Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 111

Wątek: Nokia 808 Pure View

Pełne uzależnienie Awatar jacek_73
    Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Merde Zobacz posta
    A kolega nindustrialny zarejestrował się tylko po to, by nam się pochwalić jak niskie ma wymagania w stosunku do jakości zdjęć?

Haczyk jest tutaj:
    Cytat Zamieszczone przez nindustrialny Zobacz posta
    Nie rozumiem tych wiecznych krytykantow i malkontentow. Maja problem ze soba albo od dawna nie mieli zadnej panny...
    A kto się przyzna, że zdradza żonę
    Jestę fotografę
    miszcz martwi się o podpis

Zablokowany

Domyślnie

A kolega nindustrialny zarejestrował się tylko po to, by nam się pochwalić jak niskie ma wymagania w stosunku do jakości zdjęć?
    A kolega Mrede oczekuje od smartfona ze bedzie robil zdjecia rowne jakosciowo tym z aparatu za 5 tysiecy. Troszke wyobrazni i zrozumienia prosze. Bede bronil 808. Mam N8 i jestem zadowolony.
    Przykladowo kiedy przyszedl do mnie kolega z kamera FullHD i zobaczyl nagranie z dobrym lightem z mojej N8 to troszke sie zdziwil i wlaczyl mu sie znak zapytania i wykrzyknik nad glowa.
    808 jest lepsza wiec ...
    !!! Łączenie podwójnego wpisu !!!
    Cytat Zamieszczone przez jacek_73 Zobacz posta

Haczyk jest tutaj:

A kto się przyzna, że zdradza żonę
    NIe ma zadnego haczyka. POprostu jak ktos nie ma kobiety i jest sfrustrowany to nie pojmuje swiata normalnie. 808 to wyjatkowe osiagniecie. Genialny aparat i do tego takie smaczki jak:
    USB OTG
    DLNA
    NFC
    HDMI
    GPS
    WiFi
    Xenon
    LED
    itp.
    Ostatnio edytowane przez nindustrialny ; 11-05-2012 o 23:11 Powód: Automerged Doublepost

Obertroll Awatar Kolekcjoner
    Miasto
    Pod Tatrami

Domyślnie

Przykladowo kiedy przyszedl do mnie kolega z kamera FullHD i zobaczyl nagranie z dobrym lightem z mojej N8 to troszke sie zdziwil i wlaczyl mu sie znak zapytania i wykrzyknik nad glowa.
    808 jest lepsza wiec ....
    To to musiała być kamera wyjątkowej jakości .
    "Co do wspomnianego mojego obowiązku to chcę jeszcze dodać, że mój stosunek do tegoż obowiązku jest moją osobistą i całkowicie prywatną sprawą, co zwalnia mnie od wszelkich dalszych komentarzy, przypisów, suplementów i gloss."
    Kapitan Wagner

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...Genialny aparat i do tego takie smaczki jak:
    USB OTG
    DLNA
    NFC
    HDMI
    GPS
    WiFi
    Xenon
    LED
    itp.
    ...ale zęby ma brzydkie
    Jestę fotografę

Zablokowany

Domyślnie

Nie zarejestrowalem sie na forum zeby robic balagan i brac udzial w bezproduktywnej dyskusji. Chce jedynie ocenic mozliwosci 808 i jej potencjal.

Cytat Zamieszczone przez Kolekcjoner Zobacz posta
    To to musiała być kamera wyjątkowej jakości .
    Zapytam. Podam model.
    ...ale zęby ma brzydkie
    Ogarnij się chłopie i przestan spamowac i sie osmieszac. RObisz balagan na forum. DOrosnij.
    Ostatnio edytowane przez nindustrialny ; 12-05-2012 o 01:29 Powód: Automerged Doublepost

Miasto
    53 N, 18 E

Domyślnie

...
    Ogarnij się chłopie i przestan spamowac i sie osmieszac. RObisz balagan na forum. DOrosnij.
    Nie mów do mnie chłopie bom ja szlachcic choć ubogi.
    Mimo wszystko - wybaczam ci :cool:
    Jestę fotografę

Bywalec Awatar Smok
    Miasto
    W-wa

Domyślnie

Tak na marginesie tej dyskusji.
    Jakiś czas temu byłem na szkoleniu w Paryżu, nie zabrałem aparatu, bo program był bardzo intensywny, ale jednak ostatniego udało dnia się wygospodarować trochę czasu na połażenie. Jakież było zdziwienie jednego z uczestników, zdziwienie i wręcz złość, kiedy fotki z jego idiotcyfrówki były o niebo gorsze od moich robionych smartfonem HTC.
    Od tego czasu jeżeli mam czas i ochotę na focenie zabieram lustrzankę, a do łapania chwil w momencie gdy jej nie mam wystarcza mi smartphone.

