Zagapiłem się i zacząłem temat który już istniał. Pewnie o godzinie 8 rano będziemy już w jednym, wspólnym wątku. Przed chwilą poprosiłem administratora o przeniesienie mojego dubla do jednego/ wspólnego wątku.
Ten telefon działa niczym mikroskop. Ogromne powiększenie obrazu z zachowaniem ostrości. Ten telefon zmieści się w kieszeni od spodni. Niesamowita mobilność. Carl Zeiss dał czadu, widać że umieją robić obiektywy "szyte na miarę". Na ISO 800 pewnie dawno zjedzą nas szumy z mikronowych pikselów. Ale poniżej ISO 200? Powinno być super. Bokeh? Może by tak zaimplementować "fulfrejm" w telefonie ? To byłby już przyciężki telefon! Byłby to powrót do korzeni GSM, czyli telefony - cegły! A pliki RAW z telefonu? To byłby cios w serce landszafciarzy. Mając 38 MPix mieszczące się w kieszeni, "aparat" z obiektywem (i baterią) ważący zaledwie 169g zapisujący do formatu RAW... Nie przesadzajmy. To byłoby straszne kombo do makro + pejzażu. Nokia nie może być zbyt agresywna. Wystarczy że jest mikroskop.