Pokaż wyniki od 1 do 10 z 111

Wątek: Nokia 808 Pure View

Widok wątkowy

Bywalec Awatar MaciejDlugosz
    Miasto
    okolice Rzeszowa

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez luc_october Zobacz posta
    Jest już temat o tej nokii w hydeparku.

Najlepsze, że wsadzili tam matrycę porównywalną rozmiarem z nikonem v1/j1.
    Jest około 2,5 razy większa od serii G/S Canona... ehh
    Do tego światło 2.4 i mamy bokeh.
    To może jeszcze RAW'y będą

Kiedy telefon z pełną klatką? ...no dobra, APS-C starczy
    Zagapiłem się i zacząłem temat który już istniał. Pewnie o godzinie 8 rano będziemy już w jednym, wspólnym wątku. Przed chwilą poprosiłem administratora o przeniesienie mojego dubla do jednego/ wspólnego wątku.

Ten telefon działa niczym mikroskop. Ogromne powiększenie obrazu z zachowaniem ostrości. Ten telefon zmieści się w kieszeni od spodni. Niesamowita mobilność. Carl Zeiss dał czadu, widać że umieją robić obiektywy "szyte na miarę". Na ISO 800 pewnie dawno zjedzą nas szumy z mikronowych pikselów. Ale poniżej ISO 200? Powinno być super. Bokeh? Może by tak zaimplementować "fulfrejm" w telefonie ? To byłby już przyciężki telefon! Byłby to powrót do korzeni GSM, czyli telefony - cegły! A pliki RAW z telefonu? To byłby cios w serce landszafciarzy. Mając 38 MPix mieszczące się w kieszeni, "aparat" z obiektywem (i baterią) ważący zaledwie 169g zapisujący do formatu RAW... Nie przesadzajmy. To byłoby straszne kombo do makro + pejzażu. Nokia nie może być zbyt agresywna. Wystarczy że jest mikroskop.
    Ostatnio edytowane przez MaciejDlugosz ; 28-02-2012 o 04:14
    Exacta (klisza) -> Zenit ET (klisza) -> Canon 300D (6Mpix) -> Canon 1D (4Mpix) -> Nokia 9500 (0,3 Mpix) -> Nikon D40 (6 Mpix) -> Nokia E90 (3 Mpix) -> Nikon D7000 (16 Mpix) -> Canon 1Ds (11 Mpix)

Uprawnienia umieszczania postów