Pozdrawiam

Smok
    "Piękno jest doskonałością z defektami" - Gilbert Adair

Grzeczny i układny podpis Awatar Merde
    Miasto
    Kraków

Domyślnie

A kolega Mrede oczekuje od smartfona ze bedzie robil zdjecia rowne jakosciowo tym z aparatu za 5 tysiecy. Troszke wyobrazni i zrozumienia prosze. Bede bronil 808. Mam N8 i jestem zadowolony.
    Oczekuję od smartfona tyle, co od głośników wbudowanych w mój monitor S2231W. Czyli jest, ale nie da się tego używać bo od efektów zęby bolą.

Można sobie np. zrobić zdjęcie rozkładu jazdy na przystanku autobusowym na wakacyjnym wyjeździe, albo etykietę jakiegoś towaru w markecie, żeby było wiadomo czego potem w sieci szukać. Albo numer i kolor sektora na parkingu gdzie zostawiłem auto, żeby nie było trzeba pamiętać.
    Ale używać tego czegoś do robienia zdjęć?

PS: Z tym 10x15 to pojechałeś
    I don't pretend to understand Brannigan's Law. I merely enforce it

Zablokowany

Domyślnie

Cytat Zamieszczone przez Smok Zobacz posta
    Tak na marginesie tej dyskusji.
    Jakiś czas temu byłem na szkoleniu w Paryżu, nie zabrałem aparatu, bo program był bardzo intensywny, ale jednak ostatniego udało dnia się wygospodarować trochę czasu na połażenie. Jakież było zdziwienie jednego z uczestników, zdziwienie i wręcz złość, kiedy fotki z jego idiotcyfrówki były o niebo gorsze od moich robionych smartfonem HTC.
    Od tego czasu jeżeli mam czas i ochotę na focenie zabieram lustrzankę, a do łapania chwil w momencie gdy jej nie mam wystarcza mi smartphone.

Pozdrawiam

Smok
    I oto cala istota sporu. DO profesjonalnych zdjęc itp - lustro/cyfra. DO lapania chwili bez zbednego dzwigania i transportowania o wiele wiekszego aparatu oraz zrobienia wcale nie az takich zlych zdjec smartfon - 808 oczywiscie.
    Oczekuję od smartfona tyle, co od głośników wbudowanych w mój monitor S2231W. Czyli jest, ale nie da się tego używać bo od efektów zęby bolą.

Można sobie np. zrobić zdjęcie rozkładu jazdy na przystanku autobusowym na wakacyjnym wyjeździe, albo etykietę jakiegoś towaru w markecie, żeby było wiadomo czego potem w sieci szukać. Albo numer i kolor sektora na parkingu gdzie zostawiłem auto, żeby nie było trzeba pamiętać.
    Ale używać tego czegoś do robienia zdjęć?

PS: Z tym 10x15 to pojechałeś
    A powiedz szczerze. Widziales chociaz raz przykladowo nagranie w dobrym swietle z N8 na 42" tv? Ewentualnie zdjecia?

a 10x15? tak tak. calkiem przyzwoite foty pstrykane k750i. pozniej mialem k800. osobiscie uzywam czasami Fuji S9600.
    Nie mów do mnie chłopie bom ja szlachcic choć ubogi.
    Mimo wszystko - wybaczam ci :cool:
    Ja tez ci wybaczami. Ignorancje i szyderstwo. Poprostu brakuje ci informacji i doswiadczenia. Skazujesz pewne rzeczy na porazke bazujac na pozorach i niedoinformowaniu. Looz ))
    Poprostu odnosze wrazenie ze jako, przynajmniej tak mi sie wydaje, ludzie z doswiadczeniem w sensie profesjonalnych aparatow itp nie przyjmujecie do wiadomosci ze cos takiego jak ta 808 moze byc calkiem niezlym rozwiazaniem. Ja nie twierdze ze jest to sprzet klasy co np jakis tam canon iles tam D i nie upieram sie przy tym gdyz to to ma swoje wady. Np brak optycznego zoomu, nizsza jakosc zdjec w ciemnosciach itp. Jednakze takie sprzety bardziej ulatwiaja zycie. Heheh. Szkoda ze narazie 808 wychodzi w Indiach i ROsji. SIc!
    Ostatnio edytowane przez nindustrialny ; 12-05-2012 o 09:04 Powód: Automerged Doublepost

Pełne uzależnienie
    Miasto
    Bydgoszcz.

Domyślnie

Poprostu odnosze wrazenie ze jako, przynajmniej tak mi sie wydaje, ludzie z doswiadczeniem w sensie profesjonalnych aparatow itp nie przyjmujecie do wiadomosci ze cos takiego jak ta 808 moze byc calkiem niezlym rozwiazaniem.
    Co tu przyjmować czy nie przyjmować do wiadomości.Też miewamy smartfony.
    Telefon to telefon.Jako pamiętnik ,optyczny zapis ,ok.
    Ale z fotografią bym tego nie mylił.
    Ostatnio edytowane przez janmar ; 12-05-2012 o 10:50

Strona 5 z 12 PierwszyPierwszy ... 34567 ... OstatniOstatni

Uprawnienia umieszczania postów