońca się zgadzam. niekiedy firmy wypuszczają niby lepsze niby nowsze modele ale one czasami nie potrafią zastąpić starego. coś zabiorą, coś spierniczą i tak to już jest